Logitech Cordless MediaBoard Pro

...και το PS3 κάνει τα πάντα!

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Logitech

Όσο κι αν διαχειρίστηκε λανθασμένα την προώθηση του PlayStation3 στα πρώτα του βήματα, η Sony είχε και έχει αναμφίβολα δίκιο για ένα πράγμα σχετικά με το προϊόν αυτό: είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία "παιχνιδομηχανή" και οι δυνατότητές του εκτείνονται πέρα από αυτές μιας τέτοιας, στο επίπεδο ενός media center για πλειάδα χρήσεων. Αρκετές από αυτές, δε, χαρακτηρίζονται με ευκολία ως λειτουργίες παραδοσιακά συνδεδεμένες με τους προσωπικούς υπολογιστές - γεγονός που, αυτόματα, παραπέμπει σε... mouse και πληκτρολόγιο! H Sony δεν έχει κυκλοφορήσει τέτοιο περιφερειακό για το PS3, η Logitech όμως "κάλυψε το κενό" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: το MediaBoard Pro είναι ένα πληκτρολόγιο ειδικά σχεδιασμένο για χρήση με το "μαύρο διαμάντι" και, στην πράξη, είναι όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από τέτοιο προϊόν. Αν όχι... πολλά περισσότερα!

Το Cordless MediaBoard Pro ομολογουμένως δεν δυσκολεύεται να κερδίσει αμέσως τις εντυπώσεις με το σχεδιασμό του: σε ταιριαστό με το PS3 μαύρο χρώμα, lifestyle γραμμές, πλήρες στην γκάμα των πλήκτρων του αλλά όχι ογκώδες, πανάλαφρο και πάνω απ' όλα εντυπωσιακά λεπτό, δεν θα δώσει την εντύπωση του παράταιρου σε κανένα σύγχρονο σαλόνι. Ως είθισται για πρόταση που απευθύνεται σε κοινό πλατύτερο από αυτό των "μυημένων" στις ιδιοτροπίες των προϊόντων τεχνολογίας, η σύνδεση και εγκατάστασή του δεν είναι δύσκολη: υποστηρίζοντας το πρότυπο διασύνδεσης του Bluetooth, το MediaBoard Pro αναγνωρίζεται αμέσως από την σχετική λειτουργία του PlayStation3 (που ενσωματώνει εξ ορισμού τον αντίστοιχο δέκτη), οπότε με την απλή εισαγωγή ενός τετραψήφιου αριθμού είναι έτοιμο προς χρήση.

Η διάταξη των πλήκτρων του Mediaboard Pro είναι βεβαίως η κλασική, υπάρχουν ωστόσο και κάποια που έχουν συμπεριληφθεί ειδικά για να διευκολύνουν συγκεκριμένες λειτουργίες. Τέτοια είναι τα πλήκτρα ελέγχου αναπαραγωγής πολυμέσων, το πλήκτρο που καλεί το menu των ταινιών Blu-ray και το πλήκτρο που εμφανίζει άμεσα το περιβάλλον της Cross Media Bar - τέσσερα πλήκτρα έχουν επίσης αντιστοιχιστεί στα τέσσερα πασίγνωστα σύμβολα του joypad του PS3 (τετράγωνο, τρίγωνο, κύκλος και x). Το πληκτρολόγιο φέρει στην πρόσοχή του και trackpad, την επιφάνεια αφής δηλαδή που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε ως υποκατάστατο του mouse σε φορητούς υπολογιστές: και αυτό προσφέρει πολύ καλή απόκριση, καθώς και αποτελεσματικό κάθετο scrolling, ιδιαίτερα χρήσιμο στο Web browsing.

Στη χρήση, το Mediaboard Pro είναι απολαυστικό, αν μη τί άλλο γιατί "απελευθερώνει" τον χρήστη από τους περιορισμούς εισαγωγής κειμένου με το joypad σε στυλ... SMS. Με αυτό το περιφερειακό και ένα panel ανάλυσης 1080p, το browsing και γενικώς η χρήση υπηρεσιών του Web έχει επιτέλους νόημα: η χρήση του Gmai, Hotmail, Yahoo Mail κλπ. είναι γοργή και απροβλημάτιστη, του Facebook ή του MySpace το ίδιο, ακόμη και η αξιοποίηση εφαρμογών όπως το Google Docs ή Google Sheets είναι απολύτως εφικτή. Αν δεν υπήρχε και η απαράδεκτη πλέον - ένα χρόνο μετά - αβλεψία της Sony να μην υποστηρίζει ελληνικά στον browser του PS3, η χρήση του Web... από τον καναπέ, για όλα τα "βασικά" τουλάχιστον, θα ήταν για όλους μας γεγονός. Και για τις λειτουργίες αυτού καθ' αυτού του PS3, πάντως, το Mediaboard Pro είναι απίθανα χρήσιμο: το chatting προφανώς διευκολύνεται αφάνταστα, η περιήγηση στο PlayStation Store με το trackpad είναι ευκολότερη, ενώ το προϊόν της Logitech θα αποδειχθεί πρακτικά... αναντικατάσταστο όταν η υπηρεσία του PlayStation Home καταστεί διαθέσιμη και το text chat σε γραφικό περιβάλλον, με περισσότερους του ενός συνομιλητές ταυτόχρονα, αρχίσει να λαμβάνεται ως δεδομένο από τα εκατομμύρια κατόχων ενός PlayStation3.

Το Cordless Mediaboard Pro, όταν όλα έχουν ειπωθεί, είναι ένα... σαφέστατα προσδιορισμένο προϊόν: είτε το χρειάζεται κανείς και το γνωρίζει, είτε όχι. Για τους δεύτερους, τους απολύτως σκληροπυρηνικούς gamers που δεν προτίθενται να αξιοποιήσουν ποτέ τίποτε άλλο στο νέο PlayStation πέραν του SixAxis και σύντομα του DualShock3, δεν τίθεται ζήτημα. Για όλους τους υπόλοιπους όμως (που σε βάθος χρόνου θα είναι περισσότεροι), το προϊόν της Logitech "ανοίγει το δρόμο" για μία μεγάλη γκάμα χρήσεων του PS3 που είναι πραγματικά κρίμα να μείνουν αναξιοποίητες. Και για αυτό το τμήμα του κοινού, το Mediaboard Pro είναι πραγματικά ανεκτίμητο, έστω κι αν τα 79 ευρώ που ζητά ακούγονται "ουκ ολίγα". Στην πράξη, δεν είναι. Θυμήστε μας να σας ρωτήσουμε, την επόμενη φορά που θα κληθείτε να γράψετε ένα μήνυμα στο PlayStation Home με... joypad!

Βαθμολογία: *****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ