Το Εθνικό Θέατρο σε ρυθμούς Χριστουγέννων

Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Ντίκενς έρχεται στη σκηνή του Ρεξ για να ζεστάνει τις καρδιές μας.

Το Εθνικό Θέατρο σε ρυθμούς Χριστουγέννων

Υπάρχει πιο χριστουγεννιάτικη και παραμυθένια ατμόσφαιρα από αυτή που δημιούργησε για τη φετινή περίοδο των γιορτών ο Γιάννης Μόσχος στο Εθνικό Θέατρο; Ο γνωστός σκηνοθέτης, που έχει δώσει το δικό του στίγμα μέσα από τις προσεγμένες δουλειές του, καταπιάνεται για πρώτη φορά με το μιούζικαλ και ανεβάζει στη σκηνή του Θεάτρου Ρεξ «Μαρίκα Κοτοπούλη» τη διασκευή του Τζακ Θορν πάνω στη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Κάρολου Ντίκενς, ενώ ο Θοδωρής Οικονόμου υπογράφει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.

Το ρόλο του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ κρατά ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, πλαισιωμένος από ένα πολυμελές καστ πρωτοκλασάτων ηθοποιών, ανάμεσα τους τους Λαέρτη Μαλκότση, Χρήστο Στέργιογλου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Κώστα Βασαρδάνη, Στέλλα Αντύπα, Χριστίνα Μαξούρη. Γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο Πνεύμα των Χριστουγέννων, όταν ακόμη και ο τσιγκούνης και μονόχνοτος Σκρουτζ βλέπει τη ζωή του με άλλο μάτι μετά την επίσκεψη του.

Η προγραμματισμένη πρεμιέρα της παράστασης για το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου μεταφέρεται την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου. Παρακαλούνται οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαπέντε ημερών για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 2107234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και internet.

i «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» | Εθνικό Θέατρο Rex | Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» | Από 12 Δεκεμβρίου | www.n-t.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Χριστουγεννιάτικη ιστορία

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Ο Σκρουτζ, ο πιο γνωστός τσιγκούνης της σύγχρονης δυτικής κουλτούρας, ζωντανεύει σε αυτήν τη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τσαρλς Ντίκενς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Συνέντευξη | Μυρτώ Αλικάκη: "Η πιο σοφή συμβουλή είναι να είσαι αληθινός"

Η Μυρτώ Αλικάκη μιλά για την συνάντηση της με την "Linda" στο θέατρο Επί Κολωνώ, την επιστροφή των "Υπέροχων Πλασμάτων", για τα παιδιά της, τη σχέση τους με την τέχνη, την καθημερινότητά της και τη σοφία που έρχεται με την εμπειρία. Μια κουβέντα γλυκιά, ήρεμη και ειλικρινής, όπως και η ίδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΡΙΑ ΚΡΥΟΥ
14/10/2025

"Αφήνω ανοιχτά": Μια παράσταση ευαισθητοποίησης για τη διπολική διαταραχή

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Σοφίας Φωτεινάκη, προσεγγίζει την ασθένεια από μέσα, συνομιλώντας με την "Ψύχωση" της Σάρα Κέιν.

Αφρός ιδεών στο Θέατρο του Νέου Κόσμου: "Το Σαπούνι" κάνει πρεμιέρα

Τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος αποφασίσει να μείνει 25 χρόνια στο μπάνιο του, κοιτώντας ένα μικρό κομμάτι "Σαπούνι"; Θα το μάθετε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από την ομάδα Πλλατς.

Νένα Μέντη & Ελένη Ράντου: Δύο πρωταγωνίστριες επιστρέφουν για να θυμίσουν πως το θέατρο είναι εξομολόγηση και ζωή

Η Ελένη Ράντου και η Νένα Μεντή, επιστρέφουν φέτος στη σκηνή, με δύο έργα που μιλούν για τη ζωή, τη μνήμη και την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας.

Ανοίγει η "Αίθουσα αναμονής" στον ιδιαίτερο χώρο του Σ.Ο.Τ.Α. – Σωματείου Οδηγών Ταξί Αττικής

Σε έναν χώρο που κουβαλά τη μνήμη ενός ανδροκρατούμενου επαγγελματικού κλάδου, τέσσερις γυναίκες συναντώνται τυχαία και – μέσα από το χιούμορ, τη συγκίνηση και την αναμέτρηση με τον εαυτό τους – αφηγούνται μια ιστορία αλλαγής και λύτρωσης.

"Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού-Πάρτε μια γεύση από τις πρώτες φωτογραφίες

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προσεγγίζει την ιστορία των "Παιδιών ενός κατώτερου θεού" ο σκηνοθέτης Δημοσθένης Παπαδόπουλος, φωτίζοντας τη σιωπή, τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της ανθρώπινης σύνδεσης στη σκηνή.

"Unborn": 5 λόγοι που θα σε κάνουν να δεις αυτή τη διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης

Η Χριστίνα Κυρίτση για την παράσταση "Unborn", που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Ρεκτιφιέ στις 14 Οκτωβρίου.