Εμπνευσμένες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες αναδομήσεις του συνταγολογίου της
ελληνικής παράδοσης, βασισμένες σε επιλεγμένη ελληνική πρώτη ύλη, θέτουν τον
γευστικό άξονα γύρω από τον οποίο το αρχοντικό grand restaurant της Αθήνας
συνεχίζει να πλέκει το μύθο του, με τον ταλαντούχο σεφ Νίκο Λειβαδιά να κρατά την
μπαγκέτα του μαέστρου και την ασυναγώνιστη θέα στην Ακρόπολη να
πρωταγωνιστεί στην ατμοσφαιρική σαγήνη της κομψής σάλας. Το εξαίρετο σέρβις,
αλλά και η συνοδεία πιάνου συμπληρώνουν την εστιατορική εμπειρία. Χρυσός Σκούφος.
Μενού Χριστουγέννων
Παραμονή Χριστουγέννων στο TUDOR HALL Christmas Eve at the TUDOR HALL
Μαριναρισμένο λαβράκι σε ζωμό ‘calamansi’ με ‘shiso’, βασιλικό, πιπέρι ‘Espelette’ και αυγοτάραχο
Marinated seabass in calamansi broth with shiso, basil, Espelette pepper and bottargo
Κρέμα χειμωνιάτικης κολοκύθας και γλυκοπατάτας με νιόκι παρμεζάνας και φουντούκια
Winter pumpkin and sweet potato cream with parmesan gnocchi and hazelnuts
Χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με πατάτα και τρούφα σε ζωμό μανιταριών
Handmade pasta filled with potato and truffle in mushroom broth
Σορμπέ ‘Aperol’ με πορτοκάλι και σαφράν
Aperol sorbet with orange and saffron
Επιλογή από/Choice of
Πατροπαράδοτη γεμιστή γαλοπούλα με ξερά φρούτα, κουκουνάρι και σάλτσα ‘cranberry’
Traditional turkey with dry fruit and pine nut stuffing, cranberry sauce
ή/or Μοσχαρίσιο φιλέτο ‘Βlack Angus’ με ρίζες μαϊντανού, μανιτάρια ‘porcini’, σπανάκι βουτύρου και σάλτσα από πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης
‘Black Angus’ beef tenderloin with parsley roots, porcini mushrooms, butter sautéed spinach and Madagascar green pepper sauce
“La boule Désir”
Χριστουγεννιάτικη μπάλα πικρής σοκολάτας με σαντιγί καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και τραγανά μπισκότα ‘diamants’
Christmas sphere of bitter chocolate with caramelized white chocolate chantilly and crunchy ‘diamants’ cookies by Arnaud Larher, Meilleur Ouvrier de France
Χριστούγεννα στο TUDOR HALL Christmas Day at the TUDOR HALL
Βελουτέ από κάστανα με μανιτάρια του βουνού
Chestnut ‘velouté’ with mountain mushrooms
Χειμωνιάτικα σαλατικά και τραγανά λαχανικά με Iσπανικό ‘jamon’, γαρίδες, ταρτάρ σολομού με φίνα σάλτσα λεμονιού και θυμαρίσιο μέλι
Winter salad leaves and crisp vegetables with Spanish jamon, shrimp, salmon tartare with fine lemon sauce and thyme honey
Επιλογή από/Choice of
Παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με cranberries, ψητά κυδώνια και γλυκοπατάτες
Traditional stuffed turkey with cranberries, roasted quinces and sweet potatoes
ή/or Χοιρινές κοτολέτες με μουσελίν σελινόριζας, σοταρισμένα γλυκά κρεμμύδια και σάλτσα από φιρίκια
Pork cutlets with celery mousseline, sautéed sweet onions and ‘firiki’ variety apple sauce
ή/or Συναγρίδα ‘poêle’ με λευκά σπαράγγια, σέσκουλα, κρέμα σαμπάνιας και χαβιάρι
Dentex ‘poêle’ with white asparagus, local greens, champagne cream and caviar
Μπουφές γλυκών
Ποικιλία γλυκών από το Ζαχαροπλαστείο μας
Dessert buffet Selection of desserts from our Patisserie
Π. Χριστουγέννων: Χρέωση κατ’ άτομο € 240 (Συμπεριλαμβάνεται 1 μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα, από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου. Χριστούγεννα: Χρέωση κατ’ άτομο € 145 Ζωντανή μουσική με πιάνο και τραγούδι Live piano and vocals
Μενού Πρωτοχρονιάς
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο TUDOR HALL New Year’s Eve at the TUDOR HALL
Τερίνα φουά γκρα με κυδώνι και μανιτάρια ‘girolle’
Foie gras terrine with quince and ‘girolle’ mushrooms
Βελουτέ πατάτας με τρυφερά πράσα, καραβίδες και αυγοτάραχο
Potato ‘velouté’ with tender leeks, langoustines and bottargo
Χειροποίητο ζυμαρικό γεμιστό με λαγό και σάλτσα από χειμωνιάτικη τρούφα
Handmade pasta filled with hare and winter truffle sauce
Ψητή γλώσσα με πράσινα σπαράγγια και σάλτσα μανταρίνι
Roasted sole with green asparagus and mandarin sauce
Σορμπέ ροζέ σαμπάνιας με βατόμουρο
Rose Champagne sorbet with raspberry
Μοσχαρίσια φιλετάκια γάλακτος με γλυκοπατάτα και μανιτάρια ραγού με σάλτσα ‘Robert’
Mini veal fillets with sweet potato and mushrooms ragout with sauce Robert
‘Millefeuille Mont Blanc’
Καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, ‘compote cassis’, σαντιγί με ‘mascarpone’ και κρέμα κάστανο
Caramelized puff pastry, cassis compote, mascarpone chantilly and chestnut cream by Arnaud Larher, Meilleur Ouvrier de France
Πρωτοχρονιά στο TUDOR HALL New Year’s Day at the TUDOR HALL
Φρέσκιες καραβίδες μαριναρισμένες με πράσινο λεμόνι, βασιλικό και κόλιανδρο
Fresh langoustines marinated with lime, basil and coriander
Κότσι από μοσχαράκι γάλακτος, μαγειρεμένο με χειμωνιάτικα λαχανικά στο ζωμό τους, κριθαράκι και αρωματικά βότανα
Veal shank cooked in winter vegetable broth, orzo pasta and aromatic herbs
Επιλογή από/Choice of
Τουρνεντό από μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια και κρέμα πατάτας με τρούφα
Beef tournedo with mushrooms and potato cream with truffle
ή/or Σφυρίδα μαγειρεμένη στην κοκοτιέρα με λαχανικά αρωματισμένη με λεμόνι και κρόκο Κοζάνης
Grouper ‘en cocotte’ with vegetables aromatized with lemon and Kozani red saffron
ή/or Ελάφι με πουρέ από κάστανο, παντζάρι, ‘topinambur’ και φρούτα του δάσους
Venison with chestnut ‘purée’, beetroot, ‘topinambur’ and forest fruit
Μπουφές γλυκών / Dessert buffet
Ποικιλία γλυκών από το Ζαχαροπλαστείο μας
Selection of desserts from our Patisserie
Π. Πρωτοχρονιάς: Χρέωση κατ’ άτομο € 395 (Συμπεριλαμβάνεται 1 μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα, από τη λίστα επιλεγμένων ετικετών του εστιατορίου. Πρωτοχρονιά: Χρέωση κατ’ άτομο € 145 Ζωντανή μουσική με πιάνο, κοντραμπάσο και τραγούδι Live piano, dou
Ο χάρτης
(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, Κέντρο