Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000

Και γραφείο, και σαλόνι

Είδος: Mouse
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Microsoft

Είναι γεγονός ότι το περιφερειακό με το οποίο κάθε χρήστης PC έρχεται σε επαφή καθημερινά, το πληκτρολόγιο, κάθε άλλο παρά συγκεκριμένους ή μεμονωμένους ρόλους έχει πια: ειδικά με την... "έφοδο" των Media Center PC στο σαλόνι για αναπαραγωγή μουσικής και ταινιών, το πληκτρολόγιο "ακολούθησε", προσαρμόζοντας το design, τις λειτουργίες και τη χρηστικότητά του σε εντυπωσιακό βαθμό. Η Microsoft, με πορεία 25 και πλέον ετών στην κατασκευή πληκτρολογίων για κάθε χρήση, θα ήταν μάλλον... αφύσικο να μην έχει προϊοντική παρουσία και στην κατηγορία αυτή των πληκτρολογίων Media Center προσανατολισμού - και η "ναυαρχίδα" της, το Wireless Entertainment Desktop 8000, είναι αναμφίβολα... statement της αμερικανικής εταιρείας προς τον ανταγωνισμό.

Ο συνδυασμός πληκτρολογίου / mouse που απαρτίζει το "πακέτο" εμπεριέχει τα δύο αυτά περιφερειακά, καθώς και τον απαραίτητο δέκτη που τους επιτρέπει να λειτουργούν ασύρματα μέσω τεχνολογίας Bluetooth (ο δέκτης εκτελεί επίσης τόσο χρέη επαναφορτιστή και για τα δύο, όσο και ενός USB hub τεσσάρων θυρών, για σύνδεση σχετικών περιφερειακών). Ο δέκτης αυτός, επειδή πρέπει να φιλοξενήσει το mouse σε όλη του την επιφάνεια για να το φορτίσει, δεν είναι ακριβώς... διακριτικός ως προς το εμβαδόν του, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα όταν το σετ χρησιμοποιείται σε γραφείο και σε τυπικό PC, δημιουργεί όμως προβληματισμούς για το... καμουφλάζ του σε ένα σαλόνι.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη χρήση του το πληκτρολόγιο και το mouse του σετ δεν αφήνουν περιθώρια για παράπονα. Το πρώτο είναι πολύ λεπτό, φέρει στην πρόσοψή του πλήκτρα για χειρισμό multimedia αρχείων, καταδεικτικό που υποκαθιστά το mouse, καθώς και ειδικό πλήκτρο που "καλεί" την Sidebar των Windows Vista. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια χαρακτηριστικό του πληκτρολογίου δεν είναι άλλο από τα υποφωτιζόμενα πλήκτρα: ο μηχανισμός, εκτός από... απόλυτα φουτουριστικός και cool στο σκοτάδι, είναι αρκετά "έξυπνος" ώστε να ενεργοποιείται μόλις τα χέρια του χρήστη πλησιάσουν στα πλήκτρα και να απενεργοποιείται μετά από την απομάκρυνσή τους - ακόμη και να "ρυθμίζει" τη φωτεινότητα βάσει των συνθηκών του περιβάλλοντος! Το mouse, από την άλλη πλευρά, είναι τεχνολογίας laser και ακριβέστατο, αλλά όχι κάτι ξεχωριστό - μπορεί πάντως να χρησιμοποιηθεί και από δεξιόχειρες και από αριστερόχειρες, κάτι πάντοτε χρήσιμο. Το συνοδευτικό software, άλλωστε, δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να παραμετροποιήσει τη λειτουργία και των δύο σε πολύ μεγάλο βαθμό, ανάλογα με τον τρόπο που σκοπεύει να τα αξιοποιήσει.

Δύο είναι μόνο οι παράγοντες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν ένα σημαντικό τμήμα του καταναλωτικού κοινού από την απόκτηση ενός Entertainment Desktop 8000. Ο ένας είναι αυτός του design και του μεγέθους συνολικά του "πακέτου": εντυπωσιακό από κάποιες απόψεις, αλλά "αμερικανικής" φιλοσοφίας με αδρές και αυστηρές γραμμές, σε άλλους χρήστες θα αρέσει, σε άλλους όχι - ενώ για χρήση στο σαλόνι είναι πρακτικά βέβαιο ότι όλοι θα το προτιμούσαμε περισσότερο "συμπαγές", έστω κι αν αυτό σήμαινε κάποιες θυσίες στην αντίστοιχη χρήση σε desktop περιβάλλον. Ο άλλος είναι το κόστος αγοράς: όσο εξελιγμένος τεχνολογικά κι αν είναι ένας συνδυασμός πληκτρολογίου / mouse, το ποσό των 249 ευρώ δεν είναι σε καμία περίπτωση ευκαταφρόνητο. Για όσους και όσες έχουν την οικονομική άνεση για τη σχετική επένδυση, βέβαια, η πρόταση της Microsoft σαφώς αξίζει προσοχής - ίσως ακόμη περισσότερο, δε, και ο... "μικρότερος αδελφός", το Entertainment Desktop 7000, το οποίο για 60 ευρώ λιγότερα προσφέρει πολλά από τα ίδια επιθυμητά χαρακτηριστικά. Όσοι (της Microsoft) πιστοί...

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ