LG G4

Διάδοχος άξιος, Androidές... από τα λίγα!

Αφήνοντας για λίγο "στην άκρη" το γεγονός ότι η ισχύς του S6 που μπορεί να διακρίνει κανείς σε αυτό και όχι στο LG G4 περιορίζεται μόνο σε 8-10 απολύτως απαιτητικά games, εστιάζουμε στον άλλο τομέα όπου έχουν υψηλές απαιτήσεις όσοι προτίθενται να δώσουν περισσότερα από €750 για κινητό: στην σύλληψη φωτογραφιών και video. Το G3 είχε ήδη "θέσει τον πήχυ ψηλά" πέρυσι και, παρ' όλα αυτά, το G4 τον "περνά" με άνεση. Σε όλα. Και ταχύτερο στην εκκίνηση της φωτογραφικής εφαρμογής είναι, και την πρώτη φωτό συλλαμβάνει ταχύτερα, και σε υψηλότερη ανάλυση (16 Megapixel πλέον) και κατ' επιλογήν ασυμπίεστη (φορμά RAW). Υπάρχουν πιο πολλές "χειροκίνητες" ρυθμίσεις για όσους τις θέλουν, όμως το software της LG είναι αρκετά έξυπνο ώστε και στην προεπιλογή "Auto" να προσφέρει ποιοτικότατα αποτελέσματα, φωτεινά και λεπτομερή (ακόμη και σε κακό φωτισμό). Καλύτερο σε ποιότητα είναι και το video υπερυψηλής ευκρίνειας (εικόνα 4Κ) που συλλαμβάνει το G4 σε σχέση με το G3 - το ίδιο το "απλής" υψηλής ευκρίνειας που συλλαμβάνεται με την κάμερα της πρόσοψης.

Από κει και πέρα, το G4 διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό σε μία σειρά από στοιχεία και - προς τιμήν της LG - είναι σχεδόν όλα ασυζητητί θετικά. Το νέο κορυφαίο smartphone των Κορεατών δεν είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και γυαλί, αλλά από ποιοτικό πλαστικό στο περίβλημα και το πολυσυζητημένο "δέρμα" (συνθετικό βέβαια υλικό) στην "πλάτη". Το αν και κατά πόσο οι καταναλωτές με απαιτήσεις θα προτιμήσουν το δεύτερο από το πρώτο είναι θέμα απολύτως προσωπικό, όμως η αίσθηση που αποπνέει το G4 κρατώντας το μάς αρέσει πολύ (βοηθά και η κυρτότητα... ευτυχώς μικρή και όσο χρειάζεται αυτή τη φορά). Το όλο design, δε, χαρίζει στο G4 δικό του, άμεσα αναγνωρίσιμο χαρακτήρα που δεν συγχέεται με κανενός άλλου smartphone. Είναι μία ιδιότητα που, πλέον, δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Η αφαιρέσιμη "πλάτη", άλλωστε, δεν επιτρέπει μόνο την χρήση άλλης με διαφορετικού χρώματος "δέρμα" σ' αυτήν, αλλά κάτι σημαντικότερο: την χρήση εναλλάξιμης μπαταρίας και κάρτας μνήμης microSD για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου στο G4 - κάτι που π.χ. τα Galaxy S6/S6 Edge υποχρεώθηκαν να μην προσφέρουν πια λόγω του ενιαίου μεταλλικού περιβλήματος. Όπως έχουμε υπογραμμίσει κι άλλοτε, είναι χαρακτηριστικά που άλλους καταναλωτές ενδιαφέρουν, άλλους όχι - όμως για όσους όντως τα χρειάζονται, και τα δύο είναι σημαντικότατα. Για άλλους, πάλι, σημαντική είναι η αντοχή στη νερό και στη σκόνη που, βάσει κατασκευής, το LG G4 δεν προσφέρει. Εμείς; Ξεχωρίζουμε κι επιλέγουμε τον επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο ως άκρως σημαντικό πια σε αυτά τα top smartphones. Τα άλλα έπονται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ