"Las Vegas Magic Festival": Έξι από τους καλύτερους μάγους και Illusionists έρχονται στο Christmas Theater

Για πέμπτη χρονιά το πρώτο θεματικό θέατρο της Αθήνας φιλοξενεί Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που παίζουν με την ψευδαίσθηση και τους νόμους της φυσικής και της λογικής.

Las Vegas Magic Festival 5

Για πέμπτη χρονιά το Christmas Theater καλωσορίζει έξι από τους καλύτερους μάγους και Illusionists στον κόσμο, που έχουν ξεχωρίσει με τα νούμερά τους στο Λας Βέγκας, καταρρίπτοντας τους νόμους της φυσικής αλλά και της λογικής. Από 29 έως 31 Μαρτίου οι Topas, Jaana Felicitas, Solange Cardinali, Arkadio, André Blake, Jorgos μας περιμένουν σε ένα θεαματικό σόου που ακροβατεί μεταξύ ρεαλισμού και ψευδαίσθησης. Αιώρηση αντικειμένων, αντικείμενα που μεταμορφώνονται σε σκόνη μπροστά στα μάτια μας, άνθρωποι που πετάνε, μαγικοί καθρέφτες και άλλα πρωτότυπα και απίστευτα tricks που κόβουν την ανάσα συνθέτουν μια μοναδική βραδιά μαγείας.

Las Vegas Magic Festival 5

Από τα τέλη του 19ου αιώνα η τέχνη της μαγείας ως είδος διασκέδασης έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο. Ο Μοναδικός Χουντίνι και άλλοι διάσημοι μάγοι της εποχής έβαλαν τις βάσεις για να δημιουργηθεί το είδος διασκέδασης που λέγεται magic show. Ήταν τόσο δημοφιλές που κατάφερε αμέσως να εισχωρήσει στο μαγικό κόσμο του θεάματος, στο Broadway αλλά και στο Las Vegas. Το είδος αυτό διατήρησε τη δημοτικότητά του και στην εποχή της τηλεόρασης, με μάγους όπως ο David Copperfield και ο David Blaine που κατάφεραν να εκσυγχρονίσουν τη μορφή της τέχνης.

Οι έξι μάγοι και Illusionists του "Las Vegas Magic Festival 5”

Topas: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαγείας!
Ο Topas γεννήθηκε στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Σε ηλικία επτά ετών αρχίζει να ψάχνει για πρώτη φορά την τέχνη της μαγείας. Σύντομα γίνεται σαφές ότι αυτός ο δεσμός θα κρατήσει για μια ζωή. Πράγματι, έγινε ένας από τους νεότερους νικητές του πρώτου βραβείου στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων μαγείας και έχει βραβευτεί δύο φορές ως ο καλύτερος μάγος στον κόσμο. Με δεξιοτεχνία, νέα εφέ και μεγάλες ψευδαισθήσεις, ο Topas κερδίζει κοινό και κριτικούς διεθνώς για εδώ και δύο δεκαετίες από το Λας Βέγκας, τη Γιοκοχάμα, έως το Μόντε Κάρλο. Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 50 διεθνείς τηλεοπτικές εκπομπές, όπως τα NBC "The World Greatest Magic" στο Caesar's Palace, Λας Βέγκας, εκπληκτικές 10 φορές στα "Les Plus Grands Spectacles Du Monde" (France TV 1), "La Grande Magia " στην Ιταλία και αμέτρητες εμφανίσεις σε πολλές μεγάλες γερμανικές τηλεοπτικές εκπομπές. Πρόσφατα ο Τόπας εμφανίστηκε στα "Penn & Teller Fool us" και "La France a un incroyable Talent" (FGT). Με τις ολόσωμες ζωντανές εκπομπές του "Magic Affairs", "SURPRISE", "Magic Countdown" και "ONE MORE – Magic In Concert", φημίζεται για τις πρωτότυπες ψευδαισθήσεις του. Περιόδευσε με τη σύντροφό του Roxanne στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελλάδα, την Κίνα και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Las Vegas Magic Festival 5

Jaana Felicitas
Η Jaana Felicitas είναι χορεύτρια και μάγος. Συνδυάζει ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο με νέες ψευδαισθήσεις. Εργάζεται ενάντια στους νόμους της φυσικής. Μια λευκή καρέκλα επιπλέει στον αέρα, ακολουθώντας κάθε της κίνηση σαν ένας μαγικός παρτενέρ χορευτής. Αυτό το κοινό αντικείμενο ζωντανεύει και αναπτύσσει στενή σχέση μαζί της. Μέσα από έναν μοναδικό συνδυασμό χορού, κινήσεων και εντυπωσιακών εφέ παρουσιάζει ένα διαφορετικό "pas de deux". Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2018 στο "Renitenztheater" στη Στουτγάρδη και αμέσως μετά έκανε περιοδεία σε όλο τον κόσμο. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Ολλανδικό Πρωτάθλημα Magic 2019. Το 2022 έγινε η Γερμανίδα Πρωταθλήτρια Μαγείας και αργότερα την ίδια χρονιά βραβεύτηκε ως "Μάγος της Χρονιάς" από τον Magic Circle της Γερμανίας. Προσκλήθηκε να εμφανιστεί δύο φορές στην τηλεοπτική εκπομπή "Penn and Teller’s Fool us" στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α.

Solange Cardinali
Η Solange Cardinali γεννήθηκε στην Πορτογαλία. Ανήκει στην τρίτη γενιά των illusionists. Από πολύ μικρή ηλικία όλη η ζωή της ήταν γύρω από τον υπέροχο κόσμο της μαγείας. Ένα από τα πράγματα που την κάνουν να ξεχωρίζει είναι ότι αναμειγνύει στις παραστάσεις της, την ψευδαίσθηση με το τραγούδι και την υπέροχη φωνή της, αφήνοντας το κοινό με την επιθυμία να επιστρέψει και να ξαναζήσει αυτή τη μαγευτική εμπειρία. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από όλα τα νούμερα γρήγορης αλλαγής κοστουμιών, εκτός από την ταχύτητά της, είναι η ικανότητα να κάνει τα πάντα μόνη της χωρίς βοηθούς. Με αυτό το νούμερο συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ μαγείας, τηλεοράσεις, τσίρκο, όλου του κόσμου και σε μια από τις εκπομπές του δημοφιλέστερου ψυχαγωγικού προγράμματος της Ευρώπης που επιμελήθηκε στη Γαλλία "Le Plus grand Cabaret du Monde" (2014). Σε ηλικία μόλις 10 ετών κέρδισε ένα βραβείο μαγείας στον διεθνή διαγωνισμό Magic Valongo (Πορτογαλία 2001), ενώ σε ηλικία μόλις 15 χρονών, ήταν η δασκάλα ενός μάγου σε ένα διάσημο ριάλιτι στην πορτογαλική τηλεόραση (TVI - Circo das celebridades 2006). Το 2018 ήταν η πρώτη γυναίκα μετά από 26 χρόνια που κέρδισε το 1ο βραβείο μαγείας στο διεθνές φεστιβάλ Almussafes Magic στην Ισπανία. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε ως μάγος της χρονιάς στην Πορτογαλία, όντας επίσης η πρώτη γυναίκα που έλαβε αυτό το βραβείο. Ήταν προσκεκλημένη σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Alibaba Tmall Double 11 gala show - TV Zhejiang (Σαγκάη, Κίνα). Το 2020 συμμετείχε στη διαφήμιση του νέου μοντέλου Volkswagen T-Cross στη Σιγκαπούρη. Το 2023 στην εκπομπή "Lo show dei record" στην ιταλική τηλεοπτική εκπομπή, έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για τις πιο γρήγορες αλλαγές κοστουμιών σε 1 λεπτό. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις στο Χόλιγουντ και στο Λας Βέγκας στο διάσημο σόου των Penn & Teller.

Las Vegas Magic Festival 5Las Vegas Magic Festival 5

Arkadio
Ο Arkadio José Jiménez Rodríguez γεννήθηκε στο Barakaldo (Μπιλμπάο, Ισπανία) το 1974. Το ενδιαφέρον του για την μαγεία ξεκίνησε σε ηλικία 10 ετών όταν είδε για πρώτη φορά έναν μάγο να δουλεύει σε θέατρο. Αυτό που στην αρχή ξεκίνησε ως χόμπι, έγινε επάγγελμα. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε όταν κλήθηκε να εργαστεί ως μάγος για το Universal Studios Port Aventura στο Salou (Tarragona, Ισπανία). Δούλευε εκεί για δύο χρόνια παρουσιάζοντας το μαγικό σόου με τίτλο "Xing Txo's Mystery". Την τρίτη χρονιά έπαιζε και ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μαγικού σόου με τίτλο "The Magic Legend". Όταν τελείωσε το συμβόλαιό του με τα "Universal Studios", άρχισε να προετοιμάζει έναν διαγωνισμό για να πάει στην Πορτογαλία και να συμμετάσχει στο "Magic Valongo" το 2004 όπου πήρε το πρώτο βραβείο. Ο επόμενος διαγωνισμός ήταν το "Magic Spanish Championship" το 2005 και το 2006 όπου πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Manipulation και το βραβείο "Κοινού" (2006). Μετά από αυτό, το 2007, του απονεμήθηκε το "Mandrakes D'or" στο Παρίσι. Στη συνέχεια, του ζητήθηκε να συνεργαστεί με το Show του σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο (Ισπανία, Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία). Το 2008, κλήθηκε να δουλέψει στο διάσημο γαλλικό τηλεοπτικό πρόγραμμα: "Le Plus Du Gran Cabaret Du Monde" και μετά από αυτό, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον διάσημο διαγωνισμό "Magic Star" και κέρδισε το πρώτο βραβείο, το "Baguette D'or", που του έδωσε ο πρίγκιπας Αλμπέρτο ​​του Μονακό. Από τότε, εργάζεται σε πολλά Φεστιβάλ, Εκδηλώσεις και Τηλεοράσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις στο Χόλιγουντ και στο Λας Βέγκας στο διάσημο σόου των Penn & Teller.

Las Vegas Magic Festival 5

Andre Blake
Ως παιδί, ο André Blake ήταν γοητευμένος από τον κόσμο της μαγείας και της ψευδαίσθησης και άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα του κόλπα στο γκαράζ του σπιτιού του σε ηλικία 10 ετών. Με τα πιο απλά υλικά, δουλεύει τα κόλπα του: τα πρώτα του θαύματα γίνονται από χαρτόκουτο, ξύλο και κουρτίνες. Ενώ οι φίλοι του τρέχουν στο γήπεδο για να δουν και να παίξουν ποδόσφαιρο, εκείνος δουλεύει πάνω στις πρώτες του ψευδαισθήσεις – που στην αρχή θαύμαζαν μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι. Σε ηλικία 16 ετών ήξερε ήδη που θα τον οδηγήσει ο δρόμος του: ο στόχος του είναι το δικό του μεγάλο σόου με θεαματικές ψευδαισθήσεις. Αυτός και η ομάδα του παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες και πιο θεαματικές ψευδαισθήσεις που μπορούν να αντέξουν κάθε παγκόσμια σύγκριση. Ο André Blake είναι πλέον ένα από τα κορυφαία μυαλά μιας νέας γενιάς μάγων που εμπνέουν κάθε κοινό με φρέσκες ιδέες και νεανικό πνεύμα. Έχει κερδίσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαγείας 2017 και είναι βραβευμένος ως ο καλύτερος μάγος στην Γερμανία.

Las Vegas Magic Festival 5

Jorgos
Ένας Έλληνας που διαπρέπει σε όλα τα μεγάλα show μαγείας σε όλο τον κόσμο είναι ο Jorgos. Ανήκει στους πιο επιτυχημένους µάγους διεθνώς. Έχει εκτελέσει χιλιάδες παραστάσεις σε Λας Βέγκας, Παρίσι, Λονδίνο, Πεκίνο, Τόκιο και άλλες μητροπόλεις στα μεγαλύτερα θέατρα. Έχει ήδη τιμηθεί δύο φορές µε το βραβείο "Merlin Award", το Όσκαρ στον κόσμο των µάγων. Αυτή την φορά θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων ένα εντυπωσιακό νούμερο στο οποίο θα εμφανίσει ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο! Ο Jorgos είναι ο παραγωγός του σόου και μας φέρνει στην Αθηνα εδώ και 4 χρόνια τους καλύτερους μάγους του κόσμου. Κάθε  χρόνο μας παρουσιάζει μοναδικά νούμερα όπως την εμφάνιση ελικοπτέρου, εξαφάνιση μοτοσυκλέτας αλλά και απερίγραπτες αιωρήσεις κ.λπ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Σ’ εσάς που με ακούτε": Η επιτυχία του ΚΘΒΕ κατεβαίνει Αθήνα

Μετά την επιτυχία που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη έρχεται για λίγες παραστάσεις στο Αμφι-Θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου.

Η "Μαύρη σαμπούκα" γίνεται Grande και επιστρέφει για καλοκαίρι

Μετά από αμέτρητες "τελευταίες παραστάσεις" και 2 sold out περιοδείες, η κωμωδία με τους Τόλη Παπαδημητρίου και Αντώνη Στάμο έρχεται στο Άλσος για μία και μοναδική φορά.

"Βάτραχοι": Γιάννος Περλέγκας και Κι όμως κινείται συνδυάζουν Αριστοφάνη με escape room

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών και χορευτών συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον ηθοποιό και ανεβάζει την αρχαία κωμωδία χρησιμοποιώντας τη σκηνική σύνθεση ενός ζωντανού δωματίου απόδρασης.

Ποια είναι η νέα παράσταση που έρχεται το Μάιο στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου;

Ο Γιώργος Παύλου, απόφοιτος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματική Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ανεβάζει το πιο βιωματικό και ίσως και το ωριμότερο έργο του Χρήστου Βακαλόπουλου για μια γενιά που συνθηκολόγησε και μια Αθήνα που χάθηκε ανάμεσα στους συρμούς.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού" (και το καλοκαίρι!)

Η παράσταση "φαινόμενο" αποχαιρετά τη σεζόν και το θεατρόφιλο κοινό με λίγες καλοκαιρινές παραστάσεις και με την αρχική dream team διανομή της πρώτης χρονιάς πριν περάσει στο πάνθεον των παραστάσεων που έγραψαν ιστορία.

Λένα Κιτσοπούλου: Αντίστροφη μέτρηση για το "Και λέγε λέγε", τη νέα της παράσταση στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί τη σκηνοθέτιδα και δημιουργό σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό διαφορετικών τεχνών και μιλάει για τον έρωτα, την πατριαρχία και πολλά ακόμη.