nVidia GeForce Titan

Δύναμη για λίγους, μέλλον για... περισσότερους!

Είδος: Άλλα
Τιμή: €1100,00

Εταιρία: nVidia
Διανομή: e-shop.gr

Το 2013 και, πολύ περισσότερο, το 2014 και τα επόμενα χρόνια, θα σηματοδοτήσουν αυτό που αστειευόμενοι αποκαλούμε... "την εκδίκηση των PC gamers": με τα Xbox One και PlayStation4 να βασίζονται πλέον σε υποσυστήματα και αρχιτεκτονική πολύ κοντά σε αυτήν των PC, οι τίτλοι που θα κυκλοφορούν πλέον για Windows θα είναι και περισσότεροι, και υψηλότερης ποιότητας απ' ότι στο παρελθόν. Όχι πια κακές, αφρόντιστες "μεταφορές" από εκδόσεις games που σχεδιάστηκαν για PS3 και Xbox 360, συστήματα σημαντικά κατώτερα σε ισχύ ενός "σωστού" gaming PC. Και, επιτέλους, μία ευκαιρία για το PC gaming να δείξει πως τα περισσότερα από τα games των Xbox One και PS4, ένα καλοστημένο PC - ακριβότερο μεν αλλά απείρως ικανότερο σε όλα - μπορεί να τα προσφέρει με τρόπο ευδιάκριτα καλύτερο. Είπαμε. Γλυκειά η... "εκδίκηση"!

Για να προσφέρει κάτι τέτοιο ένα gaming PC σήμερα, θα κοστίσει περίπου 2.5 φορές όσο ένα Xbox One (€499) ή 3 όσο ένα PS4 (€399). Οι προσωπικοί υπολογιστές, όμως, ήταν πάντοτε ένα ή πιο πολλά "βήματα μπροστά" σε σχέση με τα συστήματα οικιακής διασκέδασης (εξ ου και η διαφορά στο κόστος). Γιατί να σταματήσουν... απλώς στο επίπεδο του "games των Xbox One/PS4, αλλά καλύτερα", όταν μπορούν να προσφέρουν πράγματα που απλώς δεν είναι εφικτό να προσφέρει ένα καταναλωτικό προϊόν των Sony και Μicrosoft; Δεν ήταν, άλλωστε, ανέκαθεν "αποστολή" των PC να "δείχνουν το δρόμο" στο μέλλον των τρισδιάστατων γραφικών για gaming;

Σε αυτό το πνεύμα - και παράλληλα με σκοπό να "αφήσει πίσω" την AMD στον τομέα των επιδόσεων για καιρό - η nVidia δημιούργησε την κορυφαία της κάρτα γραφικών για φέτος και πιθανώς για όλο το επόμενο 12μηνο, τη GeForce Titan. Και, αν αφαιρέσει κανείς από την εξίσωση το ανάλογα... τιτάνιο κόστος της, με αυτήν την κάρτα γραφικών η nVidia πετυχαίνει όλα τα παραπάνω. Για λόγους που θα γίνουν περισσότερο κατανοητοί το επόμενο διάστημα, το Αθηνόραμα Digital σε συνεργασία με το e-shop.gr συνέθεσε ένα gaming PC στο οποίο θα στηριχθεί όλη μας η δουλειά για μία σειρά από πράγματα μέσα στη χρονιά. Και το συγκεκριμένο σύστημα αξιοποιεί τον ολοκαίνουργιο Core i7 4770K της Intel, τον πολυαναμενόμενο δηλαδή "Haswell", μαζί με δύο GeForce Titan.



Για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital που θα ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κορυφαίας GeForce αυτή τη στιγμή, υπάρχει το λεπτομερές Web site που έχει στη διάθεσή τους εδώ και λίγο καιρό η nVidia. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά αυτά ξεχωρίζουν τα 6 GB μνήμης της κάρτας, η τεχνολογία GPU Boost 2.0 (που αυξομειώνει την ταχύτητα λειτουργίας μιας Titan ανάλογα με τις απαιτήσεις), καθώς και η τεχνική επεξεργασίας TXAA στην εξομάλυνση των 3D γραφικών για αποτελέσματα... "κινηματογραφικής" ποιότητας. Σκοπός δημοσίευσης αυτού του άρθρου, ωστόσο, δεν είναι η παράθεση των τεχνικών στοιχείων. Είναι η καταγραφή του τί θα μπορούσε να προσφέρει πρακτικά, με απτά παραδείγματα, η καλύτερη κάρτα γραφικών αυτή τη στιγμή στους PC gamers με απαιτήσεις. Πώς αποδίδει λοιπόν ο συνδυασμός μίας ή δύο GeForce Titan με έναν ολοκαίνουργιο Intel Haswell; Μετρήσεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ