Το εντυπωσιακό πανοραμίκ του εστιατορίου, που ξεκινά απ’ την Ακρόπολη και το
Θέατρο του Διονύσου, συνεχίζει στην Πλάκα, τα Αναφιώτικα και τον ανοιχτό ορίζοντα
του Πειραιά στο βάθος, και καταλήγει στην Πύλη του Αδριανού, θέτει το υπόβαθρο για
την βαθιά ελληνικότητα της κουζίνας του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που ξεκινά
από παραδοσιακές φόρμες όπως ο πατσάς, ή το αγκιναράτο χοιρινόκαι τους δίνει
σύγχρονη προοπτική υψηλής φινέτσας, με κύρια υλικά του την τόλμη, την
ευρηματικότητα και την αιχμηρή τεχνική. Το εμπνευσμένο γαστρονομικό του όραμα
ξεδιπλώνει σε τέσσερα menudegustation: δυο χορτοφαγικά (από 65 και 80 ευρώ) και
δύο παμφαγικά (από 75 και 95 ευρώ). Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Κουλούρι Θεσσαλονίκης με πικάντικο σπετζοφάϊ, τραγανό κρεμμύδι & κρέμα γραβιέρας Τριπόλεως
Thessaloniki Traditional Bagel with spicy “Spetzofai”, crispy onion & “Graviera” cheese from Tripoli
Τραβηχτή πίτα με σάλτσα τομάτα, κασέρι Ξάνθης, φέτα, ελιές, πιπεριά & ρίγανη
Open pita with tomato sauce, “Kaseri” cheese from Xanthi, feta cheese, olives, peppers & oregano
Πατατόψωμο με μπακαλιάρο πανέ, λεμονάτη αγιονέζα με βότανα & πίκλες λαχανικών
Potato bread with deep fried Cod fish, lemon mayo with herbs & vegetable pickles
Σαλάτα κοτόπουλο με Iceberg μαρούλι, ντρέσινγκ Caesar με γιαούρτι, κρουτόν & φλοίδες γραβιέρας
Chicken salad with Iceberg lettuce, Caesar dressing with yogurt, crouton & Graviera cheese shavings
Κεφτεδάκια με δυόσμο, σάλτσα τομάτα με κύμινο, γιαούρτι & πατάτα κονφί
Meatballs with spearmint, tomato sauce with cumin, yogurt & potato confit
Σιγομαγειρεμένο χοιρινό μάγουλο, κρέμα πατάτας με τρούφα & σπαράγγια
Slow cooked pork cheek, potato cream with truffle & asparagus
Κοτόπουλο στήθος με χυλοπιτάκι, ξινομυζήθρα, τομάτα κονφί, ελιά & ρίγανη
Chicken breast with traditional Greek pasta, xinomyzithra cheese, tomato confit, olive & oregano
Rib eye ταλιάτα με ψητά τοματίνια & πλιγούρι με κινόα & βότανα
Rib eye tagliata with roasted cherry tomatoes & bulgur wheat with kinoa & herbs
Ταλιατέλες με σάλτσα τομάτα, φρέσκο βασιλικό & λάδι από βότανα
Tagliatelle pasta with tomato sauce, fresh basil & herb oil