2013 / Melina M.

2,5

Παρά το χιούμορ και τη συγκίνηση που ανά στιγμές προκύπτει, το «2013 / Μelina M.» παραμένει περιορισμένου ενδιαφέροντος, θυμίζοντας πρόβα και παρεΐστικο εγχείρημα.

2013 / Melina M.
2013 / Melina M. - εικόνα 1

Μια ομάδα νέων ηθοποιών (Λ. Βαρτάνης, Ελ. Κάκκαλου, Ζ. Καραβασίλη, Μ. Μακρόπουλος) με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη κι επικοινωνιακή αμεσότητα αποτίνει έναν ιδιότυπο φόρο τιμής στη Μελίνα Μερκούρη. Ο σκηνοθέτης (ηθοποιός κι εκείνος), ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθισμένος πλάτη στο κοινό, τους δίνει λέξεις-κλειδιά κι εκείνοι αυτοσχεδιάζουν με οίστρο.
Αφηγούνται περιστατικά από τα παιδικά χρόνια της Μερκούρη μέχρι την καταξίωσή της, αναπαράγουν σκηνές από τη ζωή της, κάνουν παντομίμες, χορεύουν ζεϊμπέκικο, αυτοχαστουκίζονται ενώ τραγουδούν τον «Ηθοποιό» του Μάνου Χατζιδάκι… Μπλέκουν ταυτόχρονα στις αφηγήσεις τους προσωπικές εξομολογήσεις για τις περιπέτειές τους στις οντισιόν και στο ΙΚΑ και για τις αγωνίες των ηθοποιών στην Ελλάδα της κρίσης. Παρά το χιούμορ και τη συγκίνηση που ανά στιγμές προκύπτει, το «2013 / Μelina M.» παραμένει περιορισμένου ενδιαφέροντος, θυμίζοντας πρόβα και παρεΐστικο εγχείρημα.
Μια συρραφή αυτοσχεδιασμών είναι στην ουσία, όχι μάλιστα ιδιαίτερα πρωτότυπων, παιγμένων θαρρείς από ένα fan club της Μελίνας, που εκθειάζει εκείνη και διακηρύσσει τα δικαιώματα των σημερινών νέων ηθοποιών – συμπαθητικό και δροσερό όλο αυτό, «εσωτερικής» όμως κατανάλωσης...

Περισσότερες πληροφορίες

2013 / Melina M.

  • Performance
  • Διάρκεια: 50 '

Η παράσταση αφηγείται ιστορίες από τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη και παρουσιάζει με χιούμορ τη σημερινή κατάσταση και την έλλειψη ενδιαφέροντος για τον πολιτισμό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπαμπάδες με ρούμι" κερνούν οι Ρέππας-Παπαθανασίου αυτό το καλοκαίρι

Τα ανοιχτά θέατρα της Αττικής (αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας) πρόκειται να υποδεχτούν αυτή τη θερινή περίοδο την επιτυχημένη κωμωδία με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Σοφία Βογιατζάκη αλλά και τρεις νέες προσθήκες στο καστ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/05/2024

Χορός επί τρία για αυτή την εβδομάδα

Μία μαμά με την κόρη της, ένα γυναικείο ensemble κι ένα χορευτικό σύνολο με έναν μη χορευτή ανεβαίνουν τις επόμενες ημέρες σε τρεις σκηνές της πόλης.

Φεστιβάλ Κολωνού: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Open Call του φθινοπωρινού μας ραντεβού στην Αθήνα

Ξεκινά σε λίγες μέρες η περίοδος υποβολής καλλιτεχνικών προτάσεων θεάτρου, χορού και μουσικής για το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο θέατρο Κολωνού.

Ο "Κατά φαντασίαν ασθενής" περιοδεύει το καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια

Το σκηνοθετικό δίδυμο συνεχίζει τη μελέτη του πάνω στον Γάλλο κωμωδιογράφο που φώτισε μοναδικά την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.

Τι θα πει η μάνα σου όταν δει το πτώμα σου

Γοητευτικές ιδέες κρύβονται πίσω από το πρωτοπαρουσιαζόμενο έργο που προέκυψε από τη Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του θεάτρου Πορεία, όμως, κατά το ανέβασμά του αποδεικνύεται φτωχότερο των προσδοκιών που δημιουργεί. | Powered by Uber

Άτλας της δεκαετίας του 2000

Η εντεκαετία 2000-10 έρχεται στο προσκήνιο σε μια παράσταση που υιοθετεί τη φόρμα ενός τηλεοπτικού reality. Μια ωραία ιδέα και μερικές ωραίες σκηνές δεν καταφέρνουν να απογειώσουν, ωστόσο, μια δουλειά που έχει δραματουργικά όσο και σκηνικά ζητήματα. | Powered by Uber

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κλείνει τα 30 και ανακοινώνει το φετινό του πρόγραμμα

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, έμαθε τις δράσεις του φεστιβάλ (για τις οποίες έχει ανοίξει προπώληση) και σας λέει ποιες ξεχώρισε.