Οι κριτικές του κοινού

Θεόφιλος

Μονόλογος του Θανάση Σκρουμπέλου
Διαρκεια : 60 '

Σκηνοθ.:Ν. Βερλέκης
Ερμηνεύει: Θ. Προκοπίου. Σκην.-κοστ.: Αν. Σοφοκλέους.

Πληροφορίες Πληροφορίες για τη παράσταση

Οι κριτικές του κοινού

Προσθέστε στο blog ή στο site σας τα αστεράκια των χρηστών του αθηνόραμα για αυτή την παράσταση κάνοντας copy – paste τον παρακάτω html κώδικα

Μορφοποίηση
Επιλέξτε πλάτοςpx
Επιλέξτε μέγεθος κειμένουΕμφάνιση τίτλου

Επιλέξτε χρώμα

banner
 • Efthymia πριν από 4 μήνες

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση, εκπληκτικός μονόλογος και υπέροχη ερμηνεία. Μπράβο!!

 • ΕΠ πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Όταν 8χρονα παιδιά με τη συνοδεία των γονιών τους ... μαγεύονται από τον ΘΕΟΦΙΛΟ
  (κείμενο,σκηνοθεσία και ηθοποιία) στο ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ...Όταν την επόμενη ημέρα στην τάξη αναφέρονται ιδιαίτερα εντυπωσιασμένα με όλες τις σκηνές του έργου-όχι μόνο της παιδικής ηλικίας του λαϊκού ζωγράφου από τη Βαρειά της Μυτιλήνης ...Όταν κάθε ιδέα παιδιού <<γεννάει>> καταπληκτικές εργασίες για κάθε μάθημα της Β΄ Δημοτικού... δείχνει ότι όλο το έργο άγγιξε την κάθε παιδική ψυχή...

 • Αριάννα πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Γράφτηκε για το μονόλογο του Θ. Παπαγεωργίου, Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης, πως είναι μια παράσταση που θα έπρεπε να διδάσκεται στις δραματικές σχολές.
  Ε, λοιπόν, ισάξιός της είναι και ο μονόλογος του Θ. Προκοπίου. Πατώντας σ ένα υπέροχο κείμενο και μια εξαιρετική σκηνοθεσία, ο κύριος Προκοπίου μας παραδίδει μια μοναδική μαρτυρία, με ερμηνεία αξεπέραστη!
  Ο Θεόφιλος Κεφαλάς-Χατζημιχαήλ, αυτή η τόσο σεμνή και συνάμα τόσο μεγάλη προσωπικότητα, ενσαρκώνεται, ξαναζωντανεύει θα πω, από τον κύριο Προκοπίου και νομίζεις πως βλέπεις το Θεόφιλο να σου εξιστορεί τη ζωή του, τόσο γλαφυρά, όπως μόνο λίγοι καταφέρνουν να κάνουν. Ο Προκοπίου δεν "παίζει" το Θεόφιλο - γίνεται Θεόφιλος, για μία ώρα πάνω στη σκηνή. Προλάβετε! Η επόμενη Τετάρτη είναι η τελευταία. Το έργο θα συνεχιστεί, αλλά είναι άγνωστο ακόμα το πότε και το που.

 • Ioanna πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετικός! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική ερμηνεία του κ. Προκοπίου! Το έργο μας ταξίδεψε στη ζωή του Θεόφιλου και την ιστορία της Ελλάδας με διαχρονικά μηνύματα.

 • Dimitris πριν από 1 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική ερμηνεία!Μας ταξίδεψε! Νιώσαμε τη χαρά και τη λύπη του!

 • ΜΑΡΙΑ Ν. πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μια υπέροχη παράσταση από έναν εξαίρετο ερμηνευτή !!! Έφυγα γεμάτη συναισθήματα ... με μια αίσθηση πληρότητας. Με μετέφερε τη εποχή που έζησε ο Θεόφιλος, με συγκίνησε, μου φώτισε πλευρές της ιστορίας...
  Πολλά συγχαρητήρια!!!

 • Κατερίνα Θ. πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Συγκλονιστικη παράσταση και ερμηνεία!!!
  Το κείμενο καταπληκτικό, όπως και το τραγούδι με διαχρονικά μηνύματα. Με συγκίνησε πολύ το φινάλε. Αξίζει να βλέπουμε τόσο ωραίες παραστάσεις!!!

 • ΝΙΝΕΤΤΑ Μ. πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μαθήματα ελληνικής ιστορίας μέσα από τη διαδρομή της αφήγησης του αγαπημένου λαϊκού καλλιτέχνη,του δικού μας Θεόφιλου. Αγκαλιάσαμε τον ήρωα χάρις στον εξαιρετικό κ,Προκοπίου που με τρυφερότητα και την συγκινητική ερμηνεία του μας οδήγησε στα πατήματά του μέσα στο χρόνο και το χάρτη της Ελλάδας.Ωραίο κείμενο,ωραία σκηνοθεσία. Μιά βραδιά με καλό θέατρο.

 • ΤΕΡΨΗ Κ. πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Σε ένα μονόλογο δύο πράγματα είναι πρωταγωνιστές, ο ηθοποιός και το κείμενο. Και τα δύο ήταν εξαιρετικά, ένα κείμενο στρωτό, απλό και συγκινητικό, με ωραίο story telling στο οποίο έδωσε ύφος και χρωματισμό ο φοβερά εκφραστικός και ταλαντούχος Θοδωρής Προκοπίου. Την προτείνω ανεπιφύλαχτα, προλάβετε εισιτήρια γιατί είναι συνεχώς sold out.

 • ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΧΡΥΣΑ πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική παράσταση,εκπληκτική η ερμηνεία, καθηλωτικός ο κ.Προκοπίου,προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και διαχρονικά τα μηνύματα της βιογραφίας που εξιστορεί.

 • Μαρίνα πριν από 2 χρόνια

  Μπράβο σε όλους,στον συγγραφέα που έγραψε για έναν τόσο διαφορετικό χαρισματικό λαϊκό καλλιτέχνη,τον σκηνοθέτη και φυσικά στον Προκοπίου για την τόσο σπουδαία ερμηνεία.Ναι απόψε είδα θέατρο!!!!!

 • Δημήτριος πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Μια υπεροχη παρασταση βασισμενη σ ενα εξαιρετικο απο εναν αξιολογο ηθοποιο...μια παρασταση που θα συζητηθει...Μην τη χασετε

 • Δώρα Σκαλή πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ "θα έρχομαι πάντα...", γιατί το καλό έχει λόγους που έρχεται και που εμείς το αναγνωρίζουμε (όποιοι από εμάς)!!!
  Μια εξαιρετική παράσταση, βιογραφία του Θεόφιλου και περιδιάβημα στην ελληνική ιστορική διαδρομή τέλη 19ου αι-αρχές 20ου συνάμα. Πρόκειται για παράσταση 60 λεπτών "τόσο-όσο": "Τόσο-όσο" ψυχολογική, υπό την έννοια της απόδοσης του ψυχικού κόσμου του Θεόφιλου και του τρόπου που αυτό αποτυπωνόταν στη συμπεριφορά του, υπό την έννοια της ενσωμάτωσης στο περιβάλλον του ως "αποκλίνον" άτομο, και "τόσο-όσο" εθνική, υπό την έννοια της ενθύμησης ύψιστων ιστορικών στιγμών της ελληνικής ιστορίας, με συλλογική ματιά και ανθρώπινη θέση.
  Πρόκειται για μια παράσταση εξόχως ταιριαστή και για παιδιά, ύστερης προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας: Θέτει θέματα διαφορετικότητας, ήθους, αποδοχής των διαφορετικών ανθρώπινων πλευρών και των "μαύρων τρυπών" της ανθρώπινης ψυχής, εθνικής συνείδησης και εθνικής ταυτότητας, "τόσο-όσο" μια παράσταση ηρώων. Και όλα αυτά παρουσιάζονται με έναν μοναδικά απλό, σαφή και αυθεντικό τρόπο- όπως ήταν και ό ίδιος ο λαϊκός ζωγράφος - μέσα από μια συλλογική ματιά. Η τελική γεύση; Μια essence: διάρκειας, συνέχειας, ελευθερίας και αισιοδοξίας! Συγχαρητήρια πολλά τόσο στον πρωταγωνιστή, όσο και στον σκηνοθέτη!!!

 • ΑΓ πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Καθηλωτική ερμηνεία από τον Θ.Προκοπίου με ροή λόγου και σωστά δομημένη έκφραση συναισθημάτων. Συγχαρητήρια!!

 • βγ πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Βιώσαμε ένα υπέροχο ταξίδι μνήμης και δυνατών συναισθημάτων βλέποντας έναν καταπληκτικό Θεόφιλο από τον Προκοπίου

 • Ε.Τ. πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετικό κείμενο κι έξοχη η ερμηνεία του Θ. Προκοπίου που κυριολεκτικά ενσαρκώνει τον Θεόφιλο. Μας συγκίνησε!

 • Νάντια πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Ένα πολύ μεστό κείμενο του Θανάση Σκρουμπέλου, με ιστορικές αναφορές που σε κάνουν να σκέφτεσαι πως η ιστορία αυτού του λαού και του τόπου επαναλαμβάνεται τραγικά και με αναφορές για τη ζωγραφική τέχνη που μόνο ένας γνώστης θα μπορούσε να αποδώσει με τόση ακρίβεια και συνάμα τόσο απλά. Μια σκηνοθεσία, του Νίκου Βερλέκη, λιτή, όπως αρμόζει στον χαρακτήρα του Θεόφιλου,άφησε το κείμενο να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια μας αβίαστα. Και τέλος,μια ερμηνεία από τον Θοδωρή Προκοπίου συγκλονιστική, λες και το έργο είχε γραφτεί για τον ίδιο. Ήταν η φυσιογνωμική του ομοιότητα με τον Θεόφιλο, ήταν η ταύτισή του με τον χαρακτήρα, νιώθαμε σαν να είχαμε μπροστά μας τον ζωγράφο που μας διηγούνταν τη ζωή του και μας συνέπαιρνε. Παρότι πρόκειται για μονόλογο δωσμένο χωρίς σκηνοθετικές φιοριτούρες, δεν κουράζει καθόλου, αφού το παίξιμο του Θοδωρή Προκοπίου είναι τόσο σεμνό και ταπεινό μέχρι την τελευταία του υπόκλιση, όπως ο ήρωας που υποδύεται.

 • ρενα καλογερή πριν από 2 χρόνια

  5 αστεράκΑ Εξαιρετική ερμηνεία , εξαιρετικό κείμενο!