Samsung Galaxy Z Fold3

Πανίσχυρο, εντυπωσιακό, μακράν το καλύτερο

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €1799,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: Samsung Greece

Το... σενάριο συνήθως εξελίσσεται κάπως έτσι: ορισμένοι κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας έχουν ενίοτε ιδέες για νέες προτάσεις, σε κατηγορίες όπου σχεδόν όλοι οι καταναλωτές αγοράζουν παρόμοια πράγματα. Το "ζυγίζουν" κι αποφασίσουν να προχωρήσουν στην δημιουργία αυτών των νέων, διαφορετικών προτάσεων. Επενδύουν σε αυτές, με ρίσκο, ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν προοπτικές. Κάποια προϊόντα φτάνουν έως το ράφι, κάποια όχι. Κάποιοι κατασκευαστές γνωρίζουν την επιτυχία με αυτά, κάποιοι όχι. Η Samsung, πάντως, όσον αφορά στα κινητά με αναδιπλούμενη οθόνη (foldables) έχει ξεκάθαρα επενδύσει τα πιο πολλά απ' όλους: επέμεινε μετά από ένα ξεκίνημα κακό, συνάντησε κι άλλα εμπόδια συνεχίζοντας, βρήκε όμως τον τρόπο να φτάσει εκεί που ήθελε. Το Galaxy Z Fold3, που κυκλοφορεί και στην χώρα μας, είναι εντυπωσιακό και την δικαιώνει. Είναι το κοντινότερο δυνατό στην τέλεια αναδιπλούμενη συσκευή με τα σημερινά μέσα παραγωγής.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα πως όποιος μπορεί να το αποκτήσει, θα πρέπει να σπεύσει να το κάνει.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο, πάντως, να μην κρίνει οποιοσδήποτε το Fold3 ως ένα σημείο-σταθμό στην εξέλιξη των προϊόντων αυτών, γιατί ολοφάνερα είναι. Η αίσθηση που αποπνέει στο κράτημα είναι πια η σωστή. Δεν δείχνει εύθραυστο, δεν νοιώθει κανείς πως πρέπει να το ανοίγει ή κλείνει με... προσοχή ευλαβική. Η κατασκευή του είναι προσεγμένη, τα υλικά που χρησιμοποιεί κορυφαίας ποιότητας, είναι κι ανθεκτικό στο νερό πλέον (η άμμος ή η σκόνη πάντως καλύτερα να μην το πολυπλησιάζουν). Δεν αισθάνεται κανείς πως έχει στα χέρια του μια συσκευή πειραματική - και αυτό είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που έχει καταφέρει η Samsung με το Fold3. Πρόκειται για μία συσκευή που ξεκάθαρα ανήκει εκεί που την τοποθετεί η τιμή πώλησής της: στο υψηλότερο σκαλοπάτι της κατηγορίας premium. Χωρίς... "αστερίσκους" ή συζητήσεις.


Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του Fold3 παραμένει η κύρια οθόνη του, φυσικά, αλλά η δευτερεύουσα στο περίβλημα έχει αναβαθμιστεί με ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz, προσφέροντας πλέον ομαλότερη κίνηση και άμεση ανταπόκριση στον χειρισμό. Το σχήμα της είναι αλήθεια πως περιορίζει σε έναν βαθμό τί μπορεί να κάνει κάποιος με αυτήν: είναι υπερβολικά "ψηλή" για να χρησιμοποιείται για πολλή ώρα και ασυνήθιστα "στενή", καθιστώντας ορισμένα πράγματα δύσκολα (όπως την εισαγωγή κειμένου χωρίς... πολλά πολλά λάθη με το πληκτρολόγιο αφής).

Η δευτερεύουσα αυτή οθόνη είναι ό,τι πρέπει για να παρακολουθεί κανείς πολλές ειδοποιήσεις, να αναζητά σύντομες πληροφορίες, να βλέπει μηνύματα γρήγορα ή να "τσεκάρει" τί συμβαίνει στα κοινωνικά δίκτα - όπως επίσης και να λειτουργεί ως οθόνη προεπισκόπησης στην λήψη φωτογραφιών ή video. Για αυτά είναι τέλεια - οι χρήστες, ωστόσο, που ήλπιζαν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το Fold3 λίγο πολύ και ως... "κανονικό smartphone" με την κύρια οθόνη κλειστή, ίσως έχει νόημα να περιορίσουν τις προσδοκίες τους αυτές. Για τα σημαντικά, το Fold3... θα ανοίγει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ