"Καλιγούλας": Νέες φωτογραφίες από την παράσταση του Τσέζαρις Γκραουζίνις

Οραματιστής του θεάτρου ο Τσέζαρις Γκραουζίνις δίνει τη δική του εκδοχή βασισμένος στον «Καλιγούλα» του Αλμπέρ Καμύ, σε μια φιλοσοφική stand up κωμωδία που σταδιακά μετατρέπεται σε πολιτικό θρίλερ.

Καλιγούλας Βασίλης Ζαβέρδας©

Αυτή κι αν είναι σκηνοθετική πρόταση πάνω στον "Καλιγούλα"! Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, σκηνοθέτης πολλών επιτυχιών που διακρίνεται για την τόλμη και την ανανεωτική του συνέπεια, παρουσιάζει στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη", από τις 14 Οκτωβρίου, μια κωμική περφόρμανς που, με αφορμή την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα, αποδομεί σαρκαστικά την εξουσία, την "πολιτική", τη θρησκεία, τον ερωτισμό και την τέχνη.

Καλιγούλας
Βασίλης Ζαβέρδας©

Ο Καλιγούλας γιος της Αγριππίνας και του Γερμανικού, νέος ακόμα, προστατευόμενος του αυτοκράτορα Τιβέριου, φανέρωσε τα χαρακτηριστικά που πλάθουν τους τυράννους επιστρέφοντας αλλαγμένος στη Ρώμη μετά το θάνατο της αγαπημένης του αδελφής Δρουσίλας. Στην προσπάθειά του να δώσει απαντήσεις στα υπαρξιακά του ζητήματα, ακροβατεί στα όρια της τρέλας και βουτά τη Ρώμη στο αίμα. Εξαπέλυσε απάνθρωπες διώξεις και δολοφονίες, με πλαστές κατηγορίες, όποιου υποπτευόταν, ακόμα και των στενών συμβούλων του. Δολοφονείται σε ηλικία μόλις 28 ετών και μένει στην ιστορία για την αγριότητα και τη φαυλότητά του.

Καλιγούλας
Βασίλης Ζαβέρδας©
Τσέζαρις Γκραουζίνις

Ο σκηνοθέτης της παράστασης για να αποτυπώσει επί σκηνής τη δραματική πορεία του Καλιγούλα προς το θάνατο στήνει μια φιλοσοφική stand up κωμωδία που σταδιακά μετατρέπεται σε πολιτικό θρίλερ, προτείνει στους θεατές νέους, αναπάντεχους κώδικες επικοινωνίας με τη θεατρική πράξη.
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ελένη Γεωργακοπούλου, Φάνης Δίπλας, Αλέξανδρος Κουκιάς και Αλέξανδρος Τσίτσος. Το σκηνικό και τα κοστούμια είναι του Κέννυ ΜακΛέλλαν, η πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη και οι φωτισμοί της Ευσταθίας Δρακονταειδή.

Καλιγούλας
Βασίλης Ζαβέρδας©

Προπώληση μέσω viva.gr
 


 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.