Συνέχεια και μετά το Πάσχα για το "Ο παγοπώλης έρχεται"

Το σπουδαίο έργο του Ευγένιου Ο’ Νιλ σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση συνεχίζει στο θέατρο “Προσκήνιο" και μετά τις γιορτές.

Ο παγοπώλης έρχεται © Γκέλυ Καλαμπάκα

Για δύο ακόμη τριήμερα μετά το Πάσχα (21-23/4 και 28-30/4) το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το σπανίως παιγμένο έργο του Ευγένιου Ο’ Νιλ "Ο παγοπώλης έρχεται". Χρόνος του έργου το καλοκαίρι του 1912. Τόπος, το μπαρ του Χάρι Χόουπ, σε μια λαϊκή γειτονιά μιας αμερικανικής μεγαλούπολης. Εκεί, σε αυτόν τον ασάλευτο κόσμο γεμάτο "πρώην" (αναρχικούς, τζογαδόρους, φοιτητές) θα εμφανιστεί ένας πλανόδιος πλασιέ, ο Χίκι, που έρχεται μία συγκεκριμένη μέρα κάθε χρόνο. Μόνο που, αυτή τη φορά, εκείνος θα  αναγκάσει τις χαμένες ψυχές του μπαρ να αντιμετωπίσουν τις αυταπάτες τους.

Ο παγοπώλης έρχεται
© Γκέλυ Καλαμπάκα

Ο Ακύλλας Καραζήσης, σκηνοθέτης της παραστάσης, έχοντας συμπυκνώσει το μακροσκελές έργο σε παραστάσιμη διάρκεια, "δεν καταφέρνει απλώς να ανασυνθέσει ένα σύμπαν ενεργητικής αδράνειας και πύκνωσης χρόνου ή να μας συστήσει τους ευάλωτους μέσα στη φθορά ήρωες, αλλά κάνει το έργο να μιλήσει και για το σήμερα, χωρίς να καταντάει επικαιρικό", όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α". Την ίδια στιγμή, "σε κάποια σημεία είναι διάχυτη η αίσθηση της διάψευσης των προσδοκιών και της ουτοπίας, ενώ σε άλλα η παράσταση κραυγάζει τη φράση-κλειδί: "στο διάολο η αλήθεια, το ψέμα ενός ονείρου μας κρατάει ζωντανούς".

Ο παγοπώλης έρχεται
© Γκέλυ Καλαμπάκα

Το ανσάμπλ της ομάδας πίσω από τον "Παγοπώλη" συμπληρώνει ένα ικανό καστ ηθοποιών (Έλενα Τοπαλίδου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ελίνα Ρίζου, Γιώργος Κατσής, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Ακύλλας Καραζήσης), ο Gary Salomon με το μοναδικό μουσικό του ηχοτοπίο, ο Κωνσταντίνος Σκουρλέτης που απέδωσε γλαφυρά με τα σκηνικά του την ατμόσφαιρα του μπαρ και η Μαριέττα Παυλάκη που επιμελήθηκε τους φωτισμούς.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο παγοπώλης έρχεται

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Γοητευτική και ατμοσφαιρική ανάγνωση του σπάνια παιζόμενου έργου του Ο' Νιλ, όπου οι θαμώνες ενός παρακμιακού μπαρ περνούν άπρακτα τις μέρες τους προσμένοντας την άφιξη ενός πλασιέ με τον οποίον μοιράζονται τις πιο μεγάλες κραιπάλες τους. Όταν αυτός καταφτάσει, θα αναγκαστούν να αναμετρηθούν με τις αυταπάτες τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.