Sony SRS-XV800: φορητός ήχος σε πολλαπλούς ρόλους

Το νέο μεγάλο πολυκατευθυντικό ηχείο των Ιαπώνων πάει το... πάρτι παντού, ψυχαγωγεί όλη την παρέα

Τα μεγάλα ασύρματα φορητά ηχεία είναι μία από τις κατηγορίες εκείνες προϊόντων που, παρά το γεγονός ότι έλαβαν την σημερινή τους μορφή σχετικά γρήγορα, συνεχίζουν να εξελίσσονται προσθέτοντας συνεχώς νέες λειτουργίες και αναλαμβάνοντας νέους ρόλους πέρα από τους προφανείς. Απόδειξη το νέο SRS-XV800 της Sony, ένα ηχείο αυτού του τύπου που έχει μεν σχεδιαστεί κυρίως για... πάρτυ και τον δυνατό ήχο που αυτά απαιτούν, αλλά αποδίδει εξίσου αποτελεσματικά και τον ήχο των σύγχρονων ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών όταν συνδεθεί με την... τηλεόραση του σαλονιού!

Το Sony SRS-XV800 αξιοποιεί την τεχνολογία Omni-directional Party Sound ώστε να μεταφέρει την μουσική σε κάθε γωνιά του χώρου όπου τοποθετείται, όσο μεγάλος κι αν είναι αυτός. Πέντε ηχεία τύπου tweeter αποδίδουν ευκρινή, κρυστάλλινο ήχο τόσο στην πλευρά που "κοιτά" το XV800, όσο και στις γύρω του. Τα δύο subwoofer τεχνολογίας X-Balanced, παράλληλα, φροντίζουν ώστε οι χαμηλές συχνότητες να αποδίδονται συγκλονιστικά και με τις ελάχιστες δυνατές παραμορφώσεις. Έτσι τα μπάσα σε οποιοδήποτε είδος μουσικής "κερδίζουν τις εντυπώσεις" χωρίς να υποβαθμίζουν τα, εξίσου σημαντικά, φωνητικά.

Με την ενσωματωμένη του επαναφορτιζόμενη μπαταρία να μπορεί να αποδώσει λειτουργία έως και 25 ωρών, το SRS-XV800 δεν θα... εξαντληθεί πριν τελειώσει το πάρτι - αλλά ακόμη κι αν αυτό τυγχάνει από τα επικά με ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια, το φορητό ηχείο της Sony υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση που εξασφαλίζει 3 ώρες αναπαραγωγής περιεχομένου με μόλις 10 λεπτά σύνδεσης σε παροχή ρεύματος. Τα ενσωματωμένα ροδάκια και η λαβή του, άλλωστε, επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά του όσο μεγάλη απόσταση κι αν πρέπει να διανύσει.

Αλλά και... σταθερό στο σαλόνι για πάντα να μείνει το SRS-XV800, αξιοποιείται στο έπακρο χάρις στην τεχνολογία TV Sound Booster της Sony: αυτή επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση του ηχείου με την τηλεόραση, αναλαμβάνοντας να αποδώσει τον ήχο ταινιών ή σειρών με τρόπο κλάσεις ανώτερο από αυτόν που προσφέρουν τα ενσωματωμένα ηχεία οποιασδήποτε τηλεόρασης σήμερα. Το ηχείο της Sony, βεβαίως, συνεργάζεται και με πολλά άλλα είδη συσκευών, αφού διαθέτει είσοδο για ενσύρματο μικρόφωνο και κιθάρα πέρα από την αυτονόητη διασύνδεση Bluetooth για άμεση επικοινωνία με κινητά, tablet και Η/Υ.

Το νέο SRS-XV800 είναι συμβατό με τις εφαρμογές Music Center και Fiestable της Sony. Με την πρώτη ο ακροατής μπορεί να επιλέγει λίστες τραγουδιών προς αναπαραγωγή, να κάνει αλλαγές σε ρυθμίσεις καθώς και να ελέγχει τον φωτισμό που προσφέρει το προϊόν χρησιμοποιώντας απλώς το κινητό του. Το Fiestable, από την άλλη, προσφέρει λειτουργίες σχετικές με διάφορους άλλους τρόπους ψυχαγωγίας - όπως τις Karaoke, Voice Changer ή Echo - καθώς και έλεγχο της αναπαραγόμενης μουσικής α λα... DJ ή την προσθήκη ηχητικών εφέ. Τo Sony SRS-XV800 θα είναι διαθέσιμο μέσα στον Μάϊο με προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης τα €699.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ