LG G4

Διάδοχος άξιος, Androidές... από τα λίγα!

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €769,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Τα τελευταία τρία χρόνια, η... ίδια περίπου ιστορία: η Samsung κυκλοφορεί την άνοιξη το κορυφαίο της smartphone για το τρέχον έτος, το Galaxy S 4/5/6. Οι καταναλωτές με απαιτήσεις που έχουν καιρό τώρα αποφασίσει πως θα παραμείνουν στον κόσμο του Android - οπότε τα iPhone του Σεπτέμβρη δεν τους ενδιαφέρουν - κοιτούν τις υπόλοιπες, λιγότερο ακριβές επιλογές. Και αυτές έχουν τα δικά τους μειονεκτήματα. Τα HTC One είναι όμορφα, ποιοτικά κατασκευασμένα αλλά δεν έχουν κορυφαία κάμερα. Τα Sony Xperia έχουν κορυφαία κάμερα αλλά βαρετό design και ποιότητα κατασκευής που δεν ενθουσιάζει. Τα όποια Nexus εκείνης της χρονιάς έχουν πολύ υψηλό δείκτη αξίας/τιμής αλλά δεν κινούνται στο ίδιο τεχνικό επίπεδο με τα Galaxy. Οι απαιτήσεις, λοιπόν, αναγκαστικά... παντρεύονταν με κάποιους συμβιβασμούς.

Πέρυσι η LG έκανε την έκπληξη και "έσπασε" αυτό το προβλέψιμο μοτίβο με το G3: ένα κινητό πάνοπλο, όμορφα σχεδιασμένο, ικανοποιητικότατα κατασκευασμένο, με εκπληκτική κάμερα, που ζητούσε λιγότερα χρήματα από το Galaxy S5. Δικαίως απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τον ειδικό Τύπο - ανάμεσα σε αυτά και τα δικά μας - δικαίως σημείωσε και αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία. Φέτος, που η Samsung έχει όντως προσφέρει το καλύτερο κινητό της... ever με τα G6/G6 Edge, η LG καλείται να κάνει το ίδιο με το G4. Τα καταφέρνει;


Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, το G4 δεν σκοπεύει να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς βάσει των τεχνικών του χαρακτηριστικών, σε ορισμένα από τα οποία τα Samsung Galaxy S6/S6 Edge υπερτερούν. Υπερτερούν ουσιαστικά, όμως; Έχοντας φέτος την ευκαιρία "ευθείας" αντιπαραβολής των δύο top smartphones της LG και της Samsung - τα χρησιμοποιούσαμε χάρις στην CosmOTE και τα δύο μαζί, παράλληλα, καθημερινά για ένα δεκαήμερο - καταλήξαμε εν τέλει στο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν και άλλοι συνάδελφοι: ενώ "στα χαρτιά", και σίγουρα σε όλα τα καθιερωμένα μετροπρογράμματα, το Galaxy S ήταν ταχύτερο (και μάλιστα με διαφορά σε κάποια από αυτά), στην καθημερινή χρήση που το 90% των καταναλωτών κάνει στο 90% του χρόνου του, η διαφορά αυτή δεν ήταν αισθητή. Με άλλα λόγια: στην περιπλάνηση στο Web, στα κοινωνικά δίκτυα, στα apps εικόνας και ήχου και τα περισσότερα games ο επεξεργαστής του G4 - το κύριο υποσύστημα στο οποίο η συσκευή της LG υπολείπεται των S6 - είναι κάτι παραπάνω από επαρκέστατος. Είναι ταχύτατος, ακόμη και για τις υψηλότερες των απαιτήσεων. Ένα το κρατούμενο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ