Honor: νέα προϊόντα, ευρύτερο ψηφιακό οικοσύστημα

Μετά τα laptop έρχονται έξυπνες συσκευές καθημερινής χρήσης και... όχι μόνο

Στις αρχές του χρόνου η Honor μάς είχε ενημερώσει για την πρόθεσή της να επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων που προσφέρει σε νέες κατηγορίες πέρα από εκείνη που την καθιέρωσε - των smartphones - στοχεύοντας ουσιαστικά στην δημιουργία ενός "οικοσυστήματος" τεχνολογικού. Το επόμενο διάστημα όντως η εταιρεία εισήλθε στην ελληνική αγορά με νέων κατηγοριών προϊόντα - όπως τον φορητό Η/Υ της, το MagicBook, στις 14 και 15 ίντσες, ή τα ασύρματα ακουστικά Magic Earbuds - όμως... δεν θα μπορούσαμε να είχαμε τότε φανταστεί πως τα σχέδιά της θα περιελάμβαναν πλέον και προτάσεις που δεν θεωρούνται (με την πρώτη ματιά τουλάχιστον) τεχνολογικές!

Πράγματι, η Honor στην Δικτυακή παρουσίαση που έκανε χθες αποκάλυψε την νέα σειρά οικιακών συσκευών Honor Choice: αυτή απαρτίζεται από έξυπνη ηλεκτρική σκούπα, έξυπνη λάμπα φωτισμού, έξυπνο υγραντήρα, έξυπνη τσαγιέρα, έξυπνο βραστήρα, ακόμη και έξυπνη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, όλα εξοπλισμένα με προηγμένες λειτουργίες. Στην ίδια σειρά η εταιρεία συμπεριλαμβάνει και τα νέα ασύρματα ακουστικά TWS Earbuds, ακόμη υψηλότερων επιδόσεων από τα πρόσφατα Magic Earbuds. Τα παραπάνω προϊόντα θα γίνουν διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά μέσα στο καλοκαίρι.

Στηριγμένη, άλλωστε, στην ήδη μεγάλη επιτυχία των δύο πρώτων laptop της παγκοσμίως (και στην χώρα μας), η Honor θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα και το MagicBook Pro. Αυτό απευθύνεται σε χρήστες με ακόμη υψηλότερες απαιτήσεις, ειδικά σε δημιουργούς περιεχομένου που χρειάζονται μεγάλη οθόνη και άφθονη επεξεργαστική δύναμη. Το MagicBook Pro ενσωματώνει οθόνη διαγωνίου 16.1 ιντσών, στηρίζεται στους νεότερους επεξεργαστές της Intel - δέκατης γενιάς i5 ή i7 - και προσφέρει 16 GB μνήμης λειτουργίας με 512 GΒ ταχύτατου αποθηκευτικού χώρου (SSD NVME). Διατηρεί τον μινιμάλ σχεδιασμό των μικρότερων "αδελφών" του, το καλαίσθητα λεπτό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, το περιορισμένο βάρος και την άκρως ικανοποιητική αυτονομία - στόχος, δε, είναι να διατεθεί στην ελληνική αγορά με κόστος κάτω των €800 σε ειδική προσφορά με συνοδευτικό δώρο (αναμένουμε επιβεβαίωση σύντομα).

Στο πλαίσιο της ίδιας παρουσίασης η Honor αποκάλυψε το πρώτο της ασύρματο router τεχνολογίας Wi-Fi 6 (δεν είναι βέβαιο πως θα διατεθεί στην ελληνική αγορά), το πρώτο της tablet (με αξιοπρόσεκτες προδιαγραφές και δυνατότητες), αλλά και την πρώτη της τηλεόραση ανάλυσης 4Κ με εξελιγμένες λειτουργίες στις 50, 55 και 65 ίντσες. Όσον αφορά στα δύο τελευταία προϊόντα, τo Honor ViewPad 6 και την Honor Vision X1, υπάρχει μεν η πρόθεση εκ μέρους της Honor Greece να διατεθούν και στην ελληνική αγορά αλλά περιμένουμε ακόμη επιβεβαίωση καθώς λόγω της πανδημίας του COVID-19 εμπορικά η κατάσταση (και) στην χώρα μας είναι προφανώς ακόμη ρευστή.

Με... αυτά και μ' εκείνα, πάντως, όλα δείχνουν πως η Honor είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μόνιμη θέση στην καθημερινή ζωή εκατομμυρίων χρηστών - ειδικά των νέων, οι οποίοι έχουν έκδηλη την τάση χρήσης εξελιγμένης τεχνολογίας σε ο,τιδήποτε κάνουν - με πολύ περισσότερα προϊόντα από "απλώς" το smartphone τους. Δεν θα είναι εύκολο ή απλό να το πετύχει, καθώς θα πρέπει να ανταγωνιστεί σε πολλές κατηγορίες ταυτόχρονα εταιρείες με δεκαετίες πρότερης παρουσίας στην κάθε μία. Έχει ωστόσο πάντοτε το πλεονέκτημα του διεκδικητή που, εκ των πραγμάτων, θα καινοτομήσει για να ξεχωρίσει... παράμετρος που δεν πρέπει να υποτιμάται.

Αν η Honor, όταν όλα έχουν ειπωθεί, και στα καινούργια της προϊόντα προσφέρει αυτό που την έκανε γνωστή στα κινητά - τον υψηλό δείκτη κόστους/αξίας συνδυασμένο με ποιοτική κατασκευή και καλαίσθητο σχεδιασμό - τότε ο στόχος της θα καταστεί σαφώς επιτεύξιμος. Για να δούμε... τί θα δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ