"Και λέγε λέγε": Νέες φωτογραφίες από την επικείμενη παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου

Το νέο έργο της αιρετικής δημιουργού αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον προσεχή Μάιο.

Και λέγε λέγε ©Τάκης Διαμαντόπουλος

Τον προσεχή Μάιο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Τέχνης η νέα παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου, "Και λέγε λέγε", σε δική της σκηνοθεσία, σκηνικά-κοστούμια της Μαγδαληνής Αυγερινού και φωτισμούς του Νίκου Βλασσόπουλου. Ερμηνεύουν οι Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Κότσιφας, Ιωάννα Μαυρέα, Πάνος Παπαδόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γαλήνη Χατζηπασχάλη.

Σύμφωνα με το χαρακτηριστικό σημείωμα, η παράσταση "έχει δυνατούς κρότους, λόγια που δεν λέγονται εύκολα και είναι ακατάλληλη για άτομα άνω των πέντε ετών, μιας και μέχρι τα πέντε γίνεται η διαμόρφωση του ατόμου. Προτείνεται στα παιδιά σας να ξεκινάνε ασυνόδευτα από τα σπίτια σας, έτσι, για να δοκιμαστεί η αυτονομία τους".

Και λέγε λέγε
©Τάκης Διαμαντόπουλος

Η Λένα Κιτσοπούλου γράφει για το έργο της: Μια γυναίκα με λεοπάρ ρόμπα, ένας άντρας με λεοπάρ πιτζάμα, το βασικό ζευγάρι του έργου μοιράζεται τα πάντα, από έρωτα τρελό. Όταν αυτός φοράει λεοπάρ από κάτω, αυτή φοράει λεοπάρ από πάνω. Ο γυμναστής τους, ο personal trainer,  παρ’ όλον τον καρκίνο του πνεύμονα που φαίνεται να εξαπλώνεται, δεν κόβει το κάπνισμα, από έρωτα κι αυτός, από νταλκά που λέμε. Δεν μπορεί να ξεπεράσει τη σχέση που τον σημάδεψε, την ψηλή μελαχρινή Κύπρια που αυτοκτόνησε από έρωτα στο κρεβάτι του. Όχι όμως από έρωτα γι’ αυτόν, αλλά από έρωτα για τον νεαρό πρόξενο που ωωωωω, συμφορά και οϊμέ και γαμώ τη ζωή που του έτυχε κι αυτουνού, είναι κολλημένος με τα βινύλ ρούχα και αξεσουάρ, ταξιδεύει στο Βερολίνο τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να γαμηθεί στον χορό, να γαμηθεί στο έξω, να τινάζει όλη μέρα κι όλη νύχτα τα βινύλ ρούχα του στο Berghain. Από έρωτα κι αυτός, από έρωτα που του έχει πάρει το κεφάλι. 

Και λέγε λέγε
©Τάκης Διαμαντόπουλος

Εγώ, η πιο χαρμόσυνη ύπαρξη του έργου -έτσι δείχνω αλλά μέσα μου είμαι μαύρη, κατράμι η ψυχούλα μου- χορεύω και τραγουδάω ερωτικά τραγούδια στους διαδρόμους του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο πατέρας μου, ο οποίος παρ’ όλο που με κακοποιούσε στην παιδική μου ηλικία παραμένει ο μεγάλος μου έρωτας, ο αιώνιος πόθος μου, ο άντρας που θέλω σαν πούστης να παντρευτώ. Και ο λόγος που δεν λέω θέλω σαν πουτάνα να τον παντρευτώ, αλλά σαν πούστης, είναι ότι το όνειρό μου είναι να ήμουνα άντρας, αρσενικό αραβικής καταγωγής κατά προτίμηση, μέσα σε μία αυστηρά πατριαρχική κοινωνία για να γαμάω  και να δέρνω μέχρι και τις θηλυκές γάτες.

Και λέγε λέγε
©Τάκης Διαμαντόπουλος

Η άλλη κοπέλα, η οποία στις φωτογραφίες βγαίνει πάντα κούκλα –την θέλει ο φακός πολύ- προς το παρόν δεν έχει δεχτεί να φωτογραφηθεί μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες αυτής της ερωτικής ιστορίας, δεν απεικονίζεται πουθενά, είναι ερωτευμένη και δεν μπόρεσε να έρθει στην φωτογράφιση, από έρωτα τρελό δεν ήρθε, από υποταγή στο άντρα της, έναν άντρα που την ζηλεύει θανάσιμα, έναν καταπιεστή άντρα ο οποίος της λέει, δεν θα φωτογραφίζεσαι μωρή πουτάνα, τι είσαι πουτάνα; Και αυτή τρελαίνεται, τρελαίνεται από ευτυχία που ακούει τέτοια λόγια, την ώρα που το χέρι του χώνεται μέσα στο σώβρακό της. Τρέλα. Πραγματική τρέλα. Οπότε δεν ήρθε να ποζάρει, προτίμησε να καυλώνει μέσα στην υποτίμηση. Το έργο "Και λέγε λέγε" είναι ένα μανιφέστο για την μεσογειακή διατροφή και για την κατάρα που μας έχει βρει να λιώνουν οι πάγοι ο ένας μετά τον άλλον.

Και λέγε λέγε
©Τάκης Διαμαντόπουλος

Και λέγε λέγε
©Τάκης Διαμαντόπουλος

Και λέγε λέγε
©Τάκης Διαμαντόπουλος

Και λέγε λέγε
©Τάκης Διαμαντόπουλος

Και λέγε λέγε
©Τάκης Διαμαντόπουλος

Και λέγε λέγε
©Τάκης Διαμαντόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες

Τέχνης «Κάρολος Κουν»

Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.