Ο Ευριπίδης Λασκαρίδης παρουσιάζει νέα performance στην Ελευσίνα 2023

Ευριπίδης Λασκαρίδης © Ελίνα Γιουνανλή

Τις "Κάμαρες", ένα πολυμορφικό πείραμα στο μεταίχμιο θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών, στο οποίο ανιχνεύονται οι νέες παραστατικές φόρμες ανάμεσα στην εικαστική διάσταση των έργων και τη site specific performance, θα παρουσιάσουν ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα του στις 20-22/1 στην Ελευσίνα. Ο Έλληνας διεθνής προσκεκλημένος του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης "καταλαμβάνει" ένα διώροφο κτίριο της δεκαετίας του ’30, το Πολιτιστικό Κέντρο "Λεωνίδας Κανελλόπουλος" μαζί με τον προαύλιο χώρο του, και το μετατρέπει σε πεδίο καλλιτεχνικής έρευνας και δοκιμών. Όπως συμβαίνει σε όλες του τις παρατσάσεις, που βρίσκονται στο μεταίχμιο θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών, έτσι κι εδώ, ο βασικός άξονας είναι η μεταμόρφωση."Δημιουργεί ένα σύμπαν, η πραγματικότητα του οποίου αποκλίνει από οποιαδήποτε γραμμική αντίληψη, εγείροντας τις αισθήσεις, τη φαντασία, αλλά και το χιούμορ τόσο των καλλιτεχνών και ερμηνευτών του, όσο και του κοινού που θα περιηγηθεί μέσα σε αυτό.Οι θεατές κινούνται ημιαυτόνομα στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, εξερευνώντας το μεταμορφωμένο πολιτιστικό κέντρο και την αυλή του, ενώ οι ψυχρές του κάμαρες μετατρέπονται σε ένα πολύπλοκο και λεπτομερές terrarium, όπου ο δημιουργός συντονίζει, συμμετέχει, διορθώνει, απαντάει τα μέιλ του ή κάθεται και παρατηρεί τα πλάσματα που έχουν κάνει κατάληψη στο έργο της ζωής του. Στο μεταξύ, στον κήπο λειτουργεί ένα περίπτερο που δεν πουλάει τίποτα, ενώ κάτω από μία τέντα κουρδίζεται ένα αναπάντεχο μουσικό ensemble".

Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος (Ίωνος Δραγούμη 37, Ελευσίνα), Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20, 21 & 22 Ιανουαρίου, ώρες 8.30 μ.μ., 8.45 μ.μ., 9 μ.μ., 9.15 μ.μ. Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά slot: 40 άτομα. Είσοδος € 3. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας "Φιλική Φωλιά". Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κάμαρες

  • Performance/Εγκατάσταση

Ένα πολυμορφικό πείραμα –ανάθεση του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης– που ανιχνεύει νέες παραστατικές φόρμες στο μεταίχμιο θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών σε ένα διώροφο κτίριο της δεκαετίας του ’30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο "Συνεργός" του Γιώργου Χριστοδούλου συνεχίζεται με τον ίδιο σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Με μια αλλαγή στην υποκριτική ομάδα συνεχίζεται η παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού, με τον ίδιο να αντικαθιστά τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη στη σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/02/2023

"Η κυρία δεν πενθεί": Το Θέατρο Πρόβα παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία του Κώστα Μουρσελά

Ο Σωτήρης Τσόγκας σκηνοθετεί και μοιράζεται τη σκηνή με τη Μαίρη Ραζή και τέσσερις ακόμη ηθοποιούς στο σατιρικό έργο που καθρεφτίζει τη σύγχρονη εποχή.

Θεατρικές πρεμιέρες: Έξι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε έξι από τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 2 έως 8 Φεβρουαρίου και ξεχωρίζουν.

"Ρέκβιεμ" στο Άττις με τις Σοφία Χιλλ και Αγλαϊα Παππά

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος σκηνοθετεί δυο ακαταμάχητες πρωταγωνίστριες τη Σοφία Χιλλ και την Αγλαϊα Παππά στο "Ρέκβιεμ".

Η "Ζηνοβία η θεατρίνα" ζωντανεύει τον κόσμο των μπουλουκιών στη σκηνή

Μια ηθοποιός αφηγείται τη ζωή της στον μονόλογο που ερμηνεύει η Άντα Χριστίδου στο Studio Κυψέλης.

Minimal

Στην τρίτη σόλο δουλειά της, η καλλιτέχνιδα αποδεικνύει πως ένα από τα μεγάλα της ατού είναι η αλληλεπίδραση με το κοινό, όπως και το απολαυστικό κείμενό της όπου μεταφέρει τους μικρούς και μεγάλους παραλογισμούς της ζωής (της).

"Ο τόρνος": Μια μαύρη κωμωδία για τη βία με ελληνική υπογραφή στο Olvio

Το έργο του Γιάννη Κεντρωτά που αντλεί από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Ξανθίας.