Samsung Galaxy S6 Edge Plus

Ακόμη μεγαλύτερο, ακόμη καλύτερο, το ίδιο... απρόσιτο

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €869,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Το 2015 δείχνει να εξελίσσεται όχι όπως θα ήθελε η Samsung. Οι Κορεάτες μετά από χρόνια στασιμότητας στην εξέλιξη των Galaxy S - και τη σχετική έντονη κριτική αλλά και την αντίστοιχη πτώση στις πωλήσεις - έκαναν ομολογουμένως μεγάλη υπέρβαση με τα S6 και S6 Edge: δύο smartphones περισσότερο καλοσχεδιασμένα και ποιοτικά κατασκευασμένα, καλύτερα εξοπλισμένα και ισχυρότερα από οποιαδήποτε άλλα είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Τα διέθεσαν στην αγορά την άνοιξη εν μέσω τυμπανοκρουσιών (και θετικών αξιολογήσεων από τον ειδικό Τύπο), μόνο και μόνο για να ανακαλύψουν πως, πέρα από τις αρχικές 5 ή 6 εβδομάδες καλής εμπορικής πορείας, τα S6 δεν "ήταν για παραπάνω" και σίγουρα όχι για τα αποτελέσματα που περίμεναν. Fast forward μερικών μηνών και στα δύο πρώτα S6 η τιμή έχει μειωθεί, προκειμένου να διατεθεί με υψηλότερο κόστος το S6 Edge Plus. Δικαιούται το νέο κινητό της Samsung καλύτερη πορεία από τους προκατόχους του;

Η αλήθεια είναι πως, "στα χαρτιά", κάτι τέτοιο δεν προκύπτει: όπως είχαμε αναφέρει όταν επιβεβαιώθηκε η διάθεσή του στην Ελλάδα από την αλυσίδα καταστημάτων "Γερμανός" - η οποία μάς το προσέφερε και για την σχετική αξιολόγηση - το Galaxy S6 Edge Plus είναι στην ουσία ένα μεγαλύτερο Galaxy S6 Edge, βελτιωμένο "στα σημεία". Όχι ένα σημαντικά ανανεωμένο μοντέλο. Το "απλό" S6 Edge και το S6 Edge Plus μοιράζονται τον ίδιο καλαίσθητο σχεδιασμό, την ίδια προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, τον ίδιο κεντρικό επεξεργαστή, την ίδια ανάλυση οθόνης (με διαφορά 0.6 της ίντσας στη διαγώνιο), την ίδια υψηλών επιδόσεων κάμερα και την ίδια έκδοση λειτουργικού συστήματος. Μοιράζονται ακόμη και τους... ίδιους λόγους για παράπονα: την όχι εναλλάξιμη μπαταρία, την απουσία υποδοχής καρτών μνήμης microSD για επέκταση του αποθηκευτικού τους χώρου και, σε σχέση με άλλα smartphones, την μειωμένη αντοχή στο νερό και τη σκόνη.


Το μεγαλύτερο μέγεθος του S6 Edge Plus, ωστόσο, καθώς και κάποιες ανανεώσεις σε υποσυστήματά του, φέρνουν στο προσκήνιο διαφορές που αξίζουν επισήμανσης - αν μη τί άλλο για να τις αντιστοιχίσει κανείς με τα €100 διαφοράς που αυτό κοστίζει για ν' αποκτηθεί σε σχέση με το S6 Edge. Η μνήμη λειτουργίας του πρώτου ανέρχεται στα 4GB και όχι στα 3GB (στην πράξη ωστόσο δεν διακρίναμε διαφορά άξια λόγου ανάμεσα στα δύο), το κύκλωμα σύνδεσης με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G/4G+ είναι κατηγορίας 9 και όχι 6 (περισσότερα γι' αυτό σε λίγο) και η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 3000 mAh και όχι 2600 mAh. Με την έντονη χρήση που πιθανότατα θα κάνουν οι κάτοχοι και των δύο συσκευών, αυτά τα 400 mAh θα μπορούσαν ίσως να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο "γύρισα σπίτι και το Edge Plus δεν είχε ακόμη εξαντληθεί" και στο "παιδιά μια πρίζα γιατί μέχρι να γυρίσω σπίτι το Edge θα κλείσει".

Μιλώντας, πάντως, για αυτονομία, το Edge Plus υποστηρίζει την γρήγορη ασύρματη φόρτιση που το Edge δεν προσφέρει. Για όσους και όσες αποκτήσουν το σχετικό αξεσουάρ της Samsung, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον, απτό, καθημερινής αξίας πλεονέκτημα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ