Logitech Alto Express & Cordless

Σε γερές, hi-tech... "βάσεις"

Είδος: Πληκτρολόγιο
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Logitech

Όλοι αγαπούν τη φορητότητα των laptop και την άνεση χρήσης των desktop - αλλά έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι δεν μπορούν να έχουν και τα δύο. Σωστά; Ε, η Logitech σκοπεύει... να αλλάξει αυτήν την πεποίθηση με τα νέα της Alto: πρόκειται για μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένα stands, τα οποία τοποθετούν τους φορητούς υπολογιστές σε κατάλληλο ύψος για ξεκούραστη θέαση της οθόνης και γενικώς σωστή χρήση. Σε συγκεκριμένα μοντέλα, δε, κάνουν πολλά περισσότερα.

Η στήλη είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα δύο από τα τρία μοντέλα Alto, τα Express και Cordless. Το απλούστερο εκ των δύο, το Express, είναι μία πανέμορφα σχεδιασμένη "βάση" ουσιαστικά, η οποία φέρνει το laptop στην προαναφερθείσα εργονομική θέση. Όλοι σχεδόν οι φορητοί υπολογιστές της αγοράς μπορούν να το αξιοποιήσουν, η άκαμπτη φύση του ωστόσο σημαίνει ότι θα πρέπει να του παραχωρηθεί μία θέση στο γραφείο ή στο σπίτι η οποία θα μείνει "κατηλλειμένη" από αυτό. Το laptop βεβαίως χρησιμοποιείται συνδέοντας σε αυτό ενσύρματο ή ασύρματο πληκτρολόγιο του χρήστη.

Πολύ πιο ενδιαφέρον (και ακριβό, αν και σαφέστατα το αξίζει) είναι το Alto Cordless. Αυτό προσφέρει παρόμοια σταθερή βάση για τη στήριξη του laptop, όχι τόσο "φαντεζί" όσο του Express αλλά ποιοτικότατη ως κατασκευή, η οποία φέρει και... ασύρματο δέκτη. Γιατί; Επειδή συνοδεύεται από προσεγμένο ασύρματο πληκτρολόγιο, άριστο στην αίσθηση, το οποίο απαλλάσσει τον χρήστη από την ανάγκη ξεχωριστού περιφερειακού. Συν τοις άλλοις, η βάση του Cordless ενσωματώνει τρεις θύρες USB, επιτρέποντας τη σύνδεση διαφόρων περιφερειακών. Το... "κερασάκι στην τούρτα"; Η βάση και το πληκτρολόγιο "διπλώνονται" σε βολικά μικρό μέγεθος, το οποίο μπορεί να μεταφέρει κανείς στην ίδια τσάντα μεταφοράς με το laptop! Μόνο περιοριστικό στοιχείο το γεγονός ότι η βάση έχει σχεδιαστεί για να στηρίζει μοντέλα φορητών με διαγώνιο οθόνης έως 15.4 ιντσών (έστω κι αν εμείς το χρησιμοποιούμε με Vaio των 17 ιντσών, για να είμαστε ειλικρινείς), κάτι που πάντως "αγκαλιάζει" την πλειοψηφία των laptop στη χώρα μας.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, τα Alto είναι μία από τις ιδέες εκείνες που, όταν δοκιμάσει κανείς πρακτικά, αναρωτιέται το... προφανές: "Γιατί δεν το είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα;". Κακά τα ψέματα: αν... καλοσυνηθίσει κανείς στα stands αυτά, δυσφορεί να γυρίσει στον "κλασικό" τρόπο χρήσης των laptop! Εμείς, γκρινιάρηδες;

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ