Η "Εκδρομή" του Λένου Χρηστίδη ξεκινά στο Θέατρο Άλφα

Μια καταγραφή της σύγχρονης πραγματικότητας επιχειρεί ο Λένος Χρηστίδης στην 'Εκδρομή", το έργο του που ανεβαίνει στο θέατρο σε σκηνοθεσία του Θανάση Μεγαλόπουλου.

Η Εκδρομή © Στάθης Γαλαζούλας

Οι Ορέστης Τζιόβας, Μαντώ Γιαννίκου, Μυρτώ Πανάγου, Μαρία Μπαλούτσου, Δανάη Τίκου, Ειρήνη Δένδη, Γιώργος Σκαρλάτος και Γιάννης Οικονομίδης ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για... "Εκδρομή".  Το έργο του Λένου Χρηστίδη, "μια παραβολή σχετικά με τον νέο άνθρωπο που παλεύει ενάντια στην ιδρυματοποίηση που τον απειλεί, καθώς μεγαλώνει μέσα σε έναν κόσμο που κάποιοι άλλοι διάλεξαν και κατασκεύασαν για αυτόν"  ανεβαίνει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θανάση Μεγαλόπουλου, από τις 27 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αλφα-Ληναίος Φωτίου.  Η γραφή του Χρηστίδη είναι πολύ ιδιαίτερη και συνήθως η περιπέτεια της συγγραφής ξεκινά για εκείνον επιλέγοντας πρώτα τη φόρμα και μετά το θέμα. Έχουμε δει νατουραλιστικό ύφος στο μυθιστόρημα του με τίτλο "Bororo" και στα "Χαστουκόψαρα"  και στη συνέχεια τη φόρμα του νουάρ στο "Ψυχ". Ενώ, στις "Διακοπές στη Χέλλαντ" σε συνεπαίρνει το science fiction ύφος. Το έργο του "Εκδρομή" γραμμένο μέσα στην πολιτικοοικονομική κρίση σχολιάζει την τύφλωση που καταλαμβάνει σταδιακά τον κόσμο εν μέσω κρίσης, την άρνηση να αντιμετωπίσει την δυσχερή κατάσταση, την αδυναμία αντίδρασης, την ψεύτικη "ευτυχία" και "αισιοδοξία" που προβάλλουν τα media. Η παράσταση εξελίσσεται σε έναν κόσμο αφαίρεσης: μια άδεια σκηνή και στο κέντρο ένα μικρό αυτοκίνητο ξέχειλο με καλοντυμένους ανθρώπους που πηγαίνουν εκδρομή. Ένα μικρό αυτοκίνητο απαραίτητο για την παραγωγή πολλαπλών σημασιών: ένα μέσο για το ταξίδι προς την αφύπνιση, ένα καταφύγιο από τον απειλητικό έξω κόσμο, ένα σύστημα που πρέπει να οδηγηθεί σαν μια χώρα που χρειάζεται διακυβέρνηση, ένα μέσο προς την λύτρωση. 

ΕΚΔΡΟΜΗ

Η υπόθεση

Ένας νεανικός σύλλογος ξεκινά ένα ταξίδι για την αναζήτηση, διάσωση και εδραίωση της αισιοδοξίας. Η νέα παρέα είναι αθεράπευτα αισιόδοξη, είναι ενωμένη, συγκροτημένη, σκεπτόμενη, και επίμονη. Είναι; Επτά άτομα ταξιδεύουν μέσα σε ένα μικρό αυτοκίνητο. Αποφασίζουν να τα αφήσουν όλα πίσω τους, να πάρουν τις τύχες της ζωής τους στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να βρουν ένα καινούργιο όμορφο μέρος με φίλους. Έτσι η εκδρομή ξεκινάει. Στην αρχή όλα είναι τέλεια. φανταστικά. υπέροχα, μαγευτικά. Ο δρόμος τους όμως είναι γεμάτος εμπόδια και πολύ σύντομα όλοι οι φόβοι και οι ανησυχίες τους πραγματοποιούνται. Απότομες στροφές, ακραία καιρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις, τσακωμοί, πείνα, εξωτερικά και εσωτερικά εμπόδια που θα δοκιμάσουν την ενότητα της αγαπημένης αυτής παρέας. Παρατηρητές και θιασώτες αυτού του ταξιδιού μια ομάδα τεχνικών. Μια μικρή ομάδα που κινείται με απόλυτο συντονισμό και αποτελεσματική συνεργασία τοποθετώντας όλο το εξωτερικό περιβάλλον της εκδρομής. Δύο σχεδόν βουβά πρόσωπα που παρατηρούν - καθοδηγούν - επιβλέπουν - ερευνούν - την πορεία και τις επιλογές της παρέας που ταξιδεύει.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: "Στο θέατρο μια χρυσή κλωστή σε ενώνει με τον θεατή"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με αφορμή το ανέβασμα της θρυλικής μουσικής κωμωδίας "Έκτο πάτωμα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο θέατρο Παλλάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
01/03/2024

Ο Γιώργος Αρμένης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο σπουδαίος ηθοποιός σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα νέο ελληνικό έργο σε πρώτη παρουσίαση.

"Ο συνεργός": Προσφορά προπώλησης εισιτηρίων για την επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης

Το θεατρικό έργο του ηθοποιού Γιώργου Χριστοδούλου με θέμα την έμφυλη βία επιστρέφει και πάλι σε δική του σκηνοθεσία και μόλις άνοιξε προσφορά προπώλησης για όλες τις παραστάσεις σε περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Νέος κύκλος παραστάσεων για την "Pietà" της Μάρθας Μπουζιούρη

Η συγκλονιστική παράσταση ντοκουμέντο που στηρίχτηκε σε πραγματικές ιστορίες γυναικοκτονιών επιστρέφει σε νέα στέγη.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Παράταση παραστάσεων για το μονόλογο της Σπεράντζας Βρανά

Το έργο μιλά για τον κόσμο της πορνείας, έναν κόσμο που αποτελεί ταμπού ακόμη και σήμερα.

Η αθηνοραματική πλευρά της Χρύσας Παπά

Η Θεσσαλονικιά ηθοποιός, που ερμηνεύει τον συγκλονιστικό μονόλογο "Σέρρα- Η ψυχή του Πόντου", μιλά στο "α" για τη δική της Κυψέλη, το vegan στέκι της, το ταξίδι που έκανε στον Πόντο και μας απαντά: τηλεόραση ή θέατρο;

"Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν": Τρίτη παράταση για την αληθινή ιστορία που αποκαλύπτει ένα από τα πιο αινιγματικά εγκλήματα του 20ού αιώνα

Tη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Altera Pars, Πέτρος Νάκος και παίζουν οι Μίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού, Άντα Κουγιά, Αιλιάνα Μαρκάκη.