"Rabbit Hole": Συνεχίζονται οι παραστάσεις του βραβευμένου έργου του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ

Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση βλέπουμε το συναρπαστικό έργο του Αμερικανού δραματουργού, που μιλάει για την επιβίωση και την ελπίδα.

Rabbit Hole Σπύρος Περδίου©

Το συναρπαστικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ, "Rabbit Hole" σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος. Ιδιαίτερης ευαισθησίας κείμενο,  εστιάζει στο θέμα της διαχείρισης του πένθους μέσα από την ιστορία μιας μεγάλης οικογενειακής τραγωδίας: ο ευτυχισμένος κόσμος της Μπέκα και του Χάρι γκρεμίζεται, όταν ο γιός τους Ντάνι σκοτώνεται σε τροχαίο δυστύχημα. Το ζευγάρι προσπαθεί να διαχειριστεί την θλίψη του, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και από εδώ ο  συγγραφέας αποτυπώνει το ταξίδι τους, αντικρίζοντας με οικεία ματιά δυο ανθρώπους που μαθαίνουν να ξαναπλησιάζουν ο ένας τον άλλο, μέσα σε έναν κόσμο που έχει χάσει την ισορροπία του. 

Rabbit Hole
Σπύρος Περδίου©

Με ειλικρίνεια, ρεαλισμό αλλά και χιούμορ, το "Rabbit Hole" μιλάει για την αμηχανία και τον πόνο του ανθρώπου μπροστά σε μια αδιανόητη κατάσταση και για την ικανότητά του για επιβίωση ή ακόμα και για ελπίδα. Την  παράσταση που φέρνει το έργο για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος και τους ρόλους επωμίζονται με ευαισθησία οι Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, Νίκος ΓεωργάκηςΕύη Δόβελου, Σωτήρης Μανίκας και Έλενα Παπαβασιλείου. Τα σκηνικά είναι του Δημήτρη Κατσίκη, τα κοστούμια της Σάντυς Καραγιάννη, οι φωτισμοί του Βασίλη Κλωτσοτήρα και η μουσική επιμέλεια του Αναστάσιου Κατσάρη.

Rabbit Hole
Σπύρος Περδίου©

Ο πενηντατριάχρονος σήμερα δραματουργός, σεναριογράφος και στιχουργός έχει υπογράψει σενάρια, θεατρικά έργα και μιούζικαλ ("High fidelity",  "Shrek the musical"). Τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ το 2007 για το έργο του "Rabbit Hole", το οποίο μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο σε δικό του σενάριο, το 2010, από τον Τζον Κάμερον Μίτσελ, με πρωταγωνίστρια την Νικόλ Κίντμαν. Στην Ελλάδα έχουμε δει και το έργο του "Good people", σε σκηνοθεσία της Άννας-Μαρίας Παπαχαραλάμπους.

Rabbit Hole
Σπύρος Περδίου©

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Rabbit hole

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Ο τέλειος κόσμος της Μπέκα και του Χάρι γκρεμίζεται, όταν ο γιός τους Ντάνι σκοτώνεται σε τροχαίο, στο βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο. Οκτώ μήνες μετά το ατύχημα, το ζευγάρι προσπαθεί να διαχειριστεί την θλίψη του, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Η Μπέκα προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξή της στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που φτιάχνουν η μητέρα και η αδελφή της… Την ίδια στιγμή ο Χάρι βρίσκει ανακούφιση σε δραστηριότητες μακριά από την οικογένεια, ενώ η Μπέκα προσεγγίζει κρυφά τον έφηβο που ήταν υπαίτιος για το ατύχημα που άλλαξε τα πάντα. Και ενώ όλα δείχνουν ότι απομακρύνονται, οι δυο τους συνεχίζουν να προσπαθούν, ελίσσονται ο ένας γύρω από τον άλλον, όσο καλύτερα μπορούν προκειμένου να βρουν τον δρόμο τους για ένα μέλλον που κρύβει ευκαιρίες για χαμόγελο και χαρά. Το ταξίδι τους είναι μια οικεία ματιά, σε δυο ανθρώπους που μαθαίνουν να ξαναπλησιάζουν ο ένας τον άλλο, μέσα σε έναν κόσμο που έχει χάσει την ισορροπία του.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ηλικία και διακρίσεις" είναι το νέο θέμα του κύκλου συζητήσεων του Εθνικού

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που πυροδοτεί τον διάλογο για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα, έρχεται μία νέα συζήτηση με ελεύθερη είσοδο, όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Αλίκη Αλεξανδράκη και ο Θέμης Πάνου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

To 3ο Φεστιβάλ σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ έρχεται στο Red Jasper Cabaret Thatre

Το φεστιβάλ της καμπαρέ θεατρικής σκηνής της Κυψέλης είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει στο κοινό δέκα ημέρες με παραστάσεις θεάτρου, χορού, cabaret acts, music performances, aerial acrobatics, drag performances και πολλά ακόμη.

"Τότε, τώρα, πάντα": Πότε ξεκινά η νέα επιθεώρηση από τον Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Άλσος

Ο μετρ του είδους θα ξεκαλοκαιριάσει στο Θέατρο Άλσος με νέα επιθεώρηση και ταλαντούχους συνεργάτες.

"The philanthropist": Οι Dirty Granny Tales επιστρέφουν με τη νέα τους παράσταση

Το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" υποδέχεται ξανά το μουσικοθεατρικό σχήμα που αφηγείται σκοτεινά παραμύθια χρησιμοποιώντας μουσική, χορό, κουκλοθέατρο και animation.

"Ηρακλής Μαινόμενος": Δαδακαρίδης, Γουλιώτη, Γάλλος πρωταγωνιστούν στην σπάνια παιζόμενη τραγωδία του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά

Το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2024 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από μια σπουδαία ομάδα ηθοποιών και συντελεστών.

"801,5 μ.": Θέατρο ντοκουμέντο για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δηπεθε Ιωαννίνων, έρχεται για λίγες παραστάσεις από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 9 έως 15 Μαΐου και ξεχωρίζουν.