Acer Iconia Tab A500

Ευέλικτο, ισχυρό, Android!

Είδος: Tablet
Τιμή: €499,00

Εταιρία: Acer
Διανομή: Multirama

Τα tablet φέρνουν εδώ και 18 μήνες τη σημαντικότερη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε κάτι που είναι, στην ουσία, φορητός υπολογιστής. Αλλάζουν ολοφάνερα τους τρόπους με τους οποίους επιλέγουμε να ενημερωθούμε, να επικοινωνήσουμε και να διασκεδάσουμε. Και η μέχρι τώρα κατάσταση της αγοράς όσον αφορά στα tablet ήταν γνωστή: το iPad της Apple δικαίως "ήλθε, είδε και νίκησε", σημειώνοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία και παραμένοντας χωρίς ανταγωνισμό για όλο το 2010. Το Μάρτη ήλθε ο ακόμη καλύτερος διάδοχός του - και το μόνο που ακόμη είχε να επιδείξει ο ανταγωνισμός ήταν ανώριμες, ακριβότερες και εν τέλει κατώτερες συσκευές. Όμως η αγορά δεν προχωρά έτσι. Χρειάζεται πολυφωνία: πολλαπλές προτάσεις αξιόλογες, και ανταγωνισμό μεταξύ τους, για να προχωρήσει. Για τα iPad/iPad2, με άλλα λόγια, χρειαζόμασταν ένα "αντίπαλο δέος".

Το Acer Iconia Tab, στην έκδοση που στηρίζεται στο Android, είναι η πρώτη συσκευή της κατηγορίας που... δεν φέρει την υπογραφή της Apple και προσφέρει αυτό ακριβώς: αξιόλογο ανταγωνισμό στα iPad. Δεν είναι μόνο αυτός όμως ο λόγος που ένα ποσοστό του κοινού ενδέχεται να το προτιμήσει. Όπως ανακαλύψαμε μετά από καιρό συμβίωσης μαζί του, υπάρχουν πολλοί.

Το Iconia Tab A500 είναι αλήθεια πως δεν αποπνέει την ίδια αίσθηση... πολυτέλειας με το γνωστό πια tablet της Apple - όμως αυτό δεν σημαίνει πως και όμορφα σχεδιασμένο δεν είναι, και ποιοτικά κατασκευασμένο. Το σχήμα του είναι διαφορετικό, περισσότερο "μακρόστενο" επειδή η οθόνη του είναι αντίστοιχα περισσότερο... widescreen από των iPad. Σε κατά τι μεγαλύτερη διαγώνιο, 10.1 αντί για 9.8 ίντσες, η οθόνη του A500 έχει χωρέσει περισσότερα pixel (1280x800 αντί των 1024x768): αριθμητικά δεν ακούγονται πολλά περισσότερα, αλλά η διαφορά στο πόσο πιο "καθαρή" φαίνεται η εικόνα γίνεται άμεσα αντιληπτή αν τις αντιπαραβάλλει κανείς δίπλα-δίπλα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ