Logitech K830

Οι Ελβετοί προτείνουν νέο πληκτρολόγιο ειδικά για χρήση στο καθιστικό. Η γνώμη μας;

Είδος: Πληκτρολόγιο
Τιμή: €99,00

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Είναι αλήθεια πως το σαλόνι δεν ήταν ποτέ ο πλέον... συνήθης χώρος στον οποίο περιμένει να βρει κανείς ένα πληκτρολόγιο για προσωπικούς υπολογιστές, όμως η - έστω διστακτική - εξάπλωση των Media Center PC στο καθιστικό και η χρήση των laptops ως media players έφερε στο προσκήνιο την αναγκαιότητα της χρήσης του εκεί. Η Logitech είχε διαβλέψει αυτό το "σενάριο" πολύ καιρό πριν κι είχε σχεδιάσει πληκτρολόγια ειδικά για χρήση στον... καναπέ - όμως στο Illuminated Living Room Keyboard K830, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έχει εσωκλείσει όχι μόνο την εμπειρία ετών στο συγκεκριμένο είδος περιφερειακών, αλλά και δημιουργική σκέψη όσον αφορά στο πώς ακριβώς ειδικά αυτά τα πληκτρολόγια χρησιμοποιούνται σε ρεαλιστικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα "μιλά από μόνο του".

Το Κ830 κοστίζει να αποκτηθεί κοντά στα €100 και... δεν το κρύβει: η ποιότητα κατασκευής του είναι ανώτερη από αυτήν των "τυπικών" πληκτρολογίων γραφείου, το πλαστικό περίβλημα χαρακτηρίζεται από άψογη συναρμογή των επιμέρους τμημάτων του και η ματ επιφάνειά του βοηθά στη χρήση σημαντικά, ενώ ο σχεδιασμός του κινείται σε υψηλότερα επίπεδα καλαισθησίας από οποιοδήποτε άλλο προϊόν του είδους έχει παρουσιάσει ποτέ η Logitech. Είναι κατά τι παχύτερο απ' ότι θα μπορούσε, πιθανώς. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή οι Ελβετοί έχουν αυτή τη φορά επιλέξει να ενσωματώσουν στο πληκτρολόγιο δική του επαναφορτιζόμενη μπαταρία αντί της συνηθισμένης υποδοχής για μπαταρίες τύπου ΑΑ. Ευτυχώς η επαναφορτιζόμενη μπαταρία δεν "προσθέτει βάρος" αρνητικά στο K830, το οποίο παραμένει πανάλαφρο και σε κάθε περίπτωση σωστά "ζυγισμένο".


Όπως και άλλα πληκτρολόγια της συγκεκριμένης κατηγορίας στο παρελθόν, έτσι και το K830 προσφέρει μερικά χαρακτηριστικά ειδικά για χρήση στο σαλόνι, όλες τις... πιθανές ώρες. Όπως "προδίδει" το όνομά του, τα πλήκτρα του όταν ο περιβάλλων φωτισμός είναι χαμηλός υποφωτίζονται, ώστε να επιτρέπουν την άνετη πληκτρολόγηση ακόμη και στο σκοτάδι. Τα πλήκτρα υποβοηθούνται από μεμβράνες αντίστοιχες αυτών που συναντάμε στα laptop, οπότε είναι απολύτως αθόρυβα στη χρήση. Το trackpad, δε, του K830 - η επιφάνεια αφής δηλαδή που επίσης έχουμε συνηθίσει από τα laptop - είναι από τα μεγαλύτερα που έχουμε δει ποτέ: καταλαμβάνει σχεδόν το 1/3 όλης του της επιφάνειας, βοηθώντας σημαντικά στην κατάδειξη σε μεγάλες οθόνες από μακριά. Τα δύο πλήκτρα που αντιστοιχούν στα δεξιά και αριστερά ενός τυπικού mouse δεν μπορούν να πατηθούν εύκολα κατά λάθος (θετικό), κάτι όμως που σημαίνει πως χρειάζεται λίγη... παραπάνω προσπάθεια για να πατηθούν όταν ο χρήστης το θελήσει (στα μάτια κάποιων αρνητικό).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ