"Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά": η ομάδα 2510 έρχεται στο Μπάγκειον

Το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη για τη μεγάλη μεξικανή καλλιτέχνιδα θα δούμε στον ιδιαίτερο χώρο της Ομόνοιας.

Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά Mamalena Mpoi©

Η θεατρική ομάδα 2510 ανεβάζει στο "Μπάγκειον” μία παράσταση αφιερωμένη στη μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο, με τίτλο "Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά". Από 26/4, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μπει για λίγο στη ζωή μίας προσωπικότητας που με το έργο της αποτύπωσε τον προσωπικό της πόνο, σωματικό και ψυχικό και, παράλληλα, εξέφρασε τα αιώνια τραύματα της γυναικείας διαδρομής.  

Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά
Mamalena Mpoi©

Αν και είναι πλέον πολύ αναγνωρίσιμη, στη βαθύτερη ουσία της η Κάλο μάς παραμένει άγνωστη. Με το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη, η καλλιτέχνις πρόκειται να ζωντανέψει  στο μοναδικό, ίσως, περιβάλλον-τοπόσημο της πόλης, στο ιστορικό ξενοδοχείο Μπάγκειον, εκεί που, την ίδια ακριβώς περίοδο με εκείνη, στο στέκι του Καφέ - Σαντάν, γεννιέται μια ολόκληρη καλλιτεχνική γενιά (ο Λαπαθιώτης, ο Βάρναλης, ο Ρίτσος, ο Ουράνης, ο Τσαρούχης, ο Τερζάκης, και τόσοι άλλοι). Ο ίδιος ο χώρος μοιάζει να παίρνει τη σκυτάλη της αφήγησης και μάς επιτρέπει ένα ταξίδι στο χρόνο αλλά και μια ματιά στο παρόν -καθώς η πραγματική Τέχνη είναι πάντα σύγχρονη. 

Στη σκηνή ερμηνεύουν η Χαρά Νικολάου και ο Τάσος Ράπτης, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο συγγραφέας.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 6975535197 και στο 6955445130.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Μια παράσταση για τη ζωή και το έργο της αντισυμβατικής και πλέον αναγνωρίσιμης μορφής της Τέχνης, της ζωγράφου Φρίντα Κάλο, που μέσα από τους πίνακες της αποτυπώνονται ο προσωπικός της πόνος -σωματικός και ψυχικός- και τα αιώνια γυναικεία τραύματα. Η θεατρική ομάδα 2510 την ανεβάζει στο Μπάγκειον, ένα ιστορικό τοπόσημο της πόλης, όπου βρισκόταν το στέκι του Καφέ - Σαντάν. Εκεί που την ίδια ακριβώς περίοδο με τη Φρίντα γεννήθηκε μια ολόκληρη καλλιτεχνική γενιά (Λαπαθιώτης, Βάρναλης, Ρίτσος, Τσαρούχης, Τερζάκης, κ.ά.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών" ανανεώνει και φέτος το ραντεβού του

Η παράσταση σε κείμενο Παντελή Μπουκάλα μάς μεταφέρει στην Ελλάδα του 1831 και επικεντρώνεται στον γνωστό ήρωα της Επανάστασης και την οικογένειά του, η οποία ενεπλάκη στη δολοφονία Καποδίστρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2023

Η "Βρωμιά" του Robert Schneider ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Πλύφα

Ένα συγκλονιστικό έργο για τον "ξένο" ανάμεσα μας, την μοναξιά, την ελπίδα και τα όνειρα που ξεπερνούν τα σύνορα, έρχεται να μας διηγηθεί την ιστορία του Σαντ σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Ηρθε η ώρα για το νέο stand up του Γιώργου Καραμανλή

Ο Γιώργος Καραμανλής παρουσιάζει τον πρώτο του μονόλογο, στην ιστορικότερη παράσταση της δεκαετίας, για εκείνον.

Ο μονόλογος "Την Τρίτη στο σούπερ-μάρκετ" του Εμμανουέλ Νταρλέ επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

Ο βραβευμένος μονόλογος μιας τρανς, της Μαρί-Πιερ, αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας και επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την σκηνοθετική επιμέλεια και ερμηνεία του Φαίδων Καστρή.

"Berlin Alexanderplatz": Η επιτυχία του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων επιστρέφει τον Οκτώβριο

Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα-σημείο αναφοράς του Άλφρεντ Ντέμπλιν, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν.

Χριστίνα Σουγιουλτζή: "Είναι αδιανόητο αυτό το συμπαντικό κούρδισμα μέσα στο οποίο υπάρχουμε, τόσο μικροί, τόσο λίγοι"

Με αφορμή το Μυστήριο 109 "Το σωματίδιο Higgs" που θα παρουσιαστεί στην Ελευσίνα, η συν-ιδρύτρια της ομάδας χορού και τσίρκου "Κι όμΩς κινείται" μιλά στο "α" για την παράσταση, τη γοητεία της φυσικής και την ανάγκη του σύγχρονου θεατή για χιούμορ.

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας στα καλύτερά του

Ο γνωστός κωμικός περιοδεύει με τα "Best of" του, με κάθε του παράσταση να είναι ανεπανάληπτη.