Philips Power4Life

Ενέργεια. Περισσότερη ενέργεια!

Είδος: Άλλα
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Philips

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν έχει νόημα να "διαβάσει" ή να "ακούσει" κανείς ότι είναι σημαντικά - πρέπει να τα βιώσει, ώστε να αντιληφθεί ακριβώς πόσο σημαντικά είναι. Για παράδειγμα, η τροφοδοσία κάθε είδους φορητής συσκευής. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ενέργεια που αποθηκεύουν οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες όλων των laptops, players, gadgets κλπ. κάποια στιγμή θα εξαντληθεί, επιλέγοντας μάλιστα να το κάνει στην πλέον ακατάλληλη στιγμή και μακριά από πηγή ρεύματος! Λύση-πανάκεια στο πρόβλημα δεν υπάρχει (ακόμη), η Philips όμως διαθέτει προτάσεις που σαφώς μπορούν να βοηθήσουν σε "επείγουσες" καταστάσεις και πάντοτε στα πλαίσια της "καθημερινής" χρήσης. Στο εξωτερικό η ολλανδική εταιρεία προσφέρει ολόκληρη σειρά τέτοιων προϊόντων με το όνομα Power4Life, το Gamespin είχε την ευκαιρία πάντως να δοκιμάσει τα δύο πιθανώς πιο αντιπροσωπευτικά, τον Universal Power Charger (μοντέλο SCM7880) και το Rechargable Power Pack (μοντέλο SCE7640).

Ο Universal Power Charger αναλαμβάνει να κάνει, στην ουσία, δύο διαφορετικές δουλειές. Η μία είναι η εξής απλή: να αντικαταστήσει όλους τους διαφορετικούς φορτιστές των συσκευών που χρησιμοποιεί ο χρήστης. Αν, για παράδειγμα, τυγχάνει κανείς κάτοχος ενός laptop, ενός κινητού τηλεφώνου, ενός MP3 player και ενός PlayStation Portable, θα πρέπει να μεταφέρει τέσσερις διαφορετικούς φορτιστές: κανένας δεν ταιριάζει σε καμία άλλη συσκευή. Ο Universal Power Charger ταιριάζει σε οποιαδήποτε κοινή πρίζα και φέρει μία υποδοχή USB στο κάτω μέρος του. Με ένα ειδικό καλώδιο της Philips, του οποίου η μία άκρη δέχεται 7 διαφορετικού τύπου βύσματα σύνδεσης και η άλλη καταλήγει σε standard βύσμα USB, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει μια μεγάλη γκάμα συσκευών. Φυσικά, όποιες συσκευές συνδέονται ούτως ή άλλως με θύρα USB για να φορτιστούν, όπως οι iPod ή το PSP Slim, θα συνδεθούν στον Universal Power Charger απευθείας.

Η άλλη δουλειά που αναλαμβάνει να κάνει το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι το ίδιο - αν όχι περισσότερο - εξυπηρετική. Το προϊόν της Philips φέρει και επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου (χωρητικότητας 1000 mA) η οποία, ανάλογα με τη συσκευή που θα τροφοδοτήσει και το είδος της χρήσης που θα κληθεί να καλύψει, προσφέρει ενέργεια για 10 έως 15 ώρες αυτονομίας των συσκευών. Με άλλα λόγια, συνδέει κανείς το PSP του με τον Universal Power Charger και αυτό αντλεί ενέργεια για τη δική του μπαταρία, από τη μπαταρία του δεύτερου. Φυσικά μικρότερες σε απαιτήσεις συσκευές μπορούν να φορτιστούν περισσότερες από μία φορές.

Στη δεύτερη αυτή δουλειά, αλλά ικανοποιώντας μεγαλύτερες απαιτήσεις, εστιάζεται το Rechargeable Power Pack. Αυτό φέρει μπαταρία των 8000 mA η οποία, μετά από φόρτιση 3 ωρών, μπορεί να προσφέρει ενέργεια σε μία πολύ μεγάλη γκάμα φορητών υπολογιστών (χρησιμοποιείται η ίδια μέθοδος εναλλαγής διαφορετικών βυσμάτων για διαφορετικά μοντέλα laptop). Το ίδιο το Pack φορτίζεται μέσω USB, δεν έχει μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό ενός κοινού σκληρού δίσκου και η Philips διατείνεται ότι μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια αρκετή για την τυπική λειτουργία ενός laptop επί... 60 (!) ώρες περίπου. Τον συγκεκριμένο ισχυρισμό δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να τον διαπιστώσουμε εμπράκτως, αλλά και οι... μισές να είναι, θεωρούμε ότι το αξεσουάρ δικαιολογεί - και με το παραπάνω - την αγορά του.

Και τα δύο προϊόντα της Philips δημιουργούν και συνολικά - πέραν της αποτελεσματικότητας στη χρήση τους δηλαδή - άριστες εντυπώσεις. Χαρακτηρίζονται από όμορφο σχεδιασμό και ποιοτική κατασκευή, φέρουν φωτεινές ενδείξεις που ανταποκρίνονται σε ρεαλιστικά φορτία και όχι... υποθετικά, συνοδεύονται και από ειδική θήκη φύλαξης των διαφορετικών βυσμάτων που αξιοποιούν. Οι τιμές πώλησής τους, δε, κρίνονται μάλλον λογικές για αυτό που προσφέρουν: μόλις 50 ευρώ για τον Universal Power Charger και 150 ευρώ για το Rechargeable Power Pack (που ομολογουμένως έχει περισσότερο επαγγελματικούς προσανατολισμούς). Για όσους και όσες εννοούν να αξιοποιούν τις φορητές τους συσκευές στο έπακρο (αλλά δεν θέλουν να... βρίσκονται συνεχώς κοντά σε πρίζες!) είναι σαφώς αξιοπρόσεκτες επιλογές. Καλοκαίρι, γαρ...

Βαθμολογία: *****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ