Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος!

Σουρεάλ καταστάσεις στο σινεμά, ξεκαρδιστικές ερμηνείες στο θέατρο, πιπεράτα αστεία στη stand up comedy και απρόβλεπτα μπερδέματα στις τηλεοπτικές σειρές. Bάζουμε όλες αυτές τις αφορμές για γέλιο σε μια τάξη, επειδή δεν είναι πάντα καλό να γελάει κάποιος τελευταίος.

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος!

Καταρχάς θα γελάσεις σίγουρα με όλα αυτά που προσπαθούν να το παίξουν σοβαρά, ενώ στην πραγματικότητα απέχουν έτη φωτός από το να είναι: από τις δηλώσεις των πολιτικών και τις απόψεις κάθε μορφής ειδικών μέχρι τα δελτία ειδήσεων και τα επεισόδια της καθημερινής μας παράνοιας. Ναι, αλλά έτσι τι θα κάνουν οι επαγγελματίες του γέλιου­; Σιγά μην κλάψουν. Θα περάσουν στην αντεπίθεση με σουρεάλ καταστάσεις στο σινεμά, ξεκαρδιστικές ερμηνείες στο θέατρο, πιπεράτα αστεία στη stand up comedy και απρόβλεπτα μπερδέματα στις τηλεοπτικές σειρές. Bάζουμε όλες αυτές τις αφορμές σε μια τάξη, επειδή δεν είναι πάντα καλό να γελάει κάποιος τελευταίος.

Θα περάσει κι αυτό

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 1

Το Θέατρο Μπάντμιντον ετοιμάζει το δεύτερο μέρος του λαμπερού, νοσταλγικού και χιουμοριστικού «Θα σε πάρω να φύγουμε», της επιτυχημένης μουσικοθεατρικής ρετροσπεκτίβας στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας με όχημα την επιθεώρηση, που έκανε πλήθος θεατών να δακρύσουν, να γελάσουν και να θυμηθούν τα τραγούδια και τα σκέρτσα του πάλαι ποτέ. Τώρα το νήμα πιάνεται από το 1967 κι ο τίτλος είναι «Θα περάσει κι αυτό». Οι πρωτοστάτες της προηγούμενης επιτυχίας παραμένουν: ο ασυναγώνιστος Αντώνης Λουδάρος είναι και πάλι η Κυρία Επιθεώρηση, αλλά πλέον έχει ως... αντίπαλον δέος, στο ρόλο της Μετεπιθεώρησης, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου! (Από 31/10)

Ο Τζίμης στην Ακτή

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 2

Ο Τζίμης Πανούσης, ο οποίος έχει σημαδέψει τη θεματολογία και το ύφος της σάτιρας, μετονομάζει την «Ακτή Πειραιώς» σε «Guantanamo Club» και ξεκινάει από τις 17/10 μια σειρά δέκα εμφανίσεων. Το σημείωμα με το οποίο τις αναγγέλλει ο ίδιος είναι χαρακτηριστικό: «Ο όρθιος κωμικός με τις ειδικές ατάκες, σε ένα οργανωμένο παραλήρημα με σεξιστικά αστεία και αντικομματικές εμμονές, μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας αναμορφώσει με ρατσιστικά νομοσχέδια πολιτικού ορθολογισμού. Είμαστε όλοι άνεργοι, άνευροι και παραδομένοι στον ψηφιακό μεσαίωνα! Ελάτε να ενώσουμε τη θλίψη μας και να την κάνουμε αμήχανο γέλιο».

Entourage

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 3

Το τέλος της insider's σάτιρας για τον κόσμο του Χόλιγουντ πίκρανε τους αμέτρητους φαν της. Τώρα όμως δεν έχουν κανένα λόγο να στενoχωριούνται, αφού ο ξεκαρδιστικός κόσμος του τηλεοπτικού «Entourage» μεταφέρεται στο σινεμά, με την ομότιτλη ταινία που θα κυκλοφορήσει προς το τέλος της φετινής σεζόν. Οι περιπέτειες του σταρ Βίνσεντ Τσέις, του μάνατζερ Άρι Γκολντ και των φίλων τους επιστρέφουν σε μια κωμωδία που σίγουρα θα είναι ανίερα καυστική απέναντι στη χολιγουντιανή showbiz.

Prime time κωμωδίες στην TV

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 4

Στο αναζωογονημένο τηλεοπτικό τοπίο η κωμωδία έχει prime time θέση! Στην εμψυχωτική «Εθνική Ελλάδος» (MEGA) ο Γιώργος Καπουτζίδης γίνεται προπονητής του curling, στο «Μάνα X ουρανού» (από Δευτέρα 6/10 στο MEGA) ο Γιώργος Φειδάς ξανασυναντά τη Μαρία Σολωμού μετά­ τους «Singles», στις «Τρίχες» (ΑΝΤ1) οι Ρήγας και Αποστόλου «χτενίζουν» αυτοτελείς ιστορίες… κομμωτηρίου, στο «Ταμάμ» (ΑΝΤ1) η κωμωδία αποκτά κοινωνικές προεκτάσεις, ενώ το κωμικό μπλοκ του ALPHA ενισχύεται με το «Σόι σου». Θα επαναληφθούν η «Μουρμούρα» (φυσικά!), το «Κάτω Παρτάλι» (φυσικά!) και η «Μοντέρνα οικογένεια», ενώ ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στην «Ελληνοφρένεια», που επιστρέφει από τη Δευτέρα 6/10 στον ALPHA με ανελέητη σάτιρα.

Οι τενόροι

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 5

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ως διάσημος τενόρος που πέφτει σε λήθαργο λόγω ηρεμιστικών, ο Πάνος Σταθακόπουλος ως διευθυντής της Λυρικής σε απόγνωση και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ως άσχετος βοηθός που πρέπει να παίξει τον… Οθέλο στην όπερα του Βέρντι. Οι ανατροπές δεν έχουν τέλος στην ξέφρενη φάρσα «Οι Τενόροι» που θα δούμε στο Θέατρο Ζίνα, σε σκηνοθεσία του Κυριακίδη, μέσα στον Οκτώβριο.

Ντόλι η προξενήτρα

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 6

Ιδανική για το ρόλο της τετραπέρατης και συμφεροντολόγας προξενήτρας φαντάζει η Βίκυ Σταυροπούλου. Η αποστολή της είναι να βρει σύζυγο σε έναν δύστροπο, σπαγκοραμμένο και αντιπαθητικό χήρο (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης­). Ένας 12μελής θίασος τους συντροφεύει, με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, τον Γιάν­νη Σαρακατσάνη και την Κατιάνα Μπαλανίκα να ξεχωρίζουν στην κωμωδία καταστάσεων­ του Θόρντον Ουάιλντερ «Ντόλι η προξενήτρα», που ανεβαίνει στο Θέατρο Αλίκη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, γυρίζοντάς μας έτσι στην μπελ επόκ των αρχών του 20ού αιώνα. (Από μέσα Οκτωβρίου)

Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 7

Ο Μπεν Στίλερ επιστρέφει για τρίτη φορά σε ένα ρόλο που του ταιριάζει γάντι, αυτόν του καλοκάγαθα αστείου μουσειοφύλακα Λάρι, αποφασισμένος να σώσει το πληγωμένο μετά τη μέτρια υποδοχή της δεύτερης ταινίας franchise. Η απάντηση στο πώς ζωντανεύουν τα εκθέματα, όπως και η μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων τριών χιλιετιών, βρίσκεται στη μακρινή Αίγυπτο, με τον Λάρι, την ιστορική παρέα του και μερικούς νέους φίλους να ξεκινούν για ένα περιπετειώδες, ξεκαρδιστικό ταξίδι. Οι Στιβ Κούγκαν και Όουεν Ουίλσον δίνουν ξανά το «παρών» δίπλα στους νεοφερμένους Ρέμπελ Γουίλσον, Μπεν Κίνγκσλεϊ και Νταν Στίβενς, ενώ οι πρόσφατα θανόντες Μίκι Ρούνεϊ και Ρόμπιν Γουίλιαμς κάνουν μία από τις τελευταίες κινηματογραφικές εμφανίσεις τους. Από 25/12 στα σινεμά.

Γέλιο στα όρθια

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 8

Η παρουσία μας στην παράσταση του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου και του τραγουδοποιού Σπύρου Γραμμένου στο Plus του «Σταυρού του Νότου» από αύριο Παρασκευή 3/10 είναι, σύμφωνα με τους ίδιους, προαπαιτούμενο για να πάρουμε την επόμενη δόση του ΔΝΤ! Εκτός από αυτό το μείγμα μουσικού live και κωμωδίας, καθαρόαιμο stand up θα παρουσιάσουν ο Γιώργος Χατζηπαύλου με το final cut της μεγάλης του επιτυχίας «(Ακόμα πιο) δύσκολα τα πράγματα» (Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», από 1/11), ο Σίλας Σεραφείμ που θα ξεχωρίσει τις «50 αποχρώσεις του Greek» («Tin Pan Alley», από 18/10) και ο Λάμπρος Φισφής, ο οποίος θα επαναλάβει το «Να ένας σοφός» («Half Note», από 27/12).

The Interview

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 9

Όλοι γνώριζαν ότι τα χρυσά παιδιά της νέας αμερικανικής κωμωδίας είναι ικανά για τα πάντα, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι το πανούργο δίδυμο Τζέιμς­ Φράνκο - Σεθ Ρόγκεν θα έφτανε στο σημείο να προκαλέσει θερμό διπλωματικό­ επεισόδιο. Και δεν κάνουμε­ καθόλου πλάκα. Η καινούργια τους κωμωδία «The Interview», που θα βγει στις αίθουσες στις 29/1, αφηγείται την ιστορία δύο Αμερικανών τηλεπαρουσιαστών που κλείνουν μια αποκλειστική­ συνέντευξη­ με τον ισχυρό­ άντρα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Όταν μαθαίνει τα νέα η CIA, προσπαθεί να τους πείσει να τον δολοφονήσουν για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης. Μόλις όμως η κομουνιστική ασιατική χώρα έμαθε το σενάριο έστειλε προσωπικό μήνυμα στον Ομπάμα να αποσύρει άμεσα την κωμωδία!

Ήρωες

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 10

Το κωμικό παραλήρημα της Ρωσίδας Τατιάνα, την οποία ερμηνεύει με επιδεξιότητα και σκέρτσο ο Θανάσης Αλευράς, είναι ένας καλός λόγος για να ξαναδούμε το μετα-επιθεωρησιακό, αθυρόστομο δρώμενο με έντονα στοιχεία stand up comedy και ζωντανή μουσική, που πρωτοπαρουσίασε η Ελένη Γκασούκα στο Μικρό Παλλάς το 2011. Τώρα, με τη συγγραφική αρωγή του Θοδωρή Αθερίδη, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να την ξαναπαρουσιάσει, βάζοντας και πάλι την ελληνική πραγματικότητα στο μικροσκόπιο. (Από 21/10)

Στα Καλά Καθούμενα

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 11

Ένα πιάνο που κρύβει­ ένα μεγάλο θησαυρό, μια κοπέλα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι κι ένα ζευγάρι, ο Μπάμπης (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) και η Αθηνά (Ζέτα Μακρυπούλια), που η σχέση τους θα σκοντάψει σε όλα τα παραπάνω. Όλα αυτά στη νέα ταινία του Νίκου Ζαπατίνα («Το Φιλί της Ζωής», «Μια Φορά και Ένα… Μωρό»), ο οποίος δεν θεωρείται… στα καλά καθούμενα ειδικός στη mainstream κωμωδία. Αυτήν τη συμπαραγωγή του OTE TV ντύνει μουσικά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ενώ το τραγούδι ερμηνεύει ο Πάνος Μουζουράκης. Από 23/10 στα σινεμά.

Η Μαφία Σκοτώνει Μόνο το Καλοκαίρι

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 12

Η αστεία έκπληξη της σεζόν είναι μια ιταλική­ ρομαντική φάρσα με ήρωα τον Αρτούρο, ένα νεαρό αγόρι που η πρώτη του λέξη ήταν «μαφία». Η ενηλικίωσή του στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με φόντο δηλώσεις του πρωθυπουργού Τζούλιο Αντρεότι και μπόλικες εκκαθαρίσεις της Κόζα Νόστρα, σε μια διασκεδαστική όσο και συναισθηματική κωμωδία με κοινωνικό μήνυμα. Τον Απρίλιο στα σινεμά.

Κωμωδίες με Fox-y χιούμορ

Ξέρουμε με τι θα γελάσεις φέτος! - εικόνα 13
«The Crazy Ones»

Με τα κανάλια της FOX International Channels Greece να διατίθενται από τις περισσότερες συνδρομητικές πλατφόρμες, οι επιλογές στην κωμική μυθοπλασία ικανοποιούν τόσο το mainstream όσο και το εναλλακτικό αισθητήριο του χιούμορ. Στο FOX Life (μέσω Nova, OTE TV και Cyta Hellas) απολαμβάνουμε ήδη τον Ρόμπιν Γουίλιαμς να υποδύεται έναν ικανότατο δια­φημιστή που δουλεύει με την πολυαγαπημένη του κόρη (Σάρα Μισέλ Γκέλαρ). Το «Friends With Better Lives» (από 4/11) παρακολουθεί τη ζωή έξι ανθρώπων και δημιουργός της σειράς είναι η Ντάνα Κλάιν, που υπήρξε ένα φεγγάρι παραγωγός και σεναριογράφος στα «Φιλαράκια».
Στο ίδιο κανάλι το 2015 θα επιστρέψουν τα «Girls», «New Girl» και «Modern Family». Στο FOX (μέσω Nova, OTE TV, Hol και Cyta Hellas) ανυπομονούμε να δούμε τους «Dads» του Σεθ ΜακΦάρλαν (από 15/11) αλλά και τον 8ο κύκλο της αγαπημένης συνήθειας που ακούει στο όνομα «How I Met Your Mother» (από 22/12), ενώ οι φίλοι του animation θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αιρετικό χιούμορ των «The Simpsons» (από 20/10), «Family Guy» (από 20/10), «Brickleberry» (από 15/11) και «Bob’s Burger» (μέσα στο 2015).

Περισσότερες πληροφορίες

Θα περάσει κι αυτό

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 150 '

Η κυρία Επιθεώρηση επιστρέφει για να μας συστήσει την κόρη και διάδοχό της, τη Μετεπιθεώρηση, κι ένας 35μελής μουσικοχορευτικός θίασος ζωντανεύει τις περιπέτειες και τα τραγούδια τους

Τενόροι

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 120 '

Ένας τενόρος που πέφτει σε λήθαργο ύστερα από κατανάλωση ηρεμιστικών, ένας διευθυντής της Λυρικής Σκηνής σε απόγνωση και ο άσχετος βοηθός του που πρέπει σώνει και καλά να παίξει τον… Οθέλο στην όπερα του Βέρντι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η σκηνοθέτρια Βαρβάρα Νταλιάνη αυτοσυστήνεται

Γνωρίζουμε καλύτερα την απόφοιτη της Σχολής Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθετεί την παράσταση "Παλινωδία ή Ορφέας και Ευρυδίκη" στο θέατρο Φούρνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
14/05/2024

"Η κασέτα" θα παίζει για λίγο ακόμη στο Σταθμός

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη, το οποίο ανέβασε ο γνώστης του συγγραφικού της σύμπαντος Μάνος Καρατζογιάννης, μετρά τις τελευταίες εμφανίσεις του στο σανίδι.

Το "4 + ένα" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι μια σπουδή πάνω στα στοιχεία της φύσης (μας)

Το νέο έργο της Κυριακής Νασιούλα είναι μία συνάρτηση χορού και επιστήμης που θα επιτρέψει στα στοιχεία της φύσης να καταλάβουν την αίθουσα της Κεντρικής Σκηνής.

Λευτέρης Γιοβανίδης: "Με τους Τούρκους συναδέλφους μας θέλαμε να μιλήσουμε για τη δύναμη που έχει η τέχνη να ενώνει"

Διαβάστε τι μας είπε ο σκηνοθέτης του σημαντικού εγχειρήματος που φέρνει επί σκηνής Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς στη σπουδαία σαιξπηρική τραγωδία, "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", που έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής (16-19/5) μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις της στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Νεκταρία Γιαννουδάκη: "Η επικαιρότητα αποδεικνύει ότι η πατριαρχία ακόμα καλά κρατεί"

Στο νέο ανέβασμα του κλασικού έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" που υπογράφει σκηνοθετικά ο Αλέξανδρος Κοέν, η γνωστή ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη που είδαμε πολύ πρόσφατα και στο "Da" με τον Γρηγόρη Βαλτινό, όπως και στις τηλεοπτικές "Ψυχοκόρες", υποδύεται το ρόλο της οικονόμου στο πλευρό της "Μπερνάρντα" Αιμιλίας Υψηλάντη.

Το "Farewell / Εν τόπω χλοερώ" είναι αφιερωμένο σε όσους δεν θα έρθουν αλλά έστειλαν καρτούλα αλλαγής

Η Βάσια Ατταριάν και η ομάδα Ντουθ επανέρχονται μετά το talk of the town "Nostalgia generation" και μοιράζονται μαζί μας αποκλειστικά ένα σημείωμα με εξαιρετικές αφιερώσεις.

Νέες φωτογραφίες από τη "Γραμμή του ορίζοντος" του Εθνικού

Ρίχνουμε μια ματιά στο σκηνικό σύμπαν της νέας και τελευταίας παράστασης που ετοιμάζει η Πειραματική για φέτος, η οποία παρουσιάζει στη σκηνή το εμβληματικό βιβλίο του Χρήστου Βακαλόπουλου.