Logitech Wireless Gaming Mouse G700

Ασύρματο και κορυφαίο

Στο αριστερό τμήμα του G700 (δίπλα από την τετράδα των προγραμματιζόμενων πλήκτρων) βρίσκεται συστοιχία τριών ενδεικτικών LED, τα οποία προβάλλουν τόσο την κατάσταση της ενσωματωμένης επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, όσο και διάφορες ενδείξεις για τους συνδυασμούς πλήκτρων στο σετ ρυθμίσεων (profile) που το mouse αξιοποιεί εκείνη τη στιγμή. Ο μηχανισμός ανάγνωσης επιφανειών στον οποίο στηρίζει τη λειτουργία του το G700 είναι φυσικά laser, με αισθητήρα πολύ υψηλής ανάλυσης (έως 5700 dpi), του οποίου η ευαισθησία είναι ρυθμίσιμη από το χρήστη.

Ελάχιστα mouse στην αγορά είναι ασύρματα και μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις των PC gamers, το G700 ωστόσο ανήκει σε αυτά καθώς ανταλλάσσει πληροφορίες με τον δέκτη USB (μεγέθους nano) περισσότερες από 1000 το δευτερόλεπτο. Το συγκεκριμένο mouse συνδέεται άλλωστε και ενσύρματα σε οποιονδήποτε Η/Υ χάρις στο συνοδευτικό καλώδιο, το οποίο χρησιμεύει επίσης στη φόρτιση της ενσωματωμένης μπαταρίας. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι ο παίκτης μπορεί να αποθηκεύσει σετ ρυθμίσεων στο ίδιο το G700, ώστε να μπορεί να παίξει με τις δικές του προτιμήσεις στη λειτουργία του, σε οποιοδήποτε PC.

Το βάρος του νέου mouse της Logitech είναι μελετημένο κι απόλυτα κατάλληλο για πολύωρο gaming. Ομολογούμε πάντως ότι η ελβετική εταιρεία μας έχει... καλοσυνηθίσει τρόπον τινά, αφού σε κάποιες περιπτώσεις αναζητήσαμε τη δυνατότητα προσθήκης έξτρα βάρους στο σώμα του, την οποία είχαμε εκτιμήσει σε άλλες προτάσεις της στο παρελθόν. Αυτό είναι ωστόσο το μόνο... "θα θέλαμε" στοιχείο που μπορούμε να σκεφτούμε για το G700, καθώς σ' όλα τα υπόλοιπα δεν αφήνει περιθώρια κριτικής. Η συμπεριφορά του σε όλους τους τίτλους για Η/Υ όπου το δοκιμάσαμε ήταν άψογη και, είμαστε βέβαιοι, το ίδιο θα διαπιστώσουν όλοι οι PC gamers που θα το εμπιστευτούν, όσο υψηλές κι αν είναι οι απαιτήσεις τους. Και μόνο το γεγονός ότι μπορεί να πει κανείς κάτι τέτοιο γι' ασύρματο mouse μιλά, κατά πάσα πιθανότητα, από μόνο του!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ