Avermedia Game Broadcaster HD

Συλλήψεις κάνω... κι εκπομπές!

Είδος: Κάρτες αναβάθμισης
Τιμή: €169,00

Εταιρία: Avermedia
Διανομή: Avermedia

Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital πιθανώς θυμούνται το Game Capture HD που είχαμε παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό: μία συσκευή της Avermedia η οποία προσφέρει τη δυνατότητα στους κατόχους PS3 και Xbox 360 τη δυνατότητα να εγγράψουν video από τα games τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση προσωπικού υπολογιστή όπως παλιότερα. Το προϊόν αυτό "άνοιξε την πόρτα" για τη δημοσίευση στο Web υλικού video από games σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που δεν έχουν την τεχνική κατάρτιση και τον εξοπλισμό να ακολουθήσουν τις... παραδοσιακές μεθόδους σύλληψης κινούμενης εικόνας από εξωτερικές πηγές. Δεν χωρά αμφιβολία, ωστόσο, στο γεγονός ότι πολλοί από τους πλέον ενεργούς χρήστες αυτού του τύπου, που συλλαμβάνουν και δημοσιεύουν video από games συχνά, συνεχίζουν να προτιμούν τη χρήση PC στην όλη διαδικασία. Γι' αυτούς, η Avermedia έχει μία άλλη λύση να προτείνει: το Game Broadcaster HD.

Δεν πρόκειται πλέον για περιφερειακό, αλλά για κάρτα επέκτασης που τοποθετείται στο εσωτερικό ενός PC και αναλαμβάνει να προσφέρει στον κάτοχό του τις ίδιες περίπου δυνατότητες με αυτές που προσφέρει και το Game Capture HD. Από πλευράς σχεδιασμού το Game Broadcaster HD είναι προφανώς απλοποιημένο σε σχέση με το προαναφερθέν περιφερειακό της Avermedia, στους υπόλοιπους τομείς ωστόσο προσφέρει περισσότερες επιλογές - όπως θα περίμενε δηλαδή ένας εμπειρότερος χρήστης Η/Υ με αυξημένες απαιτήσεις. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι ικανοποιεί πλήρως σε όλα τα επίπεδα.

Το Game Broadcaster HD, σε αντίθεση με το Game Capture HD, προσφέρει τόσο αναλογική, όσο και ψηφιακή είσοδο για τη σύλληψη της κινούμενης εικόνας. Η δεύτερη είναι, ευτυχώς... και δυστυχώς, HDMI: αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι PlayStation3 δυστυχώς δεν θα είναι σε θέση να συλλάβουν video ανάλυσης 1080p (λόγω του γνωστού "κλειδώματος" HDCP) και θα πρέπει να αξιοποιήσουν την αναλογική θύρα VGA (οπότε περιορίζονται σε ανάλυση 720p ή 1080i). Οι κάτοχοι όμως ενός Xbox 360, ενός - άλλου - PC με έξοδο HDMI, ακόμη και οι κάτοχοι iPad 2 που διαθέτουν ειδικό περιφερειακό με έξοδο HDMI, θα είναι σε θέση να λάβουν video υψηλής ευκρίνειας, ευκρινέστατο, ενίοτε εντυπωσιακό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ