Kingston HyperX 3K

Υψηλές επιδόσεις, σε κόστος λογικό

Είδος: Άλλα
Τιμή: €249,00

Εταιρία: Kingston Technologies
Διανομή: Kingston Technologies

Στο άρθρο μας για "τα βασικά" των δίσκων SSD είχαμε κάνει αναφορά στα πλεονεκτήματα που αυτοί φέρνουν στο προσκήνιο και στη μεγάλη αλλαγή που επιφέρουν στην καθημερινή χρήση Η/Υ. Στο σύστημα που χρησιμοποιεί το Αθηνόραμα Digital για τις παρουσιάσεις PC games αξιοποιούσαμε εδώ και ένα χρόνι περίπου δίσκο SSD (έναν Intel SSD 510 των 120 GB), οπότε μπορούμε ήδη να πιστοποιήσουμε και πρακτικά τα όσα προσφέρουν. To τελευταίο διάστημα, ωστόσο, είχαμε την ευκαιρία να "συζήσουμε" μ' έναν σημαντικά καλύτερο δίσκο SSD, "εσοδείας" 2012 κι ολοφάνερα εξελιγμένο σε σχέση με τον προαναφερθέντα. Πρόκειται για το νεότερο μοντέλο της Kingston για χρήστες PC με απαιτήσεις, τον HyperX 3K, ο οποίος μάς... ανάγκασε ν' αναθεωρήσουμε για μία ακόμη φορά το ρόλο ενός δίσκου SSD στην ενός H/Y!

Ο HyperX 3K είναι, "στα χαρτιά", κάτι σαν τον... μικρότερο αδελφό του Kingston HyperX, του κορυφαίου μοντέλου της εταιρείας και ενός από τα ευρέως αποδεκτά ως καλύτερα στην κατηγορία τους. Όπως αποδεικνύεται όμως - και χωρίς να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες κουραστικές - η μόνη σημαντική υλική διαφορά ανάμεσα σε έναν HyperX και έναν HyperX 3K είναι η αντοχή τους στο χρόνο: η φυσική φθορά και των δύο θα οδηγήσει τον πρώτο σε παύση δυνατότητας εγγραφής σε 13 χρόνια, ενώ τον δεύτερο σε... 8 (!). Όπως αντιλαμβάνεται κάθε φίλος και φίλη του Αθηνόραμα Digital, η διαφορά αυτή ελάχιστο νόημα έχει αφού - μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα - το πιθανότερο είναι να έχει αλλάξει κανείς όχι μία, αλλά δύο ή πιο πολλές φορές αυτούς τους δίσκους (ή τα PC που τους περιέχουν). Το γεγονός, λοιπόν, λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή: στην ίδια χωρητικότητα, υπάρχει ευδιάκριτη διαφορά της τάξης των €120 σε τιμές αγοράς ανάμεσα στον HyperX και τον HyperX 3K. Διόλου ευκαταφρόνητη, με άλλα λόγια.

Έχοντας δει από κοντά μοντέλο HyperX τους προηγούμενους μήνες, είμασταν περίεργοι να δούμε πού έχουν γίνει "εκπτώσεις" εκ μέρους της Kingston στο νέο μοντέλο HyperX 3K. Στην συσκευασία, πάντως, δεν έχει γίνει καμία: αυτή περιλαμβάνει τα πάντα, από την θήκη προσαρμογής σε υποδοχή των 3.5 ιντσών (ο δίσκος είναι 2.5 ιντσών όπως όλοι οι SSD) και τις σχετικές βίδες και καλώδια, μέχρι εξωτερική θήκη USB 2.0, ακόμη και... κατσαβίδι ειδικό για τις σχετικές "εργασίες"! Η Kingston έμπρακτα αναγνωρίζει πως το πιθανότερο είναι να αξιοποιήσει κανείς έναν HyperX 3K ως αναβάθμιση σε υπάρχον σύστημα (να αντικαταστήσει τον δίσκο που φιλοξενεί τα Windows ή το OS-X), γι' αυτό έχει συμπεριλάβει και ειδικό λογισμικό, που αντιγράφει επακριβώς τον υπάρχοντα δίσκο στον SSD, ώστε ο δεύτερος να μην χρειαστεί παρά ελάχιστες εκ των υστέρων ρυθμίσεις και το εκάστοτε PC (μετά από μια επανεκίννηση) να λειτουργήσει κανονικά. Αλλά, φυσικά, γρηγορότερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ