"Rudolf - Άλμα προς την ελευθερία": Η ιστορία του θρύλου Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την παράσταση που εμπνέεται από τη ζωή του κορυφαίου χορευτή του 20ου αιώνα, Ρούντολφ Νουρέγιεφ κι έρχεται στο Christmas Theatre.

RUDOLF - ΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

1. Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ είναι ένας θρύλος, ένας ξεχωριστός χορογράφος κι ένας από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής. Διακρίθηκε για την ποιητικότητα, την τόλμη και τη χορευτική του ιδιοφυΐα. Η σκηνική παρουσία του χαρακτηριζόταν από ένταση και δεξιοτεχνία, στοιχεία που του χάρισαν τον τίτλο του μεγαλύτερου ίσως χορευτή από την εποχή του σπουδαίου Νιζίνσκι και τον έκαναν περιζήτητο στις σκηνές του κόσμου, από το 1961 που έφυγε από τη Σοβιετική Ένωση. Όταν εξορίστηκε από την πατρίδα του, υπήρξε επί 20 χρόνια παρτενέρ της επίσης μυθικής Μαργκότ Φοντέιν στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας και τελικά πέθανε από ΑΙDS σε ηλικία 55 ετών.

RUDOLF - ΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

2. Μια παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαίο καλλιτέχνη κάνει το γύρο του κόσμου. Στο "Rudolf - Ένα άλμα προς την ελευθερία" που έρχεται στο Christmas Theatre (στις 24/3, με ελληνικούς υπέρτιτλους) ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του έργου, Σεργκέι Γιανκόφσκι, αποδίδει το ρόλο του Νουρέγιεφ πιστά και ρεαλιστικά. Η παράσταση αντλεί υλικό από σημειώσεις του Νουρέγιεφ, βιβλία και ζωντανές διηγήσεις των φίλων και συναδέλφων του, βασίζεται δηλαδή σε αληθινά γεγονότα και πραγματικά περιστατικά της ζωής του Νουρέγιεφ και αυτό την κάνει συναρπαστική.

RUDOLF - ΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

3. Η παράσταση έρχεται στην Αθήνα, μετά την παράσταση στην Royal Opera του Λονδίνου με την συμμετοχή διάσημων σολίστ του Royal Ballet και πραγματοποιείται στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής της περιοδείας αφιερωμένης στα 85 χρόνια από την γέννηση του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Συμμετέχουν σολίστ διάσημων μπαλέτων της Ευρώπης και σύμφωνα με τους διοργανωτές έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από ανθρώπους που γνώριζαν προσωπικά τον Νουρέγιεφ και συμμετείχαν στη ζωή του. Ο Ολεγκ Βινογκράντοφ (επικεφαλής του θεάτρου Mariinsky, ο διοργανωτής της περιοδείας του Nureyev το 1989) είπε: "Αυτή είναι μια εξαιρετική παράσταση και η αληθινή ιστορία της ζωής του Rudolf Nureyev". Βλαντιμίρ Ρεν (στενός φίλος του Νουρέγιεφ): "Όλα σε αυτή την παράσταση ήταν όπως έγιναν, είναι ένα εξαιρετικό έργο".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Rudolf - Άλμα προς την ελευθερία

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 160 '

Η παράσταση-φαινόμενο για την πολυτάραχη, σχεδόν κινηματογραφική ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή και χορογράφου του 20ού αιώνα, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, καθώς και η πορεία του προς τη δόξα, που έχουν παρακολουθήσει πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές παγκοσμίως. Η παράσταση βασίζεται σε αληθινά γεγονότα της ζωής του Νουρέγιεφ από σημειώσεις του ίδιου, βιβλία και ζωντανές διηγήσεις των φίλων και συναδέλφων του. Θα δούμε επί σκηνής διαφορετικές πτυχές του: το άπειρο και νεαρό αγόρι, τον θρυλικό χορευτή του θεάτρου Μαριίνσκι και τον σπουδαίο καλλιτέχνη, η δημοτικότητα του οποίου συγκρίθηκε με αυτήν των Beatles. Έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία από το 2010 που πρωτοανέβηκε σε πάνω από 150 πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μπιζζζ….!" στο Επί Κολωνώ: Γνωρίζουμε 4 νέες ομάδες που διακρίθηκαν στο φεστιβάλ Off-Off Athens

Το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου προσγειώνεται στο θέατρο Επί Κολωνώ και μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα της βήματα και τις πρώτες τις επίσημες θεατρικές δουλειές. Πάμε να τους ακούσουμε!

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
24/04/2024

Η "Ωραία κοιμωμένη" έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής

135 χρόνια μετά την πρώτη του πρεμιέρα έρχεται από την παραμυθένια Πράγα το υπέροχο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι με την αυθεντική χορογραφία του Μαριούς Πετιπά κι ερμηνείες από διάσημους σολίστ του εξωτερικού.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στο Αυλαία

Ο πολυχώρος του Πειραιά θα υποδεχτεί για δύο Κυριακές και δύο Δευτέρες το έργο που βασίζεται σε βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά.

Ζουζέπ Μαρία Μιρό: "Η προσπάθειά ενός σώματος να απελευθερωθεί είναι ήδη μια μορφή ελευθερίας"

Στην Καταλονία μας μετέφερε νοερά η συζήτηση που είχαμε με τον συγγραφέα του μονολόγου "Το πιο όμορφο σώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτό το μέρος" που ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης στο Θησείον. Μάθετε όλα όσα είπαμε μαζί του για την ομορφιά, την επιθυμία αλλά και την αφιέρωση της ελληνικής μετάφρασης στ@ δολοφονημέν@ Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh.

Θέατρο Κάτω Από Τη Γέφυρα: Αυτές είναι οι τρεις παραστάσεις του που κατεβάζουν αυλαία

Μία φουτουριστική παράσταση αλλά και δύο έργα που απευθύνονται στους μικρούς θεατές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στον χώρο την Κυριακή των Βαΐων.

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου: Ολοκληρώθηκε η σημαντική πρωτοβουλία της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Oι φοιτήτριες σκηνοθεσίας Γεωργία Διάκου, Αριάδνη Ζούπινα, Αλεξία Παραμύθα και Ειρήνη Σεβαστοπούλου, που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακού Θεάτρου στην Ελευσίνα, μιλούν στο "α".

Δήμος Αβδελιώδης: "Στο θέατρο πάμε πρωτίστως για να νιώσουμε"

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης μιλά στο "α" με αφορμή την "Απολογία του Σωκράτη" που ανεβάζει στην αρχαία ελληνική γλώσσα (26-27/4) αλλά και το "Όνειρο στο κύμα / Έρως ήρως" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (29/4), που παρουσιάζονται στη νέα θεατρική σκηνή που φέρει το όνομά του στο ιστορικό Studio New Star Art Cinema.