Το Θέατρο Τέχνης συζητά για την τεχνητή νοημοσύνη

Σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο μάς προσκαλεί το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με προσκεκλημένους καλλιτέχνες και συγγραφείς που το έργο τους συναναστρέφεται με το A.I. με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Το Θέατρο Τέχνης συζητά για την τεχνητή νοημοσύνη Ελευθερία Νικολαΐδου ©

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη εκδήλωση της Ανοιχτής σκηνής για την Τεχνητή Νοημοσύνη με τίτλο "Τεχνητή Νοημοσύνη - "θαυμαστός καινούριος κόσμος" έρχεται στη σκηνή της Φρυνίχου 14 του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν την Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 7.30 μ.μ., μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Τέχνη και Τεχνητή νοημοσύνη με είσοδο ελεύθερη.

Το Θέατρο Τέχνης συζητά για την τεχνητή νοημοσύνη
Ελευθερία Νικολαΐδου ©

Προσκεκλημένοι είναι συγγραφείς και καλλιτέχνες που είτε χρησιμοποίησαν ή πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη στην διαδικασία δημιουργίας του έργου τους, είτε το έργο τους μιλά με άμεσο ή έμμεσο τρόπο για την τεχνητή νοημοσύνη. Τη συναρπαστική συζήτηση για τη σχέση της τέχνης με την τεχνητή νοημοσύνη θα ανοίξουν (αλφαβητικά) οι:  Άννα Κοντολέων (συγγραφέας-θεατρολόγος), Βασίλης Μαυρογεωργίου (θεατρικός συγγραφέας-σκηνοθέτης-ηθοποιός), Γιολάντα Μαρκοπούλου (σκηνοθέτις-παραγωγός στο θέατρο και τον κινηματογράφο), Μάνθος Σαντοριναίος ( καλλιτέχνης των νέων μέσων, ομότιμος καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καλλιτεχνικός διευθυντής Κέντρου για τον Ψηφιακό Πολιτισμό "Φούρνος"), Φαίδων Ταμβακάκης (συγγραφέας). Για το μεγάλο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με το θέμα θα μιλήσει η νομικός Έλλη Ρούσσου.

Το Θέατρο Τέχνης συζητά για την τεχνητή νοημοσύνη
Ελευθερία Νικολαΐδου ©

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της "Ανοιχτής σκηνής", το νέο πρωτότυπο πρόγραμμα γνώσης, διαλόγου και δημιουργίας του Θεάτρου Τέχνης, που δίνει τη δυνατότητα σε επιστήμη  και τέχνη να συναντηθούν πάνω στη σκηνή αλλά και με το κοινό, με αφορμή ζητήματα που απασχολούν έντονα την εποχή μας. 

Το Θέατρο Τέχνης συζητά για την τεχνητή νοημοσύνη
Ελευθερία Νικολαΐδου ©

Η αρχή έγινε με τη θεματική "Κλιματική κρίση: η ζωή μας αλλάζει" όπου με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023.

Την Τρίτη 9 Απριλίου στις 19.30 εγκαινιάστηκε ο θεματικός κύκλος "Τεχνητή νοημοσύνη",  δίνοντας το λόγο σε δύο πολύ σημαντικούς επιστήμονες τον Ηρακλή Βογιατζή και τον Μανώλη Πατηνιώτη που μας έδωσαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με τους φόβους, τις προοπτικές, τα ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη.  Τις ομιλίες των καθηγητών ακολούθησε μια συναρπαστική συζήτηση με το κοινό, ενώ οι ηθοποιοί Μαρία Κουρή και Μενέλαος Κυπαρίσσης διάβασαν κείμενα του Χάξλεϊ και του Λεμ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.