Logitech G35

PC games... σιωπηλά και πολυκάναλα

Είδος: Ακουστικά
Τιμή: €129,99

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Ίσως δεν είναι τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα περιφερειακά για gaming με ηλεκτρονικούς υπολογιστές (οι πιο πολλοί PC gamers στο σπίτι προτιμούν να συνδέουν ηχεία στους Η/Υ για να ακούν τη μουσική και τα εφέ των τίτλων που παίζουν) δεν χωρά ωστόσο αμφιβολία στο γεγονός ότι τα ακουστικά που έχουν σχεδιαστεί γι' αυτό το σκοπό έχουν τη δική τους χρησιμότητα, ανεκτίμητη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, πώς θα παίξει κανείς όπως πρέπει Call of Duty 4 ή World of Warcraft στις 02.00 τη νύχτα, όταν συγκατοικεί; Και, φυσικά, πώς θα... αποδώσει τα δέοντα στα LAN party ή στα Internet Cafe, σε συναγωνισμό με άλλους και την ανάλογη ατμόσφαιρα φασαρίας, αν δεν "κλειστεί στον κόσμο του"; Η Logitech κατασκευάζει προϊόντα τόσο για το "πλατύ κοινό" όσο και για τους απόλυτα αφοσιωμένους gamers, αντιλαμβάνεται λοιπόν τις ειδικές ανάγκες και των δεύτερων - σε αυτούς, λοιπόν, απευθύνεται πρώτα απ' όλα το νέο G35, o πρακτικά επαγγελματικού επιπέδου συνδυασμός ακουστικών και μικροφώνου που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ποιά είναι η γνώμη μας γι' αυτόν;

Το σετ του G35 κάνει... αμέσως σαφείς τις προθέσεις του όσον αφορά το πόσο σοβαρά εκλαμβάνει τη βασική του αποστολή: σε καμία περίπτωση μικρό σε μέγεθος, με μεγάλο και ρυθμίσιμο βραχίονα στήριξης που καταλήγει από τις δύο πλευρές του σε ακουστικά που μόνο με αντίστοιχα των επαγγελματιών DJ μπορούν να συγκριθούν, το προϊόν της Logitech δεν είναι... lifestyle. Είναι hardcore και το εννοεί. Παραμένει πάντως καλαίσθητο, σε μοντέρνο μαύρο χρώμα, καλοσχεδιασμένο και υψηλής ποιότητας κατασκευής για την κατηγορία του. Το περιφερειακό συνοδεύεται από τρία, διαφορετικών μεγεθών στηρικτικά ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο σε όσο το δυνατόν περισσότερους gamers - ρυθμίσιμο είναι και το μικρόφωνο, το οποίο μπορεί να στραφεί σε οποιαδήποτε γωνία βολεύει τον κάτοχό του ή απλώς να διπλωθεί ψηλά και να παραμείνει εκεί όταν δεν χρησιμοποιείται. Το καλώδιο USB που το συνδέει με τον εκάστοτε ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι αρκετά μεγάλο (3 μέτρα σχεδόν) ώστε να μην περιορίζει τον παίκτη όσο κοντά ή μακριά κι αν κάθεται από το μηχάνημά του.

Υπάρχει λόγος, προφανώς, για τον οποίο το G35 δεν συνδέεται με τα PC στις... τυπικές θύρες μιας κάρτας ήχου ξεχωριστής ή ενσωματωμένης σε motherboard, αλλά χρειάζεται θύρα δεδομένων: το περιφερειακό της Logitech εγκαθιστά το συνοδευτικό software της ελβετικής εταιρείας και μέσω αυτού όχι μόνο προσφέρει τον ήχο ψηφιακά, αλλά προσδίδει σε αυτόν μία σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Για παράδειγμα, είναι το πρώτο προϊόν του είδους που, χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο των εργαστηρίων της Dolby, μπορεί να "εξομοιώσει" περιβαλλοντικό ήχο 7.1 καναλιών μέσα από κατά βάση... στερεοφωνικά ακουστικά! Το ίδιο software έχει τη δυνατότητα να "παραμορφώσει" σε πραγματικό χρόνο τη φωνή του χρήστη ώστε να την καταστήσει αγνώριστη, ελέγχει δε και τα τρία πλήκτρα που φέρει το G35 στην αριστερή του πλευρά. Αυτά μπορούν να εκτελέσουν μία μεγάλη γκάμα ενεργειών, από την εκτέλεση προγραμμάτων (π.χ. media players) μέχρι την εναλλαγή των φωνών στη σχετική λειτουργία παραμόρφωσης. Όπως πάντα με το software της Logitech, μπορούν να δημιουργηθούν και να αποθηκευτούν διαφορετικά τέτοια σετ ρυθμίσεων (profiles) ώστε ο παίκτης να προσαρμόζει τον τρόπο λειτουργίας του περιφερειακού ανάλογα με το περιβάλλον και/ή το κάθε PC game.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ