Motorola Moto U9

Κομψό και... απέριττο

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Motorola

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα σε αγορές τόσο γρήγορα κινούμενες, όπως αυτή της κινητής τηλεφωνίας. "Ιδρύεις" ουσιαστικά μία ολόκληρη κατηγορία με δικά σου προϊόντα - αυτή των lifestyle phones - και μετά... αυτοί που ακολουθούν καταλήγουν με μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία αυτή. Η Motorola σαφώς θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα την πλεονεκτική θέση που είχε αποκτήσει με τα RAZR, δεν το έκανε, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι δεν συνεχίζει να παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις στο είδος αυτό: αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το νέο U9, το οποίο διαδέχεται αυτόν τον καιρό το πρωτότυπο... "βοτσαλάκι" (PEBL). Και το κάνει επιτυχημένα, αν λάβει κανείς "στα υπόψιν" όλες τις παραμέτρους που το χαρακτηρίζουν.

Η "κληρονομιά" του U9 γίνεται βεβαίως αντιληπτή με την πρώτη ματιά: ούτε μία... γωνία δεν είναι σε θέση να βρει κανείς στο απολύτως "καμπυλωτό" περίβλημα της συσκευής, το οποίο λόγω του "καλλιτεχνικού" του σχεδιασμού απευθύνεται πολύ περισσότερο στο γυναικείο φύλο παρά στο αντρικό (το ζωηρό ροζ χρώμα στο οποίο κυρίως διατίθεται η συσκευή "μιλά από μόνο του", αλλά και το δυσεύρετο μαύρο δεν είναι ιδιαίτερα... macho). Το μέγεθος και το βάρος του είναι επίσης περιορισμένα σε υπολογίσιμο βαθμό, συνθέτοντας ένα κομψό κινητό που χωρά σε οποιαδήποτε τσάντα ή τσέπη.

Το στοιχείο που δικαίως προωθεί η Motorola στην εμφάνισή του είναι η "κρυφή" οθόνη τεχνολογίας OLED, η οποία - όντας εξαιρετικά λεπτή - βρίσκεται κάτω από το κάλυμμα της πρόσοψης του U9, κάτω από κανονικές συνθήκες αόρατη. Ενεργοποιείται όμως κατά την διάρκεια κλήσεων ή την αναπαραγωγή μουσικής, προσδίδοντας ένα σχεδόν... φουτουριστικό χαρακτήρα στη συσκευή που "φωτίζεται" και "αποφωτίζεται" εντυπωσιακά σε αυτές τις περιπτώσεις. Το κάτω τμήμα της, δε, είναι ευαίσθητο στην αφή, καθιστώντας κατά πολύ ευκολότερη τη διαχείριση μουσικής. Η εσωτερική, "κανονική" οθόνη που φανερώνεται όταν "ανοίγει" το αναδιπλούμενο U9 είναι έγχρωμη και ευκρινέστατη, αλλά μικρής διαγωνίου και ανάλυσης, επαρκώντας μόνο για τις συνήθεις λειτουργίες.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες πάντως "τυπικές" δυνατότητες που αναμένει κανείς από ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο, το U9 παρουσιάζει ανάμικτη εικόνα: συγκεκριμένα, δεν του λείπει κάτι σημαντικό, αλλά δεν ξεχωρίζει και καθ' οποιονδήποτε τρόπο που μπορεί να "κάνει τη διαφορά". Η κάμερα που ενσωματώνει είναι των 2 Megapixel (όχι ιδιαίτερα ικανή σε "αντίξοες συνθήκες" φωτογράφισης και με βασικές μόνο δυνατότητες εγγραφής video), η ενσωματωμένη μνήμη δεν ξεπερνά τα 25 ΜΒ (γεγονός που σημαίνει ότι αν σκοπεύει να ακούσει κανείς αρκετή μουσική με αυτό είναι απαραίτητη η αγορά κάρτας μνήμης τύπου MicroSD), ενώ η υποστήριξη διαμεταγωγής δεδομένων περιορίζεται σε ταχύτητες GPRS (ενδείκνειται για e-mail και μόνο, λοιπόν). Το νέο κινητό της Motorola, πάντως, προσφέρει ενσύρματη και ασύρματη διασύνδεση (USB και Bluetooth αντίστοιχα) για συνεργασία με PC και ασύρματα ακουστικά.

Από τα παραπάνω, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι - αν εξαιρεθεί το όντως πολύ όμορφο design - το U9 δεν έχει να επιδείξει κάποιο σημαντικό, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με δεκάδες άλλα "αναδιπλούμενα" κινητά της αγοράς. Εκτός από ένα: την τιμή του που, μικρότερη των 200 ευρώ, το καθιστά προσιτό για πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που μπορούσε να αποκτήσει το PEBL. Για τις κυρίες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα κινητό με ωραίο στυλ χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα (ή τους κυρίους που διατίθενται να τους το δωρίσουν!), είναι σαφώς επιλογή που αξίζει προσοχής αυτόν τον καιρό. Ευελπιστούμε σε κάτι πιο... "θεαματικό" στο μέλλον όμως, μαμά Motorola...

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ