OnePlus: επίσημο, ενδιαφέρον το Nord

Διαθέσιμο σύντομα το το νέο της κινητό μέσης κατηγορίας κόστους με χαρακτηριστικά ανώτερης

Οποιοσδήποτε παρακολουθεί έστω και για λίγα χρόνια την αγορά των smartphones γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο έγινε αρχικά γνωστή η OnePlus: προσφέροντας προσιτά "flagship killers", κινητά δηλαδή σχεδόν ανταγωνιστικά των κορυφαίων και πανάκριβων, αλλά σε αισθητά χαμηλότερη τιμή. Την τελευταία διετία η εταιρεία βρέθηκε... εκτός τροχιάς, ομολογουμένως, αυξάνοντας τις τιμές των καλύτερων κινητών της με αποτέλεσμα να μην απέχουν πια και τόσο από τα πανάκριβα, όμως δείχνει πως έχει την πρόθεση να επιστρέψει σε αυτήν την θέση τουλάχιστον με μερικά μοντέλα της - και το Nord, για το οποίο διέρρεαν σταθερά πληροφορίες τους τελευταίους μήνες, είναι ακριβώς αυτού του είδους το μοντέλο smartphone.

To OnePlus Nord φιλοδοξεί να προσφέρει όλα εκείνα που περιμένει κανείς από την γνωστή κατασκευάστρια - ικανότατο φωτογραφικό υποσύστημα, αποδοτικό περιβάλλον χρήσης και προσεγμένη ποιότητα κατασκευής - σε κόστος που δεν παραπέμπει στα πανάκριβα κινητά των Samsung ή Apple. Στηρίζεται μεν στον κεντρικό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 765G (μέσης κατηγορίας επιδόσεων αλλά με πλήρη υποστήριξη στα δίκτυα τηλεφωνίας 5G) αλλά οι επιλογές που έχουν γίνει στα υπόλοιπα στοιχεία του Nord είναι αυτές που πιθανότατα θα "κάνουν την διαφορά" σε καθημερινό πλαίσιο χρήσης για την πλειοψηφία του καταναλωτικού κοινού.

Η μεγάλη, υψηλής ανάλυσης οθόνη τεχνολογίας AMOLED του Nord, για παράδειγμα, προσφέρει ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz για γρήγορο, ομαλότερο από τον συνήθη χειρισμό. Η φόρτιση της συσκευής γίνεται σε υψηλότατους ρυθμούς (70% πληρότητα της μπαταρίας μεγέθους 4115 mAh σε 30 λεπτά) χάρις στην τεχνολογία Warp Charge 30T. Το λειτουργικό σύστημα του Nord στηρίζεται μεν στο Android 10, αλλά φέρει όλες τις προσεκτικές προσθήκες και την δημοφιλή βελτιστοποίηση της One Plus με το περιβάλλον Oxygen 10.5. Όπως και τα κορυφαία μοντέλα της OnePlus, δε, το Nord θα λαμβάνει για δύο χρόνια ενημερώσεις λογισμικού - μία ή δύο ακόμη εκδόσεις Android πρακτικά - και για τρία χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας.

Στον φωτογραφικό τομέα, άλλωστε, το OnePlus Nord κινείται σε υψηλά επίπεδα καθώς ενσωματώνει τον ίδιο αισθητήρα με το κορυφαίο OnePlus 8 (τον Sony IMX586 48 MP), ο οποίος συνεργάζεται με μεγάλο διάφραγμα και οπτικό σταθεροποιητή για να προσφέρει φωτεινά, διαυγή αποτελέσματα σε φωτογραφίες και video. Την κύρια κάμερα συνοδεύουν μία ευρυγώνια, μία macro καθώς και αισθητήρας βάθους: το τετραπλή αυτή διάταξη προσφέρει μεγάλη ευελιξία κατά την λήψη αλλά και αυξημένη ευχρηστία στο όλο σύστημα φωτογράφησης ανεξαρτήτως εμπειρίας σχετικής.

Το OnePlus Nord θα διατεθεί σε χρώμα Grey Onyx και Blue Marble μέσα στον Αύγουστο και στην χώρα μας, με προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησης που ανέρχεται (α) στα €449 για το μοντέλο με 8 GB μνήμης λειτουργίας και 128 GB αποθηκευτικού χώρου και (β) €569 για το μοντέλο με 12 GB και 256 GB αντιστοίχως. Παράλληλα με το Nord η OnePlus ανακοίνωσε και τα πρώτα πραγματικά ασύρματα ακουστικά της, τα OnePlus Buds, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλής ποιότητας αναπαραγωγή ήχου και ασύρματη ελευθερία σε προσιτή τιμή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ