Αυτό που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά είναι σίγουρα η θέα, έτσι όπως το μπλε της θάλασσας ξεχύνεται να συναντήσει το γαλάζιο του ουρανού και η Σπιναλόγκα στέκει επιβλητική σε απόσταση αδραξιάς σχεδόν, σ’ αυτό το κάδρο που συνθέτουν η σάλα του «Paliria» στην Πλάκα της Ελούντας. Πολύ σύντομα, όμως, γίνεται σαφές ότι αυτό που κόβει την ανάσα βρίσκεται στο πιάτο.
Εκεί όπου η δημιουργική υπογραφή της νεαρής σεφ Έμυς Μαράντου ανασκευάζει την κλασική μορφή της ελληνικής παράδοσης με τολμηρούς συνδυασμούς, όπως το απροσπέραστο απάκι με ψητές γαρίδες. Ψάρια που μοσχοβολούν κρητική θάλασσα μεταμορφώνονται σε a la minute προτάσεις εκλεκτής ωμοφαγίας κι εκλεκτά υλικά του βυθού, όπως το καβούρι και τα φύκια, αναδεικνύονται σε αστέρες μιας γαστρονομικής εμπειρίας, όπου κλασικές αστακομακαρονάδες και ριζότι αστακού μπλέκονται σε ένα μπρα ντε φερ γευστικού βάθους.
Ν. Λασιθίου - Ελούντα
Πλάκα,
Τηλ. 2841042120