HTC Flyer

Μικρό στο... μάτι, μεγάλο στην... τιμή

Είδος: Tablet
Τιμή: €599,00

Εταιρία: HTC
Διανομή: HTC Hellas

Το γεγονός ότι τα tablet - οδηγούμενα από την εξαιρετική επιτυχία του iPad - είναι το... talk of the town για το 2011, δεν είναι κάτι που αμφισβητεί κανείς εύκολα. Υπάρχει, όμως, μία συζήτηση γι' αυτά που μπορεί να γίνει, ακριβώς επειδή έχει προκαλέσει τόσες διαφωνίες: ποιό είναι το ιδανικό μέγεθος για μια συσκευή αυτού του είδους, όπως αυτό ορίζεται από τη διαγώνιο της οθόνης του. Οι πιο πολλοί θεωρούν ότι οι 9.7 ίντσες του iPad/iPad 2 είναι "ό,τι πρέπει", άλλοι κατασκευαστές πως και οι 8.9 ή και οι 7 ίντσες μπορούν να προσφέρουν - αναλογικά - συγκρίσιμη εμπειρία χρήσης και δυνατότητες. Η HTC ανήκει σίγουρα στο δεύτερο στρατόπεδο, αφού αυτόν τον καιρό προωθεί το Flyer: ένα tablet βασισμένο σε Android, με οθόνη αφής 7 ιντσών. Περάσαμε μια εβδομάδα μαζί του - ποιές είναι οι εντυπώσεις μας;

Η αλήθεια είναι πως, αρχικά τουλάχιστον, το Flyer αυτές δεν τις... κερδίζει ακριβώς. Πιάνοντάς το στα χέρια του κανείς έχει την αίσθηση πως πρόκειται για υπερτροφικό... κινητό τηλέφωνο - κάτι που τεχνικά δεν απέχει από την αλήθεια ίσως - και το βάρος του, γι' αυτό το μέγεθος, γίνεται αμέσως αντιληπτό πως θα μπορούσε να είναι μικρότερο. Το αλουμίνιο και το ελαστικό πλαστικό του περιβλήματός του - το οποίο λεπτό δεν το λέει κανείς - συνεργάζονται... χμ... περίεργα, ενώ και για τις 7 ίντσες της οθόνης του, το πλαίσιό της είναι μεγάλο. Είναι ολοφάνερα μία συσκευή που έχει κάνει συμβιβασμούς, ώστε να κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένο πλαίσιο κόστους και όχι να αφήσει άφωνο το κοινό. Σε άλλους θ' αρέσει κάτι τέτοιο, σε άλλους όχι.

Αν και, όπως είπαμε, δεν κερδίζει αρχικά τις εντυπώσεις, το Flyer μετά από λίγες ώρες αρχίζει να φέρνει στην επιφάνεια τις θετικές πλευρές αυτών που το χαρακτηρίζουν. Ναι μεν είναι κάπως βαρύ, για παράδειγμα, αλλά το μέγεθος και το βάρος του το καθιστούν σταθερότερο στο κράτημα και τη χρήση. Η οθόνη είναι μεν 7 ιντσών, αλλά πολύ καλής ποιότητας στην απεικόνιση - ανάλυσης 1024x600 pixel και απρόσμενα πειστικών χρωμάτων - ενώ η ανταπόκρισή της είναι σχεδόν υποδειγματική, είτε πρόκειται για τα ακροδάκτυλα του χρήστη είτε για τη συνοδευτική γραφίδα. Η τελευταία, μάλιστα, προωθείται από την HTC ως αναπόσπαστο τμήμα της όλης εμπειρίας χρήσης του Flyer, καθώς το έχει προικίσει με όλων των ειδών τα συνοδευτικά βοηθητικά προγράμματα που την αξιοποιούν. Και πάλι είναι ένα στοιχείο συνδεδεμένο με τις προτιμήσεις του καθενός μας, είναι όμως (το λιγότερο) κι ένα στοιχείο που διαφοροποιεί το Flyer από τα άλλα tablet.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ