Avli & 1600 Raki Baraki

Handmade πρώτες ύλες φτιαγμένες με μεράκι


Η τάση για in house παραγωγή προϊόντων και πρώτων υλών στα εστιατόρια δυναμώνει, και όλο και περισσότεροι σεφ ιντριγκάρονται με τον πειραματισμό ήδη από τα αρχικά στάδια της μαγειρικής δημιουργίας. Έτσι και η Κατερίνα Ξεκάλου, ύστερα από μια σειρά βραβείων που έχει κερδίσει για την ατμοσφαιρική «Avli» του Ρεθύμνου (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2020), έκανε το επόμενο βήμα ανοίγοντας το δικό της υπόγειο εργαστήριο όπου παρασκευάζει τα νόστιμα αλλαντικά της, παστουρμά, απάκι και παστράμι, χειροποίητα ζυμαρικά αλλά και φρεσκοζυμωμένο βιολογικό ψωμί με προζύμι.

Από την «Avli», οι ίδιες πρώτες ύλες διασχίζουν το δρόμο και περνούν στην κουζίνα του πιο παραδοσιακού «1600 Raki Baraki», ενώ δεν λείπει και η εμπειρία του olive pairing, υπό την επιμέλεια του βραβευμένου connoisseur Βασίλη Λεωνίδου με σαράντα ποικιλίες ελαιόλαδου από όλη την Ελλάδα, που προσφέρονται προς επιλογή πλάι σε κάθε πιάτο.

Ο χάρτης

Avli

Ν. Ρεθύμνου - Ρέθυμνο

Παλιά Πόλη, Ξανθουδίδου 22 & Ραδαμάνθυος

Τηλ. 28310/58250

Site: http://www.avli.gr/

Facebook:


Εστιατόρια Αθήνας

Εστιατόρια Επαρχίας