Samsung Galaxy S6

Το ταχύτερο ναι, το πιο ενδιαφέρον όχι

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €769,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: Samsung Greece

Δεν χωρούν, βέβαια, πολλές δικαιολογίες στην καθυστερημένη παρουσίαση ενός προϊόντος τεχνολογίας που είναι εμπορικά διαθέσιμο εδώ και κάποιο καιρό... υπάρχει όμως ένα πλεονέκτημα: μπορεί κανείς να εκφράσει τη γνώμη του γι' αυτό απαλλαγμένος από τον όποιο - για απροσδιόριστους λόγους - ενθουσιασμό συνοδεύει την κυκλοφορία ενός πολυαναμενόμενου μοντέλου σε πολλές περιπτώσεις. Και μπορεί, κατά συνέπεια, να "αφήσει στην άκρη" όσα το marketing του εκάστοτε κατασκευαστή θα ήθελε να αναδειχθούν, προς όφελος εκείνων που έχουν εν τέλει πρακτική σημασία για το κοινό που ενδιαφέρεται για την εν λόγω συσκευή. Αυτό ακριβώς συνέβη με το Αθηνόραμα Digital και το Samsung Galaxy S6... οπότε αυτό το "απόσταγμα" πρακτικών συμπερασμάτων θα παραθέσουμε στις επόμενες παραγράφους. Αυτό και μόνο αυτό.

Όπως αποδεικνύεται, οι αρχικές μας εντυπώσεις για το S6 (το "απλό" - όχι το Edge) δεν βρίσκονταν μακριά από την πραγματικότητα: είναι το πιο όμορφο Galaxy S των τελευταίων ετών, ακριβώς επειδή ο σχεδιασμός του έχει... εχμ... δανειστεί αδίστακτα κι απροκάλυπτα πολλά ατοιχεία από το iPhone 6. Δεν θα ήταν απαραίτητα κακό αν η Samsung δεν είχε την προϊστορία που έχει με το συγκεκριμένο θέμα, είναι κάτι ωστόσο που ηθελημένα "αφήσαμε στην άκρη" για το διάστημα που χρησιμοποιήσαμε τη συσκευή. Εξάλλου το γεγονός ότι οι Κορεάτες αντέγραψαν για πολλοστή φορά τους Αμερικανούς δεν σημαίνει πως το S6 δεν έχει διατηρήσει επιτυχώς και χαρακτηριστικά στοιχεία παλαιότερων Galaxy S ή πως δεν έχει να επιδείξει ευδιάκριτα υψηλότερη ποιότητα κατασκευής. Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι.


Το ίδιο ισχύει και για τον άλλο τομέα στον οποίο δεν χωρά συζήτηση σχετικά με την υπεροχή του Galaxy S6: αυτόν των επιδόσεων. Έχοντας στο μεσοδιάστημα περάσει χρόνο τόσο με το HTC One M9 όσο και με το LG G4, καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα με αυτό που κατέληξαν κι άλλοι συνάδελφοι: το S6 είναι, τόσο στα "σκορ" όλων των καθιερωμένων μετροπρογραμμάτων όσο και σε επίπεδο καθημερινής χρήσης, το ταχύτερο smartphone με λειτουργικό Android αυτή τη στιγμή. Οι gamers, ειδικά, θα το διαπιστώσουν αμέσως, αφού τίτλοι οι οποίοι... "καταπιέζουν ψυχολογικά" οποιοδήποτε άλλο κινητό με το λειτουργικό της Google - όπως τα NOVA 3, Asphalt 8 Airborne και το διάσημο πια Real Racing 3 - στο S6 λειτουργούν ομαλότατα, ακόμη και στην φυσική ανάλυση οθόνης του (2560x1440 pixel).

Πολλοί θα υποστηρίξουν πως στα "απλά και καθημερινά", τις λειτουργίες δηλαδή που αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο ποσοστό χρόνου χρήσης ενός smartphone, δεν μπορεί να διακρίνει κανείς όλη αυτήν την ισχύ του Galaxy S. Έχουν πιθανώς δίκιο, καθώς το LG G4 που δοκιμάζουμε παράλληλα αυτόν τον καιρό έχει σαφώς βραδύτερο επεξεργαστή, αλλά δεν εμφανίζεται λιγότερο γρήγορο στην τυπική του χρήση ως smartphone. Η ανταπάντηση είναι, φυσικά, αυτή που ισχύει πάντοτε για αυτού του επιπέδου τα μοντέλα: η ταχύτητα αυτή γίνεται αντιληπτή εκεί ακριβώς που χρειάζεται - όπως στα games, την πάρα πολύ γρήγορη εκκίνηση και εστίαση της κάμερας, την ακαριαία εκτέλεση δημοφιλών apps - ενώ παράλληλα υπόσχεται πως η επόμενη και μεθεπόμενη έκδοση του Android δεν θα το επιβραδύνουν σε βαθμό που να ενοχλεί. Με την προϋπόθεση η Samsung να φροντίσει για τις σχετικές αναβαθμίσεις βέβαια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ