Logitech Z205

Μικρό αλλά... θαυματουργό!

Θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα... όνειρο θερινής νυκτός να περιμένει κανείς εξαιρετική απόδοση από ένα τόσο μικρό σε μέγεθος σετ ηχείων - ειδικά αν σκεφτεί ότι ο λόγος ύπαρξης όλων των προτάσεων της κατηγορίας είναι πρωτίστως να βελτιώσουν τις πολύ χαμηλές επιδόσεις των ενσωματωμένων ηχείων ενός φορητού υπολογιστή. Το Z205, ωστόσο, κατόρθωσε να μας εκπλήξει: η διαύγεια ήχου που μπορεί να προσφέρει είναι εντυπωσιακή, καθώς στις δοκιμές του Αθηνόραμα Digital δεν παρατήρησε τις σχεδόν φυσιολογικά αναμενόμενες παραμορφώσεις και αλλοιώσεις στην ποιότητα της μουσικής ή των εφέ ταινιών και games. Η ένταση, δε, που μπορεί να προσφέρει το Ζ205, κρίνεται ως ικανοποιητικότατη (σπάνια θα χρειαστεί να ρυθμιστεί στο maximum) ενώ ο στερεοφωνικός ήχος αποδόθηκε όσο σωστά περιμέναμε.

Αν υπάρχει... οπωσδήποτε λόγος να παραπονεθούμε για κάτι όσον αφορά στο προϊόν της Logitech, μία πιθανώς θα μπορούσε να είναι η ένστασή μας: η γωνία στην οποία στηρίζεται το Z205 πάνω στο πλαίσιο της οθόνης οποιουδήποτε laptop είναι αναγκαστικά σταθερή. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. θέλει κάποιος να αναπαράγει με τον φορητό Η/Υ του μουσική αλλά όχι να κάθεται απαραίτητα μπροστά του για να την ακούσει, θα πρέπει να... στρέψει όλο το laptop προς την κατεύθυνση που θα βρίσκεται ή τέλος πάντων προς μία γωνία που καλύπτει ηχητικά περισσότερο χώρο. Γι' αυτό το σενάριο τα ζεύγη ηχείων της Logitech που έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν είναι καλύτερη επιλογή, αλλά φυσικά δεν είναι τόσο "φορητά" όσο το Z205.

Συνολικά, ωστόσο, το Αθηνόραμα Digital έμεινε απόλυτα ικανοποιημένο από τη λειτουργία του περιφερειακού: το Z205 προσφέρει ό,τι περιμέναμε, με τρόπο ακόμη και κατά τι καλύτερο απ' όσο περιμέναμε. Η ένταση ήχου που μπορεί να αποδώσει πριν αρχίσει να αλλοιώνεται η μουσική ή τα εφέ των ταινιών και των games είναι υπεραρκετή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που μπορούμε να σκεφτούμε, η εγκατάσταση και χρήση του είναι απλή, η ποιότητα κατασκευής πολύ καλή, η φορητότητά του αυξημένη. Για όλα εκείνα τα σενάρια, κοινώς, όπου τα μικροσκοπικά ηχεία ενός laptop δεν αρκούν, το Ζ205 μπορεί να δώσει λύση. Ακριβώς ο λόγος για τον οποίο αξίζει προσοχής, λοιπόν!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ