Οι θεατρικές επαναλήψεις που κάνουν πρεμιέρα την εβδομάδα 2-8 Νοεμβρίου

Το "Κιβώτιο", οι "Ακρότητες", ο "Βασιλιάς Ληρ", το "Sexy Laundry" είναι μερικές από τις παραστάσεις που αγαπήθηκαν την προηγούμενη σεζόν και ανεβαίνουν ξανά στο σανίδι αυτή την εβδομάδα.

Sexy Laundry Πάνος Γιαννακόπουλος©

"Sexy Laundry"

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Ρένια Λουιζίδου "ξαναπαντρεύονται" τη σεζόν 2023-2024 και πασχίζουν να διατηρήσουν ζωντανή την ερωτική τους επιθυμία στη σκηνή του Θεάτρου Κάππα. Η κωμωδία "Sexy Laundry" της Μισέλ Ριμλ, επιστρέφει για τρίτη σεζόν από τις 6 Νοεμβρίου. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Σπύρου Παπαδόπουλου και μετάφραση της Νικολέτας Κοτσαηλίδου, καταπιάνεται με τα αδιέξοδα των ερωτικών σχέσεων, βγάζει στη φόρα τα "άπλυτα" ενός γάμου και καθρεφτίζει τον ψυχισμό των ηρώων, την πάλη τους για αγάπη και ευτυχία.

Το κιβώτιο

"Το κιβώτιο"

Το "Κιβώτιο", του Άρη Αλεξάνδρου, σε σκηνοθεσία του Φώτη Μακρή και της Κλεοπάτρας Τολόγκου, επιστρέφει για όγδοη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, από τις 3 Νοεμβρίου. Το "Κιβώτιο", είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Στο έργο που ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό, πρωταγωνιστεί ο Φώτης Μακρής.

1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα
Μαρία Τούλτσα©

"1975 ή Πιο γρήγορα, Εμμανουέλα! Σκότωσε! Σκότωσε!"

Με αναθεωρημένο κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Σίμωνα, η παράσταση της ομάδας Νοσταλγία επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Rabbithole από 3 Νοεμβρίου. Οι θεατές θα κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο 1975, σε μια συνοικιακή ντισκοτέκ της Αθήνας, όπου η έξαψη της νέας τάξης πραγμάτων οδηγεί μία ετερόκλητη παρέα ανθρώπων σε μία νύχτα γεμάτη ιδέες, σχέδια, μυστικά, συγκρούσεις και ανατροπές. Παίζουν: Στεφανία Γκουρνέλου, Μιχάλης Ζαχαρίας, Γιώργος Ιωσηφίδης, Χρύσα Κολοκούρη, Σοφία Μανώλη, Δημήτρης Ντάσκας, Χρύσα Κολοκούρη, Στέφανος Λώλος, Νικόλας Πιπεράς, Συμεών Τσακίρης, Χρήστος Χριστόπουλος.

Τίποτα
© Megdad Fadaeenia

"Τίποτα"

Η ομάδα "Abnormal" φέρνει στη σκηνή του H.ug, από τις 3 Νοεμβρίου, το "Τίποτα", ένα συνειρμικό παραλήρημα για το παράλογο της ύπαρξης, σε ένα σύμπαν από λέξεις με κείμενα του Σάμουελ Μπέκετ και αποσπάσματα από τον "Γλάρο" του Τσέχωφ. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι της Πηνελόπης Φλουρή, η οποία και ερμηνεύει πλάι στον Φίλιππο Δραγούμη. "Το 'Τίποτα' είναι ένα ασταμάτητο μουρμουρητό, μια πάλη του ασυνειδήτου με τον έξω κόσμο, είναι η παραδοχή της μοναξιάς, της αποτυχίας, της ατέρμονης επανάληψης στον χρόνο που κυλά, ένα παιχνίδι πριν το Τέλος", λένε οι συντελεστές της παράστασης.

Ακρότητες
Σπύρος Περδίου©

"Ακρότητες"

Το πολυβραβευμένο έργο του Γουίλιαμ Μαστροσιμόνε με τίτλο "Ακρότητες" επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Κάτω από τη γέφυρα, σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνήαπό τις 4 Νοεμβρίου. Γραμμένο το 1978, το πολυβραβευμένο έργο αφηγείται μια φαινομενικά απλή ιστορία: Ένας άντρας μπαίνει σε ένα σπίτι και επιχειρεί να βιάσει μια γυναίκα. Αυτή καταφέρνει να αποφύγει το βιασμό και να τον εξουδετερώσει. Τον δένει χειροπόδαρα και τον βασανίζει βάναυσα. Οι ρόλοι αντιστρέφονται; Ίσως. Στο ψυχολογικό θρίλερ πρωταγωνιστούν οι: Θοδωρής Αντωνιάδης, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου και Σοφία Αγγελικοπούλου.

Ο βασιλιάς Ληρ
Ελίνα Γιουνανλή©

"Βασιλιάς Ληρ"

Διαβάστε Επίσης

Ο "Βασιλιάς Ληρ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, επιστρέφει στο χοροθέατρο Arroyo από 4 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα έργο κοινωνικοπολιτικό και βαθιά ανθρώπινο για την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου και τον αγώνα του για εξουσία. Ο Σταύρος Λίτινας, που σκηνοθετεί την παράσταση, αναμετράται με το ρόλο του Ληρ, ενώ παράλληλα επιμελείται τη μουσική και υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, όπως και τις χορογραφίες από κοινού με τον Τάσο Μπεκιάρη και τις ερμηνεύτριες Φανή Δεμέστιχα, Τζέσικα Καϊμπαλή, Μαρία Μανδραγού, Ηλέκτρα Χρυσάνθου. Στην παράσταση παίζουν επίσης οι Βάσια Κατσιγιάννη και Άνια Βασιλείου.

Όλοι στα καζάνια σας

"Όλοι στα καζάνια σας"

Επιστρέφει στο "Θέατρο της Ημέρας" από τις 4 Νοεμβρίου η καυστική κωμωδία "Όλοι στα καζάνια σας", σε κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρου Καφαντόγια. Η παράσταση της ομάδας "Μικρός Αριστοφάνης" είναι μια ξέφρενη, σουρεαλιστική, αριστοφανική κωμωδία ενηλίκων, που εξελίσσεται στον Κάτω Κόσμο και ως θέμα της έχει τη μανία των ανθρώπων (ζωντανών και νεκρών), ακόμα και στην Κόλαση, να κλέβουν ο ένας τον άλλον. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αντώνης Καφαντόγιας, Έφη Χαντζούλη,  Αναστασία  Ποντίκα, Πέτρος Καφαντόγιας, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Οι θεατρικές επαναλήψεις που κάνουν πρεμιέρα την εβδομάδα 2-8 Νοεμβρίου - εικόνα 8
©Ελπίδα Μουμουλίδου

"Νόρα: Το σπίτι της κούκλας"

Το θέατρο Altera Pars ανεβάζει ξανά την παράσταση "Νόρα: Το σπίτι της κούκλας", σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου. Η εμβληματική "Νόρα” του Χένρικ Ίψεν αποτελεί το διαχρονικό σύμβολο της γυναίκας που αγωνίζεται να βρει τον εαυτό της ανάμεσα στους πολλαπλούς και συχνά αντιφατικούς ρόλους που της επιβάλλονται. Ο Πέτρος Νάκος ξαναστήνει ένα "Κουκλόσπιτο" τόσο οικείο και γνώριμο σήμερα, σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά την αρχική του θεμελίωση, και συμπρωταγωνιστεί με τους: Αγγελική Κοντού, Άντα Κουγιά, Σάκη Σιούτη, Δημήτρη Δρακόπουλο, Σοφία Παναγιωτάκη.

Οι υπάκουοι ή Reunion
Μάνος Γεωργίου©

"Οι Υπάκουοι ή Reunion"

Μετά τα συνεχόμενα sold out, "Οι Υπάκουοι ή Reunion" ανεβαίνουν για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, από τις 4 Νοεμβρίου, σε κείμενο Άννας Ετιαρίδου και σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα. Μια παρέα παλιών συμμαθητών γεννημένων το 1974, βρίσκεται σε ένα reunion που ξυπνά την τρυφερότητα της εφηβείας. Οι ήρωες (Δημήτρης Αντωνιάδης, Κώστας Δελακούρας, Άννα Ετιαρίδου, Ειρήνη Ευαγγελάτου, Σίμος Κυπαρισσόπουλος, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Γιάννα Παπανικολάου) αναμετριούνται με  τους εαυτούς τους και τους συνομήλικούς τους, ψάχνοντας να βρουν απάντηση  στο ερώτημα: Τι θα αφήσουμε πίσω μας…;

Η αφιέρωση Χάρης Φραγκούλης

"Αφιέρωση"

Η "Αφιέρωση" του Μπότο Στράους, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Σφενδόνη από τις 6 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα βιωματικό κείμενο που έγραψε ο Γερμανός συγγραφέας το 1977 και θεωρείται ένα από τα ευστοχότερα που προσεγγίζουν το θέμα της τέχνης της συγγραφής και της μοναξιάς του συγγραφέα. Κεντρικός ήρωας είναι ο Ρίχαρτ Σρούμπεκ, ένας νεαρός Βερολινέζος βιβλιοπώλης που δοκιμάζεται από τη συντριβή ενός ερωτικού χωρισμού. Στον ταλαντούχο θίασο βρίσκονται οι: Μαρία Αρζόγλου, Κατερίνα Γκιβάλου, Μάρω Γκόρτσου, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κοντόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κορνήλιος Σελαμσής, Μιχάλης Τιτόπουλος.

Νύχτες
Rockndrone©

"Νύχτες"

Το έργο "Νύχτες", βασισμένο στις "Λευκές νύχτες" του Ντοστογιέφσκι, έρχεται στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 6 Νοεμβρίου από τους Apparatus, σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου και διασκευή-σκηνοθεσία Βάσιας Χρονοπούλου. Ένας μοναχικός νέος γνωρίζει τυχαία στο δρόμο μια νεαρή κοπέλα, τη Νάστενκα. Η βραδινή αυτή γνωριμία τους οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις, όπου μοιράζονται τις παράξενες ιστορίες της ζωής τους και συνδέονται με μια αδερφική και πρωτόγνωρη αγάπη. Ενώ, όμως, η Νάστενκα μιλάει για τον άντρα που περιμένει να γυρίσει πίσω σε αυτήν για να την παντρευτεί, ο νεαρός την ερωτεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τίποτα

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα συνειρμικό παραλήρημα για το παράλογο της ύπαρξης ή μια πανανθρώπινη κραυγή για λύτρωση από την πάλη του ασυνειδήτου με τον έξω κόσμο και την παραδοχή της μοναξιάς, της αποτυχίας και της ατέρμονης επανάληψης, είναι η παράσταση που υπογράφει η ομάδα, αντλώντας από κείμενα του Σάμουελ Μπέκετ -«Κείμενα για το τίποτα», «Ακατανόμαστος», «Περιμένοντας τον Γκοντό», «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ»- και αποσπάσματα από τον «Γλάρο» του Άντον Τσέχοφ.

Ακρότητες

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Στο πολυβραβευμένο ψυχολογικό θρίλερ με κοινωνικές προεκτάσεις του Αμερικανού συγγραφέα που γράφτηκε το 1978, ένας άνδρας, ο Ραούλ, μπαίνει σε ένα σπίτι για να βιάσει μια γυναίκα, τη Μάρτζορι, εκείνη όμως τον ακινητοποιεί και τον βασανίζει, αντιστρέφοντας τους ρόλους θύτη και θύματος. Η ηρωίδα διεκδικεί την έγκριση από τις δύο συγκατοίκους και φίλες της. Οι απόψεις διίστανται καθώς η μία, που έχει επιβιώσει από έναν βιασμό στην εφηβεία της, προτείνει να τον αφήσουν να φύγει και να το ξεχάσουν, ενώ η άλλη προτείνει να καλέσουν την αστυνομία. Από εδώ ξεκινούν και οι προβληματισμοί του κοινού στο έργο που θέτει καίρια ηθικά ερωτήματα για τη διάρθρωση του κοινωνικού ιστού, η οποία ευνοεί την άσκηση της σεξουαλικής και της σωματικής βίας.

Όλοι στα καζάνια σας

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το ξεκαρδιστικό όσο και καυστικό έργο εξελίσσεται στην Κόλαση, όπου τριγύρω υπάρχουν καζάνια που σιγοβράζουν. Τα καζάνια, αν και ανεκτίμητης μουσειακής αξίας, κινδυνεύουν από τον Λόρδο Έλγιν, που βρίσκεται εκεί και βιοπορίζεται κάνοντας τοκογλυφίες. Εκείνος προσπαθεί να κλέψει ένα από αυτά και να το πουλήσει και αυτό στο Βρετανικό Μουσείο, καθώς αποτελεί το μοναδικό έκθεμα και από τους δύο κόσμους (Επάνω και Κάτω) που λείπει από τη μακάβρια συλλογή του. Άραγε πώς θα φαντάζει η Κόλαση χωρίς καζάνια; Θα είναι άχαρη σαν το κέντρο της Αθήνας; Ή μήπως όχι; Όπως και να έχει, ο "Μικρός Αριστοφάνης” έχει φροντίσει το… end να είναι happy!

Το κιβώτιο

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της ελληνικής μεταπολεμικής πεζογραφίας, που εκτυλίσσεται στα τέλη του Εμφυλίου, παρουσιάζεται σε μορφή μονολόγου για 8η χρονιά. Στα τέλη του ελληνικού Εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει να μεταφέρει ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα χάνει σταδιακά τα μέλη της. Ο μοναδικός που σώζεται ένας αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο, μόνο που αυτό είναι άδειο. Κατηγορείται ως δολιοφθορέας και φυλακίζεται από τους ίδιους του τους συντρόφους. Προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά του συντάσσει αναφορές προς έναν άγνωστο ανακριτή, στο μοναδικό μυθιστόρημα του συγγραφέα που θεωρείται μια καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία αλλά και ένα σχόλιο για τον δυτικό πολιτισμό.

Νύχτες

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 105 '

Διασκευή της νουβέλας «Λευκές νύχτες» του Ντοστογιέφσκι, που αγγίζει τις πιο λεπτές χορδές της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένας μοναχικός νέος γνωρίζει στο δρόμο μια νεαρή κοπέλα, την Νάστενκα. Η βραδινή αυτή γνωριμία τους οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες συναντήσεις τις νύχτες που ακολουθούν, όπου οι ήρωες μοιράζονται τις παράξενες ιστορίες της ζωής τους και συνδέονται με μια αδελφική και πρωτόγνωρη αγάπη. Ενώ, όμως, η Νάστενκα μιλάει για τον άντρα που περιμένει να γυρίσει πίσω σε αυτήν για να την παντρευτεί, ο ονειροπόλος ήρωας μας σιγά σιγά την ερωτεύεται, παρ’ όλο που η ανταπόδοση των συναισθημάτων του είναι ανέλπιδη. Ταυτόχρονα όμως εξομολογείται για πρώτη φορά όλον τον φαντασιακό του κόσμο, τον μοναχικό τρόπο ζωής του και το καταδικασμένο, μακριά από την πραγματικότητα μέλλον του.

Sexy laundry

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα ζευγάρι, ο Λάρι και η Άλις, προσπαθούν να σώσουν τη σχέση τους ύστερα από 25 χρόνια γάμου και τρία παιδιά, αντιμετωπίζοντας τους φόβους και τις ανασφάλειές τους και αναζητώντας νέους τρόπους για να την κρατήσουν ζωντανή, στην πρωτόπαιχτη ξεκαρδιστική, τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη ιστορία της Καναδής συγγραφέα που αγγίζει τους θεατές όλων των ηλικιών. Στο δωμάτιο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με ένα εγχειρίδιο του σεξ για αρχάριους ανά χείρας και με οδηγό το χιούμορ και την ειλικρίνεια, προσπαθούν να βρουν τη χαμένη ερωτική επιθυμία και το πάθος που τους ένωσε, αποδεικνύοντας πως η δύναμη της αγάπης μπορεί να νικήσει τα πάντα.

Νόρα: Το σπίτι της κούκλας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Παραμονή Χριστουγέννων στο ευτυχισμένο σπίτι του Τόρβαλντ και της Νόρας Χέλμερ, που διανύουν την πιο ανέμελη περίοδο της ζωής τους. Δώρα για τα παιδιά, ετοιμασίες για το γιορτινό δείπνο. Χαρά, ασφάλεια και θαλπωρή. Δεν θα αργήσουν όμως να εμφανιστούν οι πρώτες ρωγμές στην επιφάνεια της ευτυχίας τους, καθώς ο εκβιασμός, τα ψέματα και τα ερωτικά τρίγωνα αποσαθρώνουν τα θεμέλια του σπιτικού τους, οδηγώντας σε συμπεράσματα σοκαριστικά για κάθε σχέση και εποχή. Η κεντρική ηρωίδα του έργου είναι σύμβολο της γυναίκας που αγωνίζεται να βρει τον εαυτό της, ενώ συνολικά η παράσταση εξερευνά κατά πόσο έχει αλλάξει το αίσθημα χρέους της γυναίκας προς την οικογένεια.

1975

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Όλα ξεκινούν μια συνηθισμένη νύχτα του Απριλίου σε μια συνοικιακή ντισκοτέκ, εν έτει 1975, όταν μια παρέα επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή το αισιόδοξο σχέδιό της που δεν είναι άλλο από το να φτιάξει την ελληνική εκδοχή της «Εμμανουέλας» του Ζιστ Ζεκίν, μετά τη λογοκρισία που δέχτηκε η ταινία στις αίθουσες της Γαλλίας. Ο ερχομός ενός διάσημου φιλοξενούμενου των εφημερίδων και των μέσων ενημέρωσης της εποχής γίνεται ο βασικότερος παράγοντας στην έκρηξη των γεγονότων που θα ακολουθήσουν, βγάζοντας στην επιφάνεια τα κρυφά όνειρα και τις αγωνίες τους. Μια παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο, που πλέκεται με στοιχεία μυθοπλασίας, και, υπό το πρίσμα της μαύρης κωμωδίας, εξερευνά την εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης στη συντηρητική Ελλάδα, κλείνοντας το μάτι στην αρχή της Μεταπολίτευσης.

Βασιλιάς Ληρ

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Το έργο καταγράφει με μοναδικό τρόπο την υπαρξιακή αγωνία του ανθρώπου, τον αγώνα του για ισχύ, αλλά και τη φθορά που φέρνει η κατάκτησή της, σε φλαμένκο εκδοχή.

Αφιέρωση

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Tο μυθιστόρημα του Μπότο Στράους ως πηγή έμπνευσης μιας παράστασης για την διαχείριση του πόνου της ερωτικής απώλειας και την πνευματικότητα της κεντρικής Ευρώπης του 19ου. “Αυτός λέει: «Όπως ξέρεις, έχει κανείς τα ίδια αποτελέσματα, όταν ρίξει έναν απεριόριστο αριθμό νομισμάτων ή όταν ρίξει απεριόριστες φορές το ίδιο νόμισμα...» Αυτή δεν καταλαβαίνει τι της λέει, γιατί ταυτόχρονα τον ποθεί πολύ έντονα. Αυτός επαναλαμβάνει την πρόταση, γιατί αυτή ήταν η παράκλησή της. Αυτή αφουγκράζεται για να συλλάβει τον λόγο που τον κάνει να πει αυτήν την πρόταση κι έτσι πάλι της ξεφεύγει το νόημα. Φωνάζει ότι δεν καταλαβαίνει για τι πράγμα γίνεται λόγος. Παραιτείται, δεν θέλει να ακούσει τίποτα, βγαίνει από το δωμάτιο τρέχοντας.”

Οι υπάκουοι ή Reunion

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Μια παρέα παλιών συμμαθητών γεννημένων το 1974, βρίσκεται σε ένα reunion που ξυπνά την τρυφερότητα της εφηβείας αλλά κι έναν απολογισμό που φέρνει μυστικά στην επιφάνεια.

Βαφείο-«Λάκης Καραλής»

Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115

Altera Pars

Μ. Αλεξάνδρου 123

Studio Mαυρομιχάλη

Μαυρομιχάλη 134

Rabbithole

Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Arroyo

Μ. Αλεξάνδρου 128
  • Συναυλίες

H.ug (Human underground) art space

Μελιταίων 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.