Logitech G27 Racing Wheel

Στο θρόνο, ανανεωμένος!

Είδος: Χειριστήρια (PC)
Φορμά: PC,Playstation3
Τιμή: €299,00

Εταιρία: Logitech
Διανομή: Logitech Greece

Η κατηγορία των τίτλων αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα είναι, τόσο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές όσο και οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας, από τις πιο δημοφιλείς - και το κοινό που αγαπά αυτά τα games επιθυμεί να φέρνει την... εικονική οδηγική εμπειρία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές εταιρείες κατασκευής περιφερειακών έχουν προσεγγίσει την εν λόγω κατηγορία παιχνιδιών με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η Logitech έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στον τομέα των ειδικών τιμονιών-χειριστηρίων εδώ και χρόνια με πολλαπλές προτάσεις, στις οποίες ήλθε πρόσφατα να προστεθεί και το G27, η βελτιωμένη έκδοση του θρυλικού G25 που θεωρείται εδώ και 4 χρόνια το κορυφαίο του είδους. Η γνώμη μας, λοιπόν;

Ο πρώτος τομέας στον οποίο εστίασαν οι τεχνικοί της ελβετικής εταιρείας ήταν αυτός του τιμονιού: στο νέο μοντέλο υπάρχουν 6 πλήκτρα τοποθετημένα πάνω στην κεντρική του ακτίνα, τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν μέσω του συνοδευτικού λογισμικού για να υποβοηθήσουν τον παίκτη σε συγκεκριμένες λειτουργίες των σύγχρονων racing games. Η δυνατότητα περιστροφής του τιμονιού παραμένει στις 900 μοίρες, υπεραρκετή για κάθε είδους... ακροβατικό ελιγμό με τα εικονικά τετράτροχα, ενώ σημαντική βελτίωση στη συνολική αίσθηση που αποπνέει το G27 έχουν επιφέρει και οι ανανεωμένοι εσωτερικοί μηχανισμοί που μεταφέρουν τους κραδασμούς και την ανάδραση από το οδόστρωμα, στα χέρια του παίκτη.

Πίσω ακριβώς από το τιμόνι παραμένουν οι δύο μεταλλικοί μοχλοί για τις ταχύτητες, ενώ στο πάνω μέρος συναντάμε μία συστοιχία από 10 μικρά LED φώτα. Τα συγκεκριμένα ξεκινούν από το πράσινο χρώμα και καταλήγουν στο κόκκινο: μέσω αυτής της προσθήκης η Logitech έχει ομολογουμένως καταφέρει να εξομοιώσει τις οδηγικές συνθήκες που έχουμε όλοι παρακολουθήσει στα σχετικά τηλεοπτικά πλάνα των επίσημων αγώνων της Formula 1.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι όσο αυξάνονται οι στροφές του κινητήρα στο όχημα που οδηγούμε, τόσο η ένδειξη πλησιάζει προς το κόκκινο και ειδοποιούμαστε πως πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε αλλαγή στη σχέση του κινητήρα. Προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία αυτών των ενδείξεων είναι να υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία από το ίδιο το video game που παίζουμε. Η Logitech έχει ήδη προμηθεύσει από πέρυσι το καλοκαίρι τους δημιουργούς racing games με τα κατάλληλα προγραμματιστικά εργαλεία για την υλοποίηση της υποστήριξης του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, οπότε όλες οι σημαντικές παραγωγές του είδους για το 2010 αναμένουμε ότι θα το αξιοποιούν χωρίς την ανάγκη π.χ. κάποιου patch αργότερα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ