Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει Showcase για δεύτερη χρονιά

Ο πρώτος θεατρικός οργανισμός της χώρας προσκαλεί για άλλη μια χρονιά πρόσωπα της τέχνης από το εξωτερικό για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του, με στόχο την εξωστρέφεια.

Κτήριο Τσίλερ Εθνικού Θεάτρου

Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένα Showcase από τις 4 έως τις 7 Απριλίου με 35 καλεσμένους ξένους καλλιτεχνικούς διευθυντές/-ντριες, επιμελητές/-τριες και υπεύθυνους/ες προγραμματισμού των πιο σημαντικών φεστιβάλ και θεάτρων του εξωτερικού. 

Στόχος είναι να παρακολουθήσουν οι διακεκριμένοι καλεσμένοι/-ες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, να γνωρίσουν καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτές, να αναδειχθεί η ορατότητα του ελληνικού θεάτρου στο εξωτερικό και, βεβαίως, να επιχειρηθεί να ταξιδέψουν παραστάσεις του οργανισμού σε πολύ σημαντικά ξένα φεστιβάλ, αλλά και να δρομολογηθούν συνεργασίες-συμπαραγωγές για το μέλλον.

Διαβάστε Επίσης

Το Showcase είναι κομμάτι μιας ευρύτερης προσπάθειας του Εθνικού Θεάτρου για εξωστρέφεια, έναν από τους βασικούς στόχους της παρούσας καλλιτεχνικής διεύθυνσης. "Το Εθνικό Θέατρο είναι πια στον χάρτη των διεθνών συνεργασιών. Το Showcase που οργανώθηκε πέρσι ήταν αναμφίβολα εξαιρετικά επιτυχημένo, καθώς άνοιξε τον δρόμο για να αρχίσουν να ταξιδεύουν οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου στο εξωτερικό, αλλά και να δρομολογούνται συμπαραγωγές με σημαντικά θέατρα της Ευρώπης. Φέτος παρουσιάζουμε ένα πανόραμα από ετερόκλητες παραγωγές με διαφορετικές θεματικές και φόρμες που δείχνει τη δυναμική της πρώτης σκηνής της χώρας και αναδεικνύει πολύ σημαντικούς/ές δημιουργούς του ελληνικού θεάτρου. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του Εθνικού Θεάτρου που δουλεύει ακούραστα για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης και το Υπουργείο Πολιτισμού με το οποίο συνεργαστήκαμε άψογα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, χάρη στην οποία πραγματοποιείται αυτή η τόσο σημαντική πρωτοβουλία εξωστρέφειας" σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος. 

Το Showcase του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποιείται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

>> Διαβάστε την εμπειρία του "α" στο περσινό Showcase του Εθνικού Θεάτρου εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πρεμιέρα του "Annie" στο Παλλάς: Ειδική τιμή για περιορισμένες θέσεις

Ζήστε τη μαγεία της πρεμιέρας του μιούζικαλ "Annie" στο Θέατρο Παλλάς με ένα ειδικό, προνομιακό εισιτήριο για περιορισμένο αριθμό θέσεων. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/10/2025

"Ο εχθρός του λαού" από τον Τόμας Όστερμάιερ: Φωτογραφίες από την πρεμιέρα

Αν ήδη έχετε σημειώσει στην ατζέντα σας την παράσταση του "Εχθρού του λαού", σε σκηνοθεσία του Τόμας Οστερμάγερ πάρτε μια γεύση από την παράσταση που θα δείτε στο Κνωσός με έναν ωραίο θίασο: Κων/νος Μπιμπής, Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Οικονόμου κ.ά.

O Λάμπρος Φισφής είναι και πάλι "Πολύ καλύτερα τώρα…" στο Θέατρο Ακροπόλ

Αν ψάχνεις μια παράσταση που θα σε κάνει να γελάσεις, να ταυτιστείς και να δεις τη ζωή αλλιώς, ο Λάμπρος Φισφής επιστρέφει με το νέο του stand-up show "Πολύ καλύτερα τώρα…" στο Θέατρο Ακροπόλ.

5 λόγοι για να δεις τη 'Ruby Moon' από την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Αν αναζητάς μια παράσταση που συνδυάζει μυστήριο, φαντασία και βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα, η "Ruby Moon" είναι ό,τι πρέπει. Η σκηνοθέτιδα Ειρήνη Δερμιτζάκη μάς δίνει πέντε λόγους να τη δούμε φέτος στο Αγγέλων Βήμα.

Θέλεις να δεις από κοντά τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025;

Κερδίστε 100 διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη βραδιά απονομής των 27ων Θεατρικών Βραβείων Κοινού, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η καρδιά του θεάτρου χτυπάει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μεταμορφώνεται σε έναν ανοιχτό χώρο πολιτισμού, συνύπαρξης και δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο την τέχνη του θεάτρου.

#Cancel

Η πολιτική ορθότητα και η κουλτούρα της ακύρωσης απασχολεί τον Βορειοϊρλανδό συγγραφέα Ντέιβιντ Άιρλαντ, ο οποίος μεταχειρίζεται τη φόρμα μιας "ενδοθεατρικής" κωμωδίας. Ανεβαίνει σε μια παράσταση δυναμικής ενέργειας και πολύ καλών ερμηνειών.