"Χρυσός δράκος": Θεατρικός μαραθώνιος για 17 χαρακτήρες σε εστιατόριο ασιατικής κουζίνας

Μια δυνατή υποκριτική ομάδα ζωντανεύει το έργο του Ρόλαντ Σιμελπφένιχ και όσα συμβαίνουν στην κουζίνα του ταϊλανδο-κινεζο-βιετναμέζικου εστιατορίου και γύρω από αυτή με καταιγιστικό ρυθμό.

Χρυσός δράκος Τζίνα Σκανδάμη©

Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρης Αλεξανδρής, Χρήστος Σαπουντζής, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου και Στρατής Χατζησταματίου πρωταγωνιστούν στον "Χρυσό δράκο" του Ρόλαντ Σιμελπφένιχ που έρχεται τον Απρίλιο στο Σύγχρονο Θέατρο. Ο Γιώργος Ματζιάρης σκηνοθετεί το έξυπνο κείμενο, που, γεμάτο χιούμορ και ευαισθησία κατορθώνει να αποτυπώσει την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, σχολιάζοντας τις παθογένειες του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Χρυσός δράκος
Τζίνα Σκανδάμη©

Μπορείτε να παραγγείλετε το νούμερο 83, Πατ Τάι Γκάι (τηγανητά νουντλς ρυζιού με αυγό, λαχανικά, κοτόπουλο και πικάντικη σάλτσα από φιστίκι, μέτρια καυτερό) από το μενού του "Χρυσού δράκου” και να παρακολουθήσετε πέντε ηθοποιούς να μεταμορφώνονται επί σκηνής σε δεκαεπτά διαφορετικούς ανθρώπους μιας σύγχρονης πολυεθνικής κοινωνίας. Πέντε ασιάτες μάγειρες στην κουζίνα του ταϊλανδο-κινεζο-βιετναμέζικου εστιατορίου αφηγούνται τις ιστορίες των ενοίκων πάνω και δίπλα από αυτό, καθώς και το τι συμβαίνει μέσα στην κουζίνα, σε σύντομες σκηνές με κινηματογραφική ατμόσφαιρα και όσο το δυνατό λιγότερα μέσα, δηλαδή μόνο το σώμα και τη φωνή τους.

Χρυσός δράκος
Τζίνα Σκανδάμη©

Ο "Χρυσός δράκος” είναι ένα βαθιά πολιτικό έργο που μέσα από το παζλ αυτών των διαφορετικών ιστοριών που συντίθεται μέσα από καταιγιστικό ρυθμό, παραγγελίες εξωτικών φαγητών και καυστικό χιούμορ, μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη βία, τη μετανάστευση, το trafficking και την ανάγκη για επιβίωση. Στο κέντρο της ιστορίας, ένας παράνομος νεαρός Κινέζος που υποφέρει από πονόδοντο και η χαμένη μικρή αδελφή του που, χωρίς να το γνωρίζει, ζει πολύ κοντά του.

Χρυσός δράκος
Τζίνα Σκανδάμη©

Η παράσταση βασίζεται στη μετάφραση της Έρις Κύργια. Τα σκηνικά είναι του Σταύρου Μπαλή, τα κοστούμια της Χριστίνας Τσουτσουλίγα, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Λευτέρη Βενιάδη, οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα, η κίνηση της Βρισηίδας Σολωμού και το βίντεο του Θωμά Παλυβού.

Χρυσός δράκος
Τζίνα Σκανδάμη©

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 19 Απριλίου.

Χρυσός δράκος
Τζίνα Σκανδάμη©

Προπώληση μέσω viva.gr
 

Χρυσός δράκος
Τζίνα Σκανδάμη©

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος

Μια συναρπαστική ερμηνεία από τον Αργύρη Ξάφη σε ένα ενδιαφέρον σύγχρονο έργο, που με τη μορφή πολυπρόσωπης αφήγησης, προσεγγίζει ζητήματα ομοφοβίας, βίας και ενοχής μιας κλειστής κοινωνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
18/04/2024

"The doctor": 11 ακόμη παραστάσεις στο Αμφι-θέατρο

Το συνταρακτικό mind game για τα όρια της πολιτικής ορθότητας και την παντοδυναμία της cancel culture σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου κατεβάζει αυλαία μέσα στον Απρίλιο.

"Ο κύκλος των χαμένων ποιητών" ανεβαίνει Θεσσαλονίκη

Μετά την επιτυχία στην Αθήνα και το θέατρο Βρετάνια, η παράσταση σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη με τον Άκη Σακελλαρίου στον ρόλο του αντισυμβατικού Τζον Κίτινγκ "μετακομίζει" στη συμπρωτεύουσα.

Ίσα που προλαβαίνεις αυτές τις 24 θεατρικές παραστάσεις

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έργα για κάθε γούστο που κατεβάζουν αυλαία την εβδομάδα 18 έως 24 Απριλίου.

Updated | "Κήτος": Ο ανέκδοτος μονόλογος του Βαγγέλη Ρωμνιού στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ευάγγελος Βογιατζής φέρνει στη σκηνή και ερμηνεύει τον μονόλογο του συγγραφέα του "Χαρτοπόλεμου", που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και κίνηση Φωκά Ευαγγελινού.

Στο "Underground" ο Γιάννης Τσορτέκης υποδύεται έναν μαυραγορίτη που είναι "πρωτεργάτης, επαναστάτης, σύμβολο"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του θεατρικού όπου πρωταγωνιστεί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο ταλαντούχος ηθοποιός που... "μισήσαμε" πέρσι στο Maestro μιλά στο "α" για τα Βαλκάνια, τον Κουστουρίτσα και την Ελλάδα του σήμερα.

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.