LG V25SEE4K

Ειλικρινές και προσιτό!

Είδος: Φορητά player
Τιμή: €0,00

Εταιρία: LG

Μερικές φορές, οι εταιρείες κατασκευής καταναλωτικών ηλεκτρονικών "ξεχνούν" τον εξής απλό κανόνα: καλύτερα μία συσκευή να κάνει ένα πράγμα, αλλά να το κάνει πραγματικά καλά, παρά να κάνει μία σειρά από πράγματα, αλλά να τα κάνει με τρόπο ανεπαρκή. Σε πλήρη αντίθεση με το... "υπερόπλο" της Apple, τον iPod Touch της προηγούμενης εβδομάδας (που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης σε διάφορους τομείς), έρχεται αυτό το λιλιπούτειο, απλοϊκό αλλά ποιοτικότατο αυτό MP3 player της LG. Το V25SEE, στην χωρητικότητα των 4 GB που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, επικεντρώνεται ουσιαστικά στην διαχείριση και αναπαραγωγή ήχου χωρίς... εντυπωσιασμούς, το κάνει όμως πάρα πολύ καλά και σε τιμή ελκυστικότατη για την κατηγορία του.

Το συγκεκριμένο φορητό player υιοθετεί χωρίς πολλές... παρεκκλίσεις τις "επιταγές" της αγοράς για "απλό και απέριττο" design, με "καθαρές" γραμμές και τα απολύτως απαραίτητα για το χειρισμό του εμφανή στην πρόσοψη. Τα συνήθη "μουσικά" πλήκτρα βρίσκονται πάνω σε επιφάνεια αφής, απολύτως διακριτικά αλλά αρκούντως ευαίσθητα (και υποφωτιζόμενα), ενώ η οθόνη είναι μεν μικρής ανάλυσης και διαγωνίου (μόλις 128x160 pixels και διαγωνίου 1.7 ιντσών), αλλά τεχνολογίας OLED και ευκρινέστατη, ακόμη και σε έντονο φωτισμό. Η συσκευή δέχεται κάθε είδους ακουστικά χάρις στην standard υποδοχή των 3.5mm, ενώ η θύρα USB 2.0 χρησιμεύει τόσο για τη σύνδεση με ηλεκτρονικό υπολογιστή, όσο και για τη φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου του player.

Τίποτε... συγκλονιστικό βέβαια έως εδώ - αλλά η εικόνα αυτή αλλάζει κατά τη χρήση της συσκευής. Το V25SEΕ αναπαράγει ποιοτικότατα σχεδόν κάθε μουσικό αρχείο μπορούμε να σκεφτούμε (MP3, WAV, WMA, OGG... μόνο τα FLAC και APE δεν υποστηρίζονται), παρέχει διάφορα προδιαμορφωμένα σετ ισοστάθμισης, φέρει και πληρέστατο δέκτη FM (με δυνατότητα εγγραφής προγράμματος ραδιοφωνικού στη μνήμη!). Έστω κι αν η οθόνη είναι πολύ μικρή για την προβολή φωτογραφιών και video, αυτό προσφέρεται επίσης ως δυνατότητα με υποστήριξη αρχείων MP4 και JPEG, BMP και GIF αντίστοιχα. Το ενσωματωμένο μικρόφωνο, άλλωστε, καθιστά εφικτή και την εγγραφή φωνής για π.χ. γρήγορα υπενθυμιστικά μηνύματα.

Όντας πανάλαφρο, πολύ λεπτό, ευπαρουσίαστο και με ποιότητα κατασκευής που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κριτική (για την κατηγορία του πάντοτε), το V25SEE των 4 GB δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα να αποσπάσει θετικά σχόλια από οποιονδήποτε, ακόμη κι αν ο τελευταίος έχει... συνδέσει άρρηκτα την έννοια του MP3 player με προϊόντα της Apple. Εκεί όμως που γίνεται περισσότερο κατανοητό το πόσο ενδιαφέρουσα πρόταση μπορεί να θεωρήσει κανείς την συγκεκριμένη φορητή συσκευή, είναι όταν πληροφορείται την τιμή πώλησής της: στα 129 ευρώ ορίζεται η προτεινόμενη λιανική της, με μια μικρή έρευνα αγοράς μπορεί να βρεθεί και με λιγότερα. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για την πιο προσιτή "επώνυμη" πρόταση σε αυτή τη χωρητικότητα - και 4 GB η αλήθεια είναι ότι αρκούν για πολύ, πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό του επίδοξου κοινού του. Αν η μουσική λοιπόν, και όχι οι φωτογραφίες ή το video, είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο κάθε φίλο ή φίλη της στήλης... ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ