Το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Red Jasper Cabaret Theatre

Χριστίνα;

Με live ξεκινά το Red Jasper Cabaret Theatre το Σάββατο 24/9. Το opening θα γίνει με ένα female line up: την Danai Nielsen, την Kit Kido και το γκρουπ Bella Fuzz. Τον Οκτώβριο, το Red Jasper συστήνει στο κοινό δύο καινούργιες performances από νέες και νέους καλλιτέχνες, την εγχώρια ομάδα Lotus eaters και τον Γάλλο τραγουδιστή- performer William Levy, που πειραματίζονται σε νέες αισθητικές φόρμες στα πεδία της μουσικής, της performance και της σύγχρονης τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, η παράσταση "Η Περσεφόνη (Το τέλος της Κόρης)" από τους Lotus eaters, δημιουργεί ένα παιχνιδιάρικο  σύμπαν μέσα από την αφήγηση, τη μουσική, τα εικαστικά και τη σύγχρονη τεχνολογία, ενώ η μουσική performance "Talk of the Town” του William Levy, θα ταξιδεύει το κοινό για 4 Κυριακές στο πνεύμα και τη μουσική ιδιοφυΐα σημαντικών Γάλλων τραγουδοποιών, με την υπέροχη φωνή του William, με παράλληλα performances από ηθοποιούς που τον
συνοδεύουν και live set, που δημιουργούν μια νέα αισθητική καμπαρέ εμπειρία.

Τα Σάββατα του Οκτωβρίου επιστρέφει στη σκηνή του Red Jasper το "Snap”, το Athens Queer Comedy Club, μία σύμπραξη της stand-up comedian Χριστίνας Βούλγαρη με άλλους queer κωμικούς καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη. Το "Snap” ξεκίνησε τα βήματά του πέρυσι και καθιερώθηκε, καθώς δίνει ορατότητα στην queer τέχνη και ταυτότητα μέσα από το χιούμορ. Τα Δευτερότριτα του Οκτωβρίου, θα παιχτεί ξανά στο Red Jasper η παράσταση "Χριστίνα;" από την ομάδα Diverse Race, που έχει σαν αφετηρία το έργο του Ροΐδη "Ψυχολογία  Συριανού Συζύγου" και αποτελεί μια διαφορετική ανάγνωση του έργου, καθώς φωτίζει το ζήτημα της ισότητας των φύλων, χρησιμοποιώντας τεχνικές σωματικού θεάτρου, διατηρώντας όμως παράλληλα τον αυθεντικό λόγο του συγγραφέα.

Στα τέλη Οκτωβρίου επιστρέφει στο Red Jasper, κάθε Κυριακή πρωί, η μουσική παράσταση για παιδιά "Το Καμπαρέ των Ζώων" με τον Γιώργη Χριστοδούλου και την παρέα του, που ξεναγεί τους μικρούς θεατές στον θαυμαστό κόσμο των ζώων και του δάσους. Τα τραγούδια της παράστασης κυκλοφόρησαν σε βιβλίο-cd το 2021 κι έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
29/04/2024

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.