Logitech MX Air

Πρωτοτυπία... αέρινη

Είδος: Mouse
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Logitech

Mouse, τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει πολλά - τo ΜΧ Air της Logitech, όμως, από την πρώτη ματιά κιόλας "προδίδει" το γεγονός ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα. Δεν είναι μόνο το design του, απίθανα μοντέρνο και καλαίσθητο, με "αεροδυναμικές" γραμμές και γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Δεν είναι καν τα εντυπωσιακά, φουτουριστικά πλήκτρα και οι αντίστοιχες ενδείξεις, που "φωτίζονται" αυτόματα "μέσα" από το μαύρο αυτό. Είναι πολύ περισσότερο η… ενστικτώδης παρόρμηση που έχει κανείς, μόλις αγγίξει αυτό το mouse, να το σηκώσει στον αέρα και να το κινήσει!

Πραγματικά: το MX Air μπορεί να λειτουργήσει τόσο κινούμενο πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, όσο και… χωρίς καμία απολύτως επιφάνεια, χάρις σε μία τεχνολογία που η Logitech ονομάζει "FreeSpace". Πρόκειται για μία μέθοδο ανίχνευσης κίνησης που "διαβάζει στον αέρα" τη θέση του mouse και την "μεταφράζει" σε κατάδειξη στην οθόνη - η αποτελεσματικότητά του, δε, στηρίζεται και σε μία σειρά από τεχνολογίες "που δεν φαίνονται", αλλά υποβοηθούν σε πολύ σημαντικό βαθμό στον ακριβή και εν πολλοίς απροβλημάτιστο χειρισμό.

Είναι φανερό ότι το MX Air απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, ακριβώς λόγω της καινοτομικής του ιδιότητας. Θα αξιοποιηθεί περισσότερο από τους χρήστες Media Center PCs για να χειρίζονται με άνεση (και χωρίς τη βοήθεια πληκτρολογίου) από μακριά τον Η/Υ που φιλοξενεί τις ταινίες, τις φωτογραφίες και τη μουσική τους. Θα αξιοποιηθεί επίσης σε περιβάλλοντα παρουσιάσεων, όπου ο κάτοχος π.χ. ενός laptop θα μπορεί να ελέγχει από μακριά ένα αρχείο PowerPoint χωρίς να χρειάζεται να στέκεται μπροστά στον φορητό του υπολογιστή. Η πιο "απολαυστική" πάντως εμπειρία μας μαζί του ήταν το Web browsing με το Media Center PC συνδεδεμένο σε flat panel, από την άνεση του... καναπέ μας: περιπλάνηση σε κάθε site των bookmark μας, σε ανάλυση 1080p και χωρίς πληκτρολόγιο, είναι το πραγματικό "αντίπαλο δέος" στην τηλεόραση!

Συνολικά, το μόνο "αρνητικό" στοιχείο που μπορεί να καταλογίσει οποιοσδήποτε στo ΜΧ Air είναι το σχετικά υψηλό του κόστος. Και αυτό όμως χαρακτηρίζεται ως δικαιολογήσιμο όχι μόνο λόγω των τεχνολογιών που ενσωματώνει, αλλά κυρίως λόγω του εξειδικευμένου χαρακτήρα και της - ε, όπως και να το κάνουμε - "top class" ιδιοσυγκρασίας της συσκευής. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, άριστα υλοποιημένη σε ένα προϊόν πραγματικό… "αντικείμενο του πόθου" που σηματοδοτεί άλλη μία αντιπροσωπευτική της Logitech, ξεχωριστή πρόταση. Εγκρίνουμε!
Βαθμολογία: *****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ