Open call για το 4ο Be-Hive Theatre Festival που επιστρέφει στο θέατρο Δρόμος

Το 4ο Be-Hive Theatre Festival επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο θέατρο Δρόμος στην Κυψέλη, με θεματικό άξονα "Ταυτότητα & Ανήκειν", προσκαλώντας καλλιτέχνες να εξερευνήσουν μέσα από τη σκηνή τα πιο καίρια ερωτήματα της εποχής μας.

Be-Hive Theatre Festival

"Το θέατρο είναι ο τόπος όπου κανείς δεν ανήκει — και γι’ αυτό ανήκουμε όλοι". Αυτό είναι το βασικό μότο του θεάτρου Δρόμος, που τον Σεπτέμβριο 2026 υποδέχεται το 4ο Be-Hive Theatre Festival. Το ετήσιο διαγωνιστικό φεστιβάλ θεάτρου, που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ζωντανά πεδία σύγχρονης σκηνικής έκφρασης στην Αθήνα, καλεί δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό να καταθέσουν τη δική τους πρόταση πάνω σε ένα θέμα όσο επίκαιρο, τόσο και βαθιά προσωπικό.

Με κεντρικό άξονα το "Ταυτότητα & Ανήκειν", το φεστιβάλ στρέφει το βλέμμα του σε ένα από τα πιο σύνθετα ερωτήματα της εποχής: ποιος είμαι όταν κανένας δεν κοιτά, και πού ανήκω; Σε μια πραγματικότητα όπου ζητήματα όπως η εθνικότητα, το φύλο, η τάξη, η γλώσσα και η μνήμη επαναπροσδιορίζονται διαρκώς, το Be-Hive 2026 προσκαλεί τους καλλιτέχνες να εξερευνήσουν την ταυτότητα ως μια ανοιχτή, συνεχώς μεταβαλλόμενη διαδικασία. Από τη σχέση του ατόμου με την κοινότητα μέχρι τη σύγκρουση ανάμεσα στο κληρονομημένο και το επιλεγμένο, η σκηνή γίνεται χώρος διαλόγου και αναζήτησης.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε επαγγελματικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας. Γίνονται δεκτές όλες οι μορφές σκηνικής έκφρασης: από θέατρο, χορό και performance μέχρι μιούζικαλ, stand-up comedy, cabaret, παντομίμα, θέατρο σκιών και κάθε μορφής υβριδικά σχήματα.

Οι παραστάσεις θα πρέπει να έχουν διάρκεια 50–70 λεπτά, να μην έχουν παρουσιαστεί εμπορικά σε θεατρική σκηνή της Αθήνας και να περιλαμβάνουν έως 6 άτομα επί σκηνής.

Τι προσφέρει το φεστιβάλ Be-Hive Theatre Festival

Οι ομάδες που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής, λαμβάνοντας:

  • Δύο παραστάσεις στη σκηνή του θεάτρου Δρόμος
  • Δύο (2) πρόβες 3 ωρών και εγγραφή φωτισμού – γενική δοκιμή 4 ωρών
  • Πλήρη τεχνικό εξοπλισμό
  • Συμμετοχή στον επίσημο κατάλογο του φεστιβάλ
  • Ποσοστό 30% από τα έσοδα των εισιτηρίων (μετά την αφαίρεση εξόδων θεάτρου, φόρου 22% και ΦΠΑ 6%)
  • Επαφή με κοινό, κριτικούς και επαγγελματίες του χώρου

Δρόμος Be Hive

Βραβεία

Η κριτική επιτροπή (5 έμπειροι επαγγελματίες του χώρου) θα απονείμει το 1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 300€ και ένταξη στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεάτρου για την περίοδο Οκτώβριος 2027 – Φεβρουάριος 2028 (8 παραστάσεις). Παράλληλα θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις για Σκηνοθεσία, Ερμηνείες, Performance και Πρωτότυπο Έργο.

Χρήσιμες ημερομηνίες

  • Υποβολή αιτήσεων έως: Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026, ώρα 23:59
  • Αποτελέσματα Α’ φάσης: 25 Ιουνίου 2026
  • Προκριματικές παρουσιάσεις: 1–10 Ιουλίου 2026
  • 'Έναρξη φεστιβάλ: Σεπτέμβριος 2026

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω φόρμας συμμετοχής, ενώ απαιτείται από τους συμμετέχοντες εγγύηση συμμετοχής: € 50 (καταβάλλεται στη Φάση Β΄). Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις είναι διαθέσιμες στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πού θα δούμε τη "Λυσιστράτη" του Σταμάτη Κραουνάκη τον Οκτώβριο;

Η μουσική "Λυσιστράτη" του Σταμάτη Κραουνάκη έρχεται για δύο μοναδικές βραδιές τον Οκτώβριο 2026, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/08/2026

Κική Δαλάκου: Πέθανε η ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανακοίνωσε ότι η κηδεία της ηθοποιού Κικής Δαλάκου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Αυγούστου, στο πρώτο κοιμητήριο του Πειραιά.

2 έργα του Φλοριάν Ζελέρ: Από τη συγκίνηση του "Πατέρα" στην κωμωδία του "Σκέφτομαι δυνατά"

Ο οσκαρικός Φλοριάν Ζελέρ επιστρέφει διπλός στη νέα θεατρική σεζόν. Από τη συγκλονιστική ερμηνεία του Θανάση Παπαγεωργίου στον δραματικό "Πατέρα", στην ανατρεπτική κωμωδία "Σκέφτομαι δυνατά" με τους Θοδωρή Αθερίδη και Εβελίνα Παπούλια.

Η Θεσσαλία στο επίκεντρο: Από τη μεγάλη περιοδεία του "Ματωμένου γάμου" στο πρωτοπόρο Φεστιβάλ UNDER30

Ενώ το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει μισό αιώνα ζωής περιοδεύοντας με τον "Ματωμένο γάμο", η Λάρισα μετατρέπεται παράλληλα σε κυψέλη δημιουργίας, υποδεχόμενη το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ UNDER30 που δίνει βήμα στη νέα γενιά των παραστατικών τεχνών.

Το "Αυτή η νύχτα μένει" φέρνει τα μπουζούκια από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Ολύμπια

Στον μικρόκοσμο της νύχτας και των μπουζουκιών των 80s και των 90s μας μεταφέρει το "Αυτή η νύχτα μένει" που έρχεται στο θέατρο Ολύμπια "Μαρία Κάλλας" από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Last call για την περιοδεία του "Χάσαμε τη θεία στοπ"

Χρήστος Τριπόδης, Βίβιαν Κοντομάρη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιώργος Σουξές πρωταγωνιστούν στο γλυκόπικρο έργο του Γιώργου Διαλεγμένου, για λίγο ακόμα.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2026: Ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος εργαστηρίων στην Επίδαυρο

Με επίκεντρο τη θεματική Χορός / Χορικότητα ολοκληρώθηκε στην Επίδαυρο ο φετινός κύκλος εργαστηρίων καλλιτεχνικής έρευνας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου γύρω από το αρχαίο δράμα.