"Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά": η ομάδα 2510 έρχεται στο Μπάγκειον

Το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη για τη μεγάλη μεξικανή καλλιτέχνιδα θα δούμε στον ιδιαίτερο χώρο της Ομόνοιας.

Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά Mamalena Mpoi©

Η θεατρική ομάδα 2510 ανεβάζει στο "Μπάγκειον” μία παράσταση αφιερωμένη στη μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο, με τίτλο "Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά". Από 26/4, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μπει για λίγο στη ζωή μίας προσωπικότητας που με το έργο της αποτύπωσε τον προσωπικό της πόνο, σωματικό και ψυχικό και, παράλληλα, εξέφρασε τα αιώνια τραύματα της γυναικείας διαδρομής.  

Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά
Mamalena Mpoi©

Αν και είναι πλέον πολύ αναγνωρίσιμη, στη βαθύτερη ουσία της η Κάλο μάς παραμένει άγνωστη. Με το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη, η καλλιτέχνις πρόκειται να ζωντανέψει  στο μοναδικό, ίσως, περιβάλλον-τοπόσημο της πόλης, στο ιστορικό ξενοδοχείο Μπάγκειον, εκεί που, την ίδια ακριβώς περίοδο με εκείνη, στο στέκι του Καφέ - Σαντάν, γεννιέται μια ολόκληρη καλλιτεχνική γενιά (ο Λαπαθιώτης, ο Βάρναλης, ο Ρίτσος, ο Ουράνης, ο Τσαρούχης, ο Τερζάκης, και τόσοι άλλοι). Ο ίδιος ο χώρος μοιάζει να παίρνει τη σκυτάλη της αφήγησης και μάς επιτρέπει ένα ταξίδι στο χρόνο αλλά και μια ματιά στο παρόν -καθώς η πραγματική Τέχνη είναι πάντα σύγχρονη. 

Στη σκηνή ερμηνεύουν η Χαρά Νικολάου και ο Τάσος Ράπτης, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο συγγραφέας.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 6975535197 και στο 6955445130.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Μια παράσταση για τη ζωή και το έργο μιας αντισυμβατικής και πλέον αναγνωρίσιμης μορφής της Τέχνης, της ζωγράφου Φρίντα Κάλο, που μέσα από τους πίνακες της αποτυπώνονται ο προσωπικός της πόνος -σωματικός και ψυχικός- και τα αιώνια γυναικεία τραύματα.

Μπάγκειον Ξενοδοχείο

Πλατεία Ομονοίας 19

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.