LG DM2350D

Οθόνη 3D, τηλεόραση και... πολυτάλαντη!

Είδος: Οθόνες
Τιμή: €399,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς... επιστήμονας προκειμένου ν' αντιληφθεί τους λόγους για τους οποίους μια καλή οθόνη είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορεί κάποιος να αγοράσει για τον υπολογιστή του: εν τέλει, αυτήν την οθόνη κοιτά όλη την ώρα που τον χρησιμοποιεί! Αν είναι να αγοράσει κανείς μία οθόνη Η/Υ σήμερα, λοιπόν, γιατί να μην παρακολουθήσει με αυτήν και τηλεοπτικό πρόγραμμα, αφού αυτές οι οθόνες είναι διαδεδομένες πλέον; Και, αν είναι να αγοράσει monitor με ιδιότητες τηλεόρασης, γιατί να μην το αξιοποιήσει και για games με PS3 ή Xbox 360; Και, αν είναι να το κάνει αυτό, γιατί να μην είναι μέσα στις εξελίξεις και να μην φροντίσει ώστε αυτή η οθόνη να είναι και 3D; Ίσως έτσι το σκέφτηκε η LG, καθώς αυτόν τον καιρό διαθέτει στην αγορά ένα προϊόν που δίνει θετική απάντηση (και όχι μόνο!) σε... όλα τα παραπάνω ερωτήματα: το DM2350D.

Δεν πρόκειται φυσικά για το πρώτο monitor υψηλής ευκρίνειας της LG που διαθέτει ενσωματωμένο τηλεοπτικό δέκτη - τέτοιες προτάσεις η κορεάτικη εταιρεία φέρνει στο εμπόριο εδώ και καιρό. Είναι όμως η πρώτη οθόνη που, όντας διαγωνίου 23 ιντσών, προορίζεται κατά κύριο λόγο για χρήση με Η/Υ, αλλά εκμεταλλεύεται και την τεχνολογία Cinema 3D της LG για απόδοση παθητικής στερεοσκοπικής εικόνας (είναι διαθέσιμη από τα τέλη της άνοιξης αλλά σε διαγωνίους... σαλονιού κυρίως). Πώς αποδίδει στις σχετικές "αποστολές" το DM2350D, λοιπόν, καθώς αυτές δεν είναι και... λίγες ακριβώς;

Η συγκεκριμένη οθόνη κερδίζει, πάντως, τις εντυπώσεις πριν ξεκινήσουν οι... δοκιμές για τις "αποστολές": είναι όμορφα σχεδιασμένη και καλαίσθητα λεπτή, χάρις τόσο στην υιοθέτηση υποφωτισμού LED, όσο και στην επιλογή της LG να μην ενσωματώσει το τροφοδοτικό στο ίδιο περίβλημα και να χρησιμοποιήσει εξωτερικό. Είναι άρτια εξοπλισμένη, με 2 εισόδους HDMI (έκδοσης 1.4), αλλά και συνιστωσών, VGA και... SCART (!). Εννοείται ότι σοβαρή χρήση εν έτει 2011 θα δουν μόνο οι δύο πρώτες, οπότε θα προτιμούσαμε ακόμη μια HDMI και καμία αναλογική είσοδο (λέμε τώρα). Τα λιλιπούτεια ενσωματωμένα ηχεία δεν θα... συνταράξουν κανέναν προφανώς, αλλά αποδίδουν αξιοπρεπώς, ενώ ο τηλεοπτικός δέκτης προσφέρει όλα τα κανάλια δίχως εκπλήξεις, προφανώς τα ψηφιακά της DIGEA με καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ