Διαθέσιμο το 3D Mark 2011

PC σε νέα... ψυχολογική καταπίεση!

Τρόποι να μετρηθούν οι ικανότητες ενός σύγχρονου PC στην απόδοση 3D γραφικών υπάρχουν πολλοί - ακόμη και τα ίδια τα PC games ενσωματώνουν συχνά ρουτίνες που δίνουν μία εικόνα σχετική - αλλά... η σταθερή αξία δεν παύει να είναι ένα πρόγραμμα ειδικά κατασκευασμένο γι' αυτό το σκοπό, και το 3D Mark είναι το διασημότερο από αυτά. Η Futuremark, δημιουργός εταιρεία του, το ανανεώνει συνήθως σε ετήσια βάση (ώστε να ακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των καρτών γραφικών για Η/Υ) και η ολοκαίνουργια έκδοση είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες ώρες, ώστε κάθε ενδιαφέρόμενος να... καταπιέσει ψυχολογικά το PC του με τη σειρά των τεστ που το 3D Mark 11 υποβάλλει σε ακολουθία.

Το νέο αυτό σετ από δοκιμές έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει μία συνολική εικόνα της ισχύος που έχει να διαθέσει ένας προσωπικός υπολογιστής για να αποδώσει PC games, ειδικά νέας εσοδείας. Αξιοποιεί τόσο τους νεότερους επεξεργαστές των Intel και AMD (με τέσσερις και έξι πυρήνες), όσο και τα chipset επεξεργασίας γραφικών των nVidia και AMD (ως και τα πολύ πρόσφατα GTX 570/580 της πρώτης και τη σειρά 6000 της δεύτερης). Ειδικά για τις κάρτες γραφικών, το 3D Mark 11 περιέχει ρουτίνες που αξιολογούν την ικανότητα των πρώτων να εκμεταλλευτούν τεχνικές που μόνο η DirectX 11 προσφέρει, όπως οι tesselation και compute shaders. Γι' αυτό και, προφανώς, απαιτεί την ύπαρξη Windows Vista ή Windows 7 για να λειτουργήσει.

Όπως πάντοτε, το 3D Mark 11 διατίθεται σε εκδόσεις Basic, Advanced και Professional. Η πρώτη είναι η περισσότερο περιορισμένη σε δυνατότητες αλλά προσφέρεται από την Futuremark δωρεάν, η Advanced αφαιρεί τις διαφημίσεις και προσθέτει μερικά ακόμη χαρακτηριστικά, ενώ η Professional είναι η πληρέστερη αλλά απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που θα χρησιμοποιούν συχνά το 3D Mark σε πλαίσιο εντατικών και λεπτομερών μετρήσεων hardware. Βρίσκονται όλες σε αυτή τη σελίδα και, περιττό να πούμε, έστω και για μία μέτρηση... διαπίστωσης, η Basic αξίζει εγκατάστασης. Click click click!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ